Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kainkas

CO SIE DZIEJE Z CENAMI MIESZKAN????? BEZNADZIEJNA SYTUACJA MLODYCH MAłżEńSTW

Polecane posty

o widze ze topic sie rozróśł??? to fajnie... w sumie sprawa mieszkanka jest na starcie bardzo wazna dla mlodych ludzi... ale pryznam ze nie wyglada to wszystko optymistycznie.......pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko:))

Gość co to taka cosza na topiku
:((

nop... nikt nie chce nic wtącic od siebie:))) :((( prosze o rade w kontekście tych krdytów studenckich:))

Gość Właściciel BiedronekZielonych
Macie racje co do ceny budowania domu.. okolo 300 tys mały domek...ja sam budfowalem taki no i tyle mnie wyniosło z minimalnuym wykonczeniem...a na dodatek koszty dzialki... tez duuze... pozdrawiam :))

widze ze sobie przerwe wszyscy swiateczna zrobili. a ja mam dobre wiesci... wszyscy z którymi rozmawialm twierdza ze ceny musza spasc bo niesterty ale tereaz malo kogo stac na kredyt na mieszkanko:)) wiec cezkajmy cierpliwie...

no..zalamka... ja nie pracuje..szukam pracy dwoje dzieci maz zarabia kiepsko zdolnosci kredytowej brak... mieszkania dla nas odpowiednie(a nie mam duzych jakis wymagan) w warszawie sa w przedziale (najtaniej...) od mniejwiecej 200.000 zl do 400.000 jak sie nie zdolowac?!?! poki co mieszkamy w lokum po dziadkach..moze nas nie wyrzuca na bruk chociaz prawa wlasnosci nie mam.za to meldowana jestem i ja i corki obie. licze na to, ze kiedys bedziemy jesczeOBZYDLIWIE BOGACI :D

na pewno jakos cie ulóży:)) my tez czeamy az zaczne pracvowac,.. dzieci nie mamy ale mam kredyt studencki... niestety za niedlugo trzeba go bedzie splacac po woli:))

Gość gibonka22
trzeba sobie po prostu faceta już z mieszkaniem znaleźć i po kłopocie :-P

Gość A.g.n.e.s.26
Chcialabym tylko napisac ze wyjechalam z Polski. Mieszkam w Anglii, oboje z narzyczonym pracujemy, ja w administracji, on jest malarzem i wlasnie za trzy tyg przeprowadzamy sie do nowego domu z ogrodkiem. W Polsce przy takiej pracy i w takim wieku (ja 26 on 25) do smierci bym sie nie doczekala. Fakt oszczedzamy ale prynajmniej jest z czego.A moich rodzicow to podziwiam, ich krwawica to mieszkanie w blokach i dom jednorodzinny, cos sie dostanie bratu. Naprawde dopiero teraz docenilam ich trud i poswiecenie, az sie lza kreci w oku. Naprawde jak oni potrafili zwiazac koniec z koncem. A czasami naprawde, bylo tak ze moja mama zapisywala w notesie wszystko co kupila, nawet mydlo. Do tej pory mam syndrom oszczedzania.Chociaz juz tak bardzo nie musze. Naprawde rece odpadaja. A te becikowe to niech se w dupe wsadza , niedalabym sie przekupic marnym tysiakiem. Tyle jest wart nowy obywatel dla narodu Polskiego. Szoooookkk!!! Jak to mowia w Polsce jest 30% procent pesymistow reszta siedzi za granica. Dziekuje za uwage

Gość gibonka22
a ja znam " 30% Polaków to ludzie zaradni, reszta siedzi za granicą" jak byś należała do tych 30% to byś sobie i tu domek z ogródkiem kupiła.W Aglii każdy niedorajda pracę znajdzie, u nas nie. taka różnica. aha! - " 30% procent pesymistow ". Jeśli stawiasz znak % to nie pisze sz potem "procent" :-P

Gość A.g.n.e.s.26
No wiesz, chyba lekko przesadzilas. Jakbys czytala troche uwazniej to bylabym wdzieczna. Jezeli za granica ktos ppracuje w administracji to znaczy ze zna jezyk a skoro zna jezyk (mowie tu o swobodnym rozmawianiu, a nie typu ptaszek wlatywac nad stodola) to musial sie go nauczyc, a skoro sie uczyl skonczyl studia to chyba umie se radzic chocby w tym zeby przezyc w akademiku, w przypadku laski miec na fajne kosmetyki, ciuchy etc. na uczelni i pokombinowac troche bo bez tego to ani rusz. Wiec prosze nie baw sie w naszego prezydenta ktory powiedzial ze za granice wyjechali sami nieudacznicy, bo chyba slyszalas ze za ta wypowiedz nawet sam blair go skrytykowal. Niedorajda pewnie ze se znajdzie i bedzie bialym murzynem. I nawet geby nie bedzie umial otworzyc.A jesli chodzi o procenty to naprawde, sa wazniejsze problemy.

Gość A.g.n.e.s.26
to bylo do mojej poprzedniczki

Gość A.g.n.e.s.26
a swoja droga to rzeczywiscie masz wysokie ambicje skoro liczysz na faceta z mieszkaniem:)

Gość gibonka22
nie liczę na nikogo, bo ja mam własne mieszkanie. z resztą faceta z mieszkaniem też :-) skończyłaś studia? brawo! ale obudź się! w dzisiejszych czasach to standard.liczy się to, czy jesteś na tyle zaradna, żeby znaleźć pracę, bo to nie każdemu wychodzi. Ci nieudolni szukają właśnie w Anglii.. sam Blair?? no no no...a kim on niby jest, że piszesz "sam" ?? dla mnie średnio inteligentna z niego persona, wiele rzeczy głupich powiedział...

Gość facet z mieszkaniem
ludzie... jak poznajesz fceta to pierwsze co robie to pytam czy ma mieszkanie???? a ty gibonka 22 skad masz wlasne???/pewnie rodzice dali no bo sama na pewno ne zarobilas... i czym sie tutaj chwalic??? daj spokój!!!!!!!!

Gość gibonka22
a czym ja się chwalę?? tylko informuję, skoro się dziewczyna dopytuje. jak masz taką potrzebę, to pytaj faceta, czy ma mieszkanie. Ja apisałam to w żartach, ale skoro łyknełaś to jak młody pelikan to proszę - wykorzystaj sposób :-P

Gość ale ja nie cce
niestety albo i moze na szczescie ani ja ani mój mąż nie mamy włąsnego mieszkania... wszystko bedziemy zawdzieczac swojej pracy a nie temu ze ktoś dostal wszystko podane jak na talerzu gotowe....wiem ze jest ciężko ale nie trace wiry i mam nadzieje ze uda nam sie kupic m,alutkie mieszkanko:))) pozdrawiam wszystkich, którzy cieżko pracują na włąsny KĄT:))

Gość CO TO ZA DZIWNE ODPOWIEDZI
:)) ja tam chce mieszkac w pOlsce i walczyc o wlasne mieszkanie... nie hcce wybywac za granice bo tutaj mam rodzine znajomych przyjaciól, wiem jak ciezko jest z dala od domu>>>>> mysle ze sytuacja mieszkaniowa powinna sie niedlugo zmienic...

Gość miejmy nadzieje
ze to sie zmieni bo w innym razie wiele, bardzo wiele osób wyladuje na bruku...

W mojej mieścinie, prowincjonalne miasteczko na Podlasiu, cena 3-pokojowego mieszkania wynosi ok. 50 tysięcy. Nic, tylko kupować :)

Gość 1966aa
kupowałam mieszkanie nie jeden raz i przestrzegam---> co innego cena w ofercie a co innego gdy przychodzi do konkretów(często agencja zwabia tak po prostu potencjalnego klienta)..

Gość TYMON1
no wlasnie.. ja mieszkam w dużym miescie i tutaj chce kupic mieszkanie bo tylko tutaj moge znalesc prace, oczywiscie na wsi sa domki tanie ale co z pracą????

Gość wawiak
Tu nie tylko chodzi o pracę ale i o normalne życie. Mój szwagier od dwóch lat mieszka w domku pod Warszawą. Jak sobie ostatnio pogadaliśmy przy wódce to się okazało że od kiedy sie przeprowadził na przedmieścia to ani razu nie był w pubie, kinie czy basenie. Jego życie rozrywkowe przestało istnieć. Po półtorej godzinnym powrocie z miasta jedyną rzeczą o jakiej marzy to siedzieć na kaanapie i oglądac TV Dlatego ja jak miałbym sie przeprowadzać poza miasto to tylko w wieku przedemerytalnym a więc 40 - 50 lat.

Gość faktomaniak
za miastem wszedzie daleko.....nie ma gdzie wyjsc... blee

Gość niedobrze niedobrze
150 tys zl to niewiele za mieszkanie

Gość antekkk
Euro 2012 = niestety ceny mieszkan pójda w góre :(

Gość ghf
mój narzeczony jest posrednikiem nieruchomości i wcale nie podaje nizeszej ceny w ogłoszeniu bo i po co? a co do tego euro 2012 to rzeczywiście ceny pójdą jeszcze w góre, więc jak dla niego tzn mojego faceta to dobrze bo więcej zarobi ;)