Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostraaaaw

dieta matki karmiącej-jak gotowac???

Polecane posty

Gość siostraaaaw

kobietki bardzo was prosze ,podpowiedzcie mi jakie gotowac obiay dla matki która bedzie karmiła piersia?? otóz nie dlugo moja siostraurodzi,a wiec przez jakis czas bede musiala jej gotowac,tylko ze ja nie wiem kompletnie co i jak ??

Zdrowe i urozmaicone - mieso duszone albo pieczone, duzo jarzyn najlepiej gotowanych na parze, zupy z duza iloscia jarzyn na prawdziwym wywarze z miesa, nie na kostkach. Ryby, mieso, jarzyny mozna tez ugrilowac jesli masz w piekarniku grill. Unikac gotowanej kapusty kiszonej, ostrych przypraw - w zasadzie tyle :) Smacznego

jestem w holandi tu urodzilam i karmie moje malenstwo.Tutaj niema jakis specjalnych diet jesc wszystko,duzo,duzo pic,ODradzono mi te herbatki dla mam karmiacych,podobno dzieci po tym maja rozne alergie i kolki,wiec ich niepije.JEM WSZYSTKO LACZNIE Z KAPUTA MALY MA 3-MIESIACE I ROSNIE ZDROWO nie ma kolek ani innych problemow pa

bzdura.ja jadlam wszystko lacznie z zupa kapusniakiem i ogorkowa przeciaz to kwas naturalny.nie jadlam tylko potraw octowanych typu ogorki korniszone czy sledzie w occie i groszkow ,fasoli,cebuli,wszystko co powoduje gazy.a tak wszystko wszystko doslownie i moje dzxiecko nigdy przenigdy nie mialo kolki.

Gość słodki Bakuś
ja też jadłam wszystko i nie zauważyłam zeby mojemu dzieciatku coś zaszkodziło

no to Anita rzeczywiscie jadlas wszystko :p a ja kapuche odradzam, bo mala moja ma po niej wzdecia. reszte WSZYSTKO jem :)

Gość Sinia
Witam! 3 tygodnie temu urodziłam Synka. Moje noce wyglądaja koszmarnie ! Mały ma straszne kolki, wrzeszczy pręży sie bo tak boli go brzuszek. Karmie piersią,ale dokarmiam małego butelką . Nie wiem co jesć ?karzdy pisze coś innego jedni że mozna jeść fasole,kapuste itd ... ,a inni że broń boże jeść te produkty. Proszę Was o rade bo nie wiem co robić!!!! Chciała bym pomóc mojemu synusiowi. Pozdrawiam Serdecznie! :)

Gość yta
mój synek ma 2,5 tygodnia i karmię go piersią, mam taki sam problem - co jeść? mam już dosyć tej monotonii, wiecznie jem to samo, boję się jeść różne rzeczy, położna powiedziała, że nawet z jabłkami trzeba uważać, unikać mleka, a ja uwielbiam mleko, w poradnikach czytałam, że można jeść tylko buraki, marchew, ziemniaki i jabłka. Chybabym zwariowała.

Gość gość
od początku jem wszystko, w normalnych ilościach. Nawet czekoladę i ciasta, mięso z grilla. Omijam napoje gazowane, piję dużo wody. Dziecku nic nie jest.

Gość gość
te, spamerka phi-sraaka, WYPIERWALAJ!

Gość gość
jadlam wszytko, jedynie po truskawkach maly mial wysypke to przestalam jesc

Gość gość
tez jadlam wszytsko no moze oprocz grzybow.