Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gazówka

przykra dolegliwosc w ciąży?

Polecane posty

Gość gazówka

chciałam was kobietki zapytac czy któras tak ma ,jestem w ciąży i od początku jej trwania mam niezły apetyt jem rózne rzeczy mieszam...ale mam bardzo czeste gazy o przyrym i dosc brzydkim zapachu,co robic zeby takowych nie było czy któraś miała taki problem zaczynam 4 miesiac i dosc duzy mam zołądek moze przez ten apetyt moze to byc tym spowodowane ze przed ciążą paliłam papierosy ale w pierwszych dniach ciży rzuciłam papierosy i nawet na kawe mam odruch wymiotny(a bardzo ja lubiłam przed ciążą) i mam problemy ze stolcami nieraz to i 4-5 dni nie chodze.poradzcie co robic?

Gość gazówka
nikt w ciąży nie ma takich dolegliwosci??

Gość natasza1qq
musiałabyś poradzić sie ginekologa,on napewno Ci doradzi co masz a czego nie możesz jeśc,niestety jakś mala dieta ci sie przyda...jedz dużo owoców i warzyw unikaj tłustego jedzenia a przede wszystkim nie mieszaj to napewno beda efekty :-)

Gość to normalne
raczej nie dolegliwość ciążowa, ale radykalna zmiana odżywiania - i to na gorsze, powodująca zaparcia, pogorszenie przemiany materii itd. Całkowicie zrezygnuj ze słodyczy, rzeczy wzdymających (kapusta, pieczarki, warzywa strączkowe) białe pieczywo zastąp pełnoziarnistym. Jedz gotowane warzywa, mięso, jogurty. Pij dużo wody między posiłkami. Po kilku dniach powinno być lepiej.

Gość gazówka
dzieki serdeczne za porady bede musiała troche zmienic swoje odzywianie,własnie tez przeczytałam ze jednej kobiecie przy takich dolegliwosciach w ciąży pomógła lactuloza w celu regulacji wiec bede musiała mojego ginekologa o to zapytac?