Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kainkas

CO SIE DZIEJE Z CENAMI MIESZKAN????? BEZNADZIEJNA SYTUACJA MLODYCH MAłżEńSTW

Polecane posty

Gość ej no nie przesadzajcie
na przykład z tą Gdynią, bo skoro ja od ręki znalazałm ofertę sprzedaży mieszkania 30m w Gdyni za 135 tys.zł to nie wypisujcie bzdur, że kosztują 240 tys.zł oczywiście rozumiem, że wszystko zależy od lokalizacji, komfortu itp. ale nie zawyżajcie cen mieszkań w swoich miastach, bo to bez sensu http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=179265&id_podrubryka=1&id_rubryka=2&id_region=11&miasto=&dzielnica=&ulica=&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=20&key_unique=5b21b1dc29149ba4fe74a347322bd292&region2=11

Gość ina232323
wydaje mi sie, ze cos powinno sie zmienic. Przeciez te ceny to kosmos ile mozna zarabiac zeby kupic mieszkanie???to jest chore, a nie dosc , ze kupisz mieszkanie to jeszcze czynsz musisz nadal plaicic i to jest bez sensu chyba w zadnym innym kraju czegos takiego nie ma tylko u nas !!!! a co mnie najbardziej denerwuje to kazdy sie teraz na te domy napala, biora kredyty na 30 do 50 lat zeby wybudowac domek, ale tak na prawde nikt sie nie liczy z tym jakie to powazne koszta sa zwiazane z wybudowa domu i nigdy nie wiemy co sie stanie za 10 lat. Jak np. popatrze na moja mame 30 lat temu spokojnie mogla wziasc kredyt na dom ona i moj ojciec super zarabiali, a pozniej niestety los tak chcial, ze moj tato zmarl nie mielismy kasy mama musiala jechac za granice no i niestety, ale by nigdy tego kredytu sama nie splacila!!!!takze smieszy mnie taka postawa jak ktos bierze kredyt na 30 lat i wiecej

Gość ina232323
ej no nie przesadzaj-----to nie na sprzedaz tylko ktos poszukuje do tej ceny mieszkania w gdyni

tutaj macie linka do nieruchomości: http://www.gratka.pl/dom/szukaj_f.phtml?id_podrubryka=1&id_rubryka=2&sesja_gratka=296229f81949afa9b896a08793ca870c można wybrać dowolne województwo i sprawdzić ceny w każdym mieście. Z tego co widzę to wybieracie chyba najdroższe mieszkania, w najlepszejj dzielnicy miasta o najwyższym standardzie skoro podajecie tutaj takie kwoty, a zupełnie inne można znaleźć na nieruchomościach. Co jednak cały czas nie zmienia faktu, że ceny mieszkań w Polsce są po prostu chore:O

rzeczywiście masz rację:) sorry ale chociażby to: http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=24670187&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=11&miasto=&dzielnica=&ulica=&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&forma_wlasnosci%5B1%5D=1&forma_wlasnosci%5B2%5D=2&forma_wlasnosci%5B3%5D=3&forma_wlasnosci%5B4%5D=4&forma_wlasnosci%5B5%5D=5&pietro_od=&pietro_do=&liczba_pieter_od=&liczba_pieter_do=&rok_budowy_od=&rok_budowy_do=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=8&key_unique=5b21b1dc29149ba4fe74a347322bd292 Gdynia, 39m, 215 tys.zł

Gość ina232323
no ale mimo wszystko ceny mieszkan w polsce sa kosmiczne niestety, ale mysle, ze to sie zmieni kazdy teraz sprzedaje kupuje, a za pare lat wroci to wszystko do normy. Bo przy naszych zarobkach nikt juz nie bedzie kupowal mieszkan jezeli tak bedzie, a ludzie sie boja, ze pojda jeszcze w gore to kupuja te mieszkania za wszelka cene. Wydaje mi sie, ze cos sie zmieni, no musi sie zmienic

To fakt, że ceny są chore zwłascza w dużych miastach, bo już w tych mniejszych są nieporównywalnie niższe i takie jak być powinny wszędzie.

Poznań ciągle jest tani... Wiem, że inwestorzy rzucili sie na Poznań, nawetr znaiomi moich znajomych, mając troche wolnej gotówki, kupili 3 mieszkania w ubiegłym roku, teraz zastanawiają się sprzedawać czy wynajmować. Fajne problemy;) Co do ceny, to skoro sie bierze taki gigantyczny kredyt i spłaca przez 20-25 lat, miejsce i standard mają znaczenie...To racjonalny wybór, skoro się spłaca kilka stów miesięcznie, trzeba byc zadowolonym ze standardu i jakości, stąd ludzie wolą drożej, a lepiej i ładniej. To dość racjonalne działanie.....

Gość kundrie
no pewnie, to z tego ostatniego osłoszenia - stare, do remontu, okna do wymiany - sroki, jeżeli 5,5 tysiąca za takie mieszkanie to ma być tanio to chyba ja zyję na innym świecie :o na perfyferiach poznania za 5800 mam nowe mieszkanie (tylko akurat ten developer coś dziwnie tani jest jak na poznań). już napisałam, jeżeli ma się babrać w kredycie na 20 czy 340 lat to chce mieć jakiś komfort na starcie. a tak btw. to miejsce w garażu ok. 45000 kosztuje :/ i biorąc pood uwage jak sa budowane nowe bloki (minimalna ilość miejsc parkingowych na zewnątrz), kupno owego jest jak najbardziej wskazane. pod poznaniem można kupić w granicach 4 tysięcy, ale to sa już odległości 20 km i więcej od granic miasta, wiec jeżeli jeszcze pracuje się na drugim końcu to w tym momencie miekszanie/dom tanie ale już codzienne życie dużo droższe

Gość kundrie
hehe, oczywiście 30 lat ;) kto by mi dał kredyt na 340 lat.... hoho :D a co do "taniości" poznania - już dogania inne miasta w polsce niestety :o ale tylko w cenach mieszkań

niestety inne miasta nie doganiają Poznania w zarobkach:O fajnie macie w tym Poznaniu - dobrze zarabiacie i tanie mieszkania macie:D

Gość Gdynia jest bardzo
droga:O Obłuże to jedna z gorszych dzielnic a 215000 zł za 39 m to tez sporo.

Gość a moi znajomi we Wrocławiu
cieszą się, że wreszcie udało im się kupić mieszkanie:) nowe, 40m za 250 tys.zł:) odbiór za 1,5 roku:O

Gość he he a jak w takim
mieszkaniu decydować sie na dziecko?:O

Gość kundrie
eee, ze co? w poznaniu zarobki są okej? a skąd te informacje? bo ja bynajmniej nie mam takiej opinii o poznaniu :o jak pracodawca płaci 2000 na ręke to uważa, ze płąci dużo (mówimy o pracowniku z wyższym wykształceniem, w branzy chemicznej) a standardowo, przeciętnie płacą ok. 1500 na rękę - i to jest dużo?

dziecko, to może w przyszłym życiu?;) bo w tym to zostały raty do spłacania:O

Tak czy siak zarobki w Poznaniu są wyższe niż w innych miastach i porównywalne są z tymi w Warszawie i taka jest prawda.

Gość chyba w Trojmiescie
są wyższe zarobki a nie w Poznainu.

Gość kundrie
poznań jeżeli chodzi o pensje jest prowincją w porównaiu do warszawy. zarobków w ogóle między tymi miastami nie można porównywać :oowszem, w mniejszych mistach może ludzie zarbiają mniej, ale poznań żadnym eldorado nie jest :o wręcz przeciwnie :o głupie porówanie - w warszawie, praca na stanowisku przedstawicela naukowego (wprawdzier warunki fatalne - bez samochodu, ale poruszanie sie po polsce pociągioem i na miejscu taksówką), umowa o pracę - na okres próbny 2000 tysiace, pózniej 3000 netto. poznań - 1. wymagania: wyższe wykształcenie (kierunkowe, nie każdy może to robić), doświadczenie min. 2 lata, znajomość zasad systemów zarządzania - oferowana pensja 1300 BRUTTO. 2. wymagania podobne, stanęło na 1800 netto. nie wiem, mozę zły zawód wybrałam, ale kumpela jest księgową po akademii ekonomicznej, teraz zmieniła pracę i bedzie zarabiac ok. 4000 netto (po kilku latach stażu w ernst&young) - niby dużo, ale wydaje mi się, ze w warszawie dostałaby coś. ok 2x tyle. zarobki w poznaniu są nędzne, jeżeli patrzeć na koszty utrzymania.

Gość no nie w Trójmieście
nie są wyższe zarobki niż w Poznaniu

Gość no to ciesz sie że z tego
"biednego" Poznania jesteś, a nie z innego dużego miasta, bo i tak zarabiasz więcej niż w Krakowie, Wrocławiu czy Gdańsku

Gość w Trolmiescie sa wyższe niż w
Poznaniu:p

Gość kundrie
andrzeju z biłgoraja>>> oto cytaty z forum gazety: "W Monachium, moi znajomi kupili ostatnio mieszkanie za 2200 EUR/m2, w pewnej odległości od centrum, ok. 15 min. od centrum. " "No coz w moim pieknym Freiburgu, bogatej perle Niemiec gdzie jakosc zycia jest o niebo lepsza niz w Polsce, nie mowiac o wysokosci pensji.... cena za metr wynosi raptem... 2100Euro za metr kwadratowy mieszkania. " to przykłady z niemiec, a abstrahując od cen mieszkań - w niemczech czy belgii litr oleju napędowego kosztuje ok. 1 eur (1,05-1,12 - ceny z ostatnije delegacji). prze cenie euro ok. 3,90 to wychodzą róznice 30-40 groszy na litrze międze "zachodem" a polską - tak, zę ceny to już się mniej więcej zrównały - gorzej tylko z płacami - na zachodzie średnia pensja nie wynosi ok. 600 euro :o

Gość kundrie
nie na temat, ale ta kafeteria jest kopnięta :D żeby nie możnma byuło napisać abstra_c_h_ując :D bo od razu cenzura wkracza :D

Gość a co powiecie na wawe
mieszkanie 65 metrow 580 tys nowe mieszkanie 46 m 350 tys ale to juz uzywane dla mnie masakra, na szczescie mam mieszkanie i moja mame za to bede chyba do konca zycia po stopach calowac inaczej bym chyba do konca z nia mieszkala i na swoje nie miala szans a inni ludzie to nie wiem jak sobie radza. Jest strasznie ale moze niedlugo to sie unormuje. W koncu ludzi przestanie byc stac na takie mieszkania i ceny beda musialy spasc. A moze zarobki zaczna rosnac?

A co słychać w kwestii tych trzech milionów mieszkań? I niektórych tańszych, bo wspomaganych przez państwo?????? ;) Wyciszenie.....

i żeby nie było wątpliwości - to ich mieszkanko to nie w wymarzonej dzielicy Wrocka tylko na totalnym zadupiu:O