Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o takkkkkk

CZY zawsze CZARNE KRESKI NA ZĘBACH TO PRÓCHNICA?/?wytłumaczcie mi prosze.

Polecane posty

Gość o takkkkkk

mam kilka takich czarnych miejsc na zębach po srodku ale one zupelnie nie bolą ..czy wg was to zawsze jest próchnica i zawsze taki ząb nadaje sie do leczenia..?głupie pytanie ale naprawde nie wiem jak to jest..nie wiem czy z kazdym takim czarnym zaciemnieniem trzeba od razu biec do dentysty:(

Gość ALA JANOSZS
kuzwa a ja mam takich kresek wiele i dentystka mi powiedziala ze nie trzebaleczyć jak pytalam ostatnio:(kuzwa;(

Gość ja tez mialam taka
denstystke, miałam po dwie kreski na brzegach dwóch zebów, powierciła w kazym po jednej stronie i tyle, chyba zcekała az mi sie tamte kreski do nerwa przebija albo co, moze nie chciala marnowac wiertła na to ?? :O poszłam do innej i powiedzialam ze chce miec tamte dokonczone i mi zrobila. teraz sie boje ze tamta, ta pierwsza tylko połowicznie mi powiercila i zakleila :x bo cos mnie martwi osttanio, jakby mnie bolał ten jeden ząb zablombowany :O

Gość Ja mialam dwie kropki ciemne
i sie okazalo ze mam zaawansowana prochnice i to taka , ze nie da sie wogole borowac moich zebow bo sa takie miekkie ; ((((((((((((( wyje.mam 23 lata dopiero..

Gość ja tez mialam taka
zaplombowany*

Nie zawsze. Mam takich kresek sporo od zawsze i nic sie z nimi zlego nie dzieje. A moja dentystka stwierdzila ze taka juz uroda moich zebow i nie ma co tam borowac.

Gość ja tez mialam taka
do ja miałam dwie kropki : idz do innego !! nie ma takiego denstysty, który by nie potrafił naprawic nawet najbardziej miekkiego w ich standardzie zeba !!! nie martw sie tylko idz do innego !!

ps. palilam cztery lata paczke tygodniowo. niedawno rzucilam palenie.odzywiam sie zdrowo.nie wiem co sie dzieje ze mna ; (((( czemu tak sie dzieje?? od czego to zalezy? moze wapna nie przysfajam?

Tzn ja mialam tak, ze dala mi na 2 miesiace lekarstwo na zmineralizowanie , ale nic to nie dalo.Wsadzila na nastepne 2..mija trzeci a ja sie boje bo powiedziala ze jak nie zadziala to bedzie musiala truc i kanalowe robic :( panicznie boje sie dentystow. Jak wiercila to znieczulenie dziasla niewiele dalo.Musiala podwojnie a i tak czulam jak boli ;(((((

Gość ja tez mialam taka
ja tez sie boje panicznie :O u dnetysty miałam tak długa przerwe (po tym jak byłam mała i dentysta rąbnął mi znieczulenie poczym wyszedł na kawe na ponad pół godziny :x :x jak przyszedł przestalo działac i myslałam, ze umre tam, to rąbnął mi kolejny zastrzyk :S i poszedł znowu gdzies jak przyszedł i zaczął mi paluchem dłubac w zebie to uciekłam z fotela, wyleciałam z gabinetu i poleciałam do domu nie czekając na nikogo !!! od tamtego czasu nie bylam :x ) az zaczął mnie bolec ząb tak, ze myslałam, ze po scianach bede chodzic, z bólu rwało mnie juz wszystko, głowa, policzek, ramie i nawet noga !! mąż zapisał mnie do dentysty i poszłam XX potem jzu szłam jak kazała przychodzic i w koncu wyleczyłam wszystko, ani razu nie wziełąm znieczulenia !!! najgorszy jest ten strach przed dentysta jak juz siedzisz i ci grzebie w nim to juz jedno ;)

Gość KOOSDS
ojojojoi

Gość zxco
dobry dentysta ci wytlumaczy :) polecam Galerie Usmiechu w Krakowie

Gość zmaaartwionaaa
Kurde ja chodziłam leczyłam, jak wyleczyłam przestałam chodzić na 3 lata się okazało ze znów próchnica :(:( Nie bola mnie zeby, ale jest. Znów się nachodze do dentysty aż sie boje... :( A jak mi lekarz powiedział próchnica z wypełnieniem to znaczy co?a tam gdzie nie mówił to'z wypełnieniem' to o co chodzi?