Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trixxx

Samoopalacz w ciąży???

Polecane posty

Gość trixxx

Jka sądzicie? Wolno nam, ciężarówkom, używać samoopalaczy lub balsamów brązujących?

Gość sabciaaaaa22
ja uzywalam balsamu brazujecego, bo chcialam podtrzymac dosyc mocna opalenizne w ciazy, do ok 5 miesiaca czasami go uzywalam a i tak bylam dosyc opalona, pozniej przestalam nic sie nie stalo

Gość trixxx
Piszcie dziewczynki, piszcie!!!

napewno 100 razy bezpieczniejszy niż solarium ;)

Koleżanka stosowała przez prawie całą ciąże balsam brązujący Johnsona, wszystko bylo ok, a ona ładnie wyglądała. Pytala się dermatologa i ten powiedział, że można bo działa tylko w powierzchownych warstwach naskórka. Ale np kremów do depilacji nie wolno uzywac.

Gość to czym depliowac nogi

ja-neczka -----> to ciekawe co mówisz o tych kremach do depilacji ze niby nie wolno uzywać, bo tak się akurat składa ze np. na stronie internetowej znanej firmy VEET która produkuje m.in. kremy do depilacji, pisze ze kobiety w ciąży tez mogą je używać, a co za tym idzie nie sa szkodliwe w ciąży i nie oddziałują na płód, to takie sprostowanie twojej informacji

yola 13=> informacja przekazana jest przez moja bliską koleżankę, a ta usłyszała ją od lekarza dermatologa. Na ile wiarygodna jest ta inf. nie wiem. Ale to zalecenie lekarza dot. niestosowania kremów do depilacji, gdyz przenikają w głębsze warstwy naskórka, tak samo ma się sprawa z niektórymi zabiegami kosmetycznymi = są niewskazane w ciąży.

Gość katte25
yola- ja tez czytalam ze kremów do depilacji w ciąży nie można stosowac. do mnie przemawiaja słowa lekarza, a nie firmy kosmetycznej co chce sprzedac produkt

Gość predzej uwierze lekarzowi
niz producentowi kremu do depilacji:( Pamietam, ze kilka lat temu na red bullu byla informacja, ze nie jest wskazany dla kobiet w ciazy i dzieci i nie nalezy go mieszac z alkoholem. Obecnie daremne byloby szukanie w/w inf.

a może przez te kilka lat zmienili recepturę? Wiecie jak nie ma info na ulotce, to w razie jakiejś szkody od razu idzie się do sądu i bulą odszkodowanie.... Więc raczej nie myślę, żeby chciali się na to narażać.

Gość predzej uwierze lekarzowi
Nie sadze, zeby zmienili recepture. Sklad wszystkich napojow energetyzujacych jest niemal identyczny. Zauwazylam, ze informacja o szkodliwosci znajduje sie chyba wszystkich, oprocz RB

Gość mala78
firmy chca wszystko wcisnac, wiadomo ze kazda z nas chce ładnie wygladac, a jak potem udowodnisz ze to po kremie. Pewno wmówią że coś innego zaszkodziło :(

Gość bantex
Jednym z wyrzeczeń w czasie ciąży jest brak możliwości skorzystania z solarium, ponieważ zbyt wysoka temperatura mogłaby zaszkodzić dzidziusiowi rozwijającemu się w łonie matki, alternatywą mogą być samoopalacze, polecam przeczytanie artykułu związanego ze stosowaniem samoopalaczy w ciąży http://samoopalacz.com.pl/samoopalacze-w-trakcie-ciazy.html