Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masło kakaowe

Ziaja-masło kakaowe krem

Polecane posty

Gość masło kakaowe

Witam, chciałam spytac osoby, które używały ten krem o opinię, czy bardzo zatyka pory i jak dokładnie jest z tym kolorytem. Jestem z natury bardzo blada niestety i chciałabym nieco ożywić swoją twarz dlatego pomyślałam o tym kremie, obawiam się jednak czy efekt nie będzie zbyt mocny i czy z drugiej strony w ogóle jakiś bedzie. Pozdrawiam i dziekuje z góry za pomoc

Gość onaaa23
Krem jest dosc tlusty. Ladnie pachnie, ale co do koloru skory to nie zauwazylam zmian, moze dlatego ze nie stosuje go regularnie.

Gość masło kakaowe
A jak z zapychaniem porów? To to, że jest tłusty to wiem, tylko nie zawsze idzie to w parze z zatykaniem porów, dlatego pytam. Nie mam większych problemów z cera poza jej straszną bladością, nawet jak się opale wygladam blado i pojawiającymi się co jakiś czas krotkami

mnie niestety zapychał ale teraz stosuje ten oliwkowy (lekka formuła) i jest OK :)

Gość masło kakaowe
mi przede wszystkim zależy na tym kolorycie, dlatego skusiłam się na ten krem o chciałam spytać czy ktoś zauważył jaką poprawe, ale bez chodzenia na salarium

Gość **************
ten kremik był kiedyś bardzo fajny a teraz od kiedy zmienił opakowanie już wcale tak ladnie nie pachnie i jest dziwny :( a tak go lubiłam. faktycznie poprawiał lekko koloryt skóry. a ja nigdy na solarium jeszcze nie byłam wiec nieźle

Gość Bezzz
Ładnie pachnie i to tyle, reszta ze zmienia kolor to ściema, Kupiłam ostatnio garniera: skóra muśnięta słońcem i działa troszke lepiej ale to tż nie to:(

Gość masło kakaowe
mnie nie zależy na dużym efekcie, bo z natury jestem blada i zbyt duży efekt byłby zbyt drastyczny, po prostu nie chce wyglać jak trup na dodatek z ziemistą cera ostatnio :/

Gość masło kakaowe
moze ktoś jeszcze coś napisze?

Gość mialam ten krem
i byl beznadziejny -tluscioch ktory sie nei wchlania mimo ze ma cere sucha, nic nie nawilza, zapach po czasie zmienial sie na twarzy na jakeis jeczejace maslo, juz nie wspomne, ze zadnego kolorytu nie poprawia, wogole nic nie poprawia :-O

Gość jolazprzedszkola
Bo Garnier to kem brązujący, a kem Ziai nie. Masło kakaowe delikatnie poprawia koloryt skóry, ale w tym kremie za dużo go nie ma.

Gość ten krem jest
strasznie tłusty i niewsiąkliwy ! nawet moja mama ( lat 54 ) która ma bardzo suchą cerę, nie chce go używać i tak stoi na półce i czeka, aż sie przeterminuje, czasem tylko nim kremuję zimowe buty :p Ale zapach to ma fajny może spróbuj jeść marchewkę :)

Gość masło kakaowe
Jakbym jadła marchewke to bym zółta była, a nie na takim efekcie mi zalezy, tylko zeby nie wygladać jak trup. Co do wchłaniania się tego kremu nie miałam problemów, wypróbowałam go sobie na noc i jestem póki co zadowolona, na dzień mam z białą herbatą, zobacze czy beda jakieś efekty

Gość Guitarowa
Mam pytanie dotyczące kremu: Mam bardzo jasna cerę, lekko "przeźroczystą". Zawsze miałam bardzo sine cienie pod oczami i sporo piegów latem. Mam więc pytanie: Czy ten krem, skoro poprawia koloryt skóry pomoże mi w moich problemach? Podkreślę, że chciałabym zachować jasny odcień skóry, a pozbyć się przebarwień i wyżej opisanych wad.

Ja mam skórę tłustą, często miałam wypryski, na dodatek mimo ciemnych włosów i oczu jestem blada z odcieniem zielonkawo-żółtawym. A raczej byłam. Kiedyś kosmetyczka (przy okazji regulacji brwi) powiedziała, że mam przesuszoną skórę. Jak to? Przecież jest tłusta! Uświadomiła mnie, że taka też może być przesuszona. Zmieniłam więc krem na tłusty, właśnie na masło kakaowe Ziai i super! Nic mi nie zapycha, zero wyprysków a kolor znacznie się poprawił. Nie liczcie na opaleniznę, ale kolor skóry jest zdrowy. Mnie ten krem podpasował idealnie.

Gość ptasiek nie moglby miec
co do zapychania porów wystarczy sprawdzic sklad, w kremach zapycha parafina, ukryta pod nazwami paraffinum oil, liquid paraffinum, mineral oil

Gość ptasiek nie moglby miec
a co do twich problemow, to zadne maslo kakaowe nic tu nie da - vichy ma taki specjalny krem normaderm ale to juz cena wyzsza. ale nie oczekuj ze krem za mniej niz 80-100 zl da ci cokolwiek poza nawilzaniem

Gość v vbrbtbtb
ja znam tani krem ktory ,nie ma w sobie zadnyh zapychaczy. eva natura z melisa

Ja używam caly czas tego kremu i jest bardzo dobry. Mi nie przeszkadza że jest tłusty, nie używam żadnych fluidow i pudrów i uważam że po tym kremie moja cera wygląda bardzo ładnie. Polecam spróbować.

Gość handziak
Masło kakaowe polecam, ale tutaj - https://www.kremus.pl/ Jak się okazuje wcale nie zawsze kosmetyk, który wydaje się być naturalny, rzeczywiście takim jest. Zatem sugeruję czytanie składów,. weryfikowanie ich - to jedyne sensowne rozwiązanie.