Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wielbiciel 70B

będzie nowa wojna... Iran

Polecane posty

Gość trochę myślę
Cieszy mnie, że są osoby, które sprawę widzą podobnie...

I niestety trzeba się liczyć z faktem ,że znów \"zajebisty\" kolejny zresztą rzad naszego cudownego kraju wysle Naszych żołnierzy na ewentualną wojnę.I w imię czego??? Kiedyś składaliśmy hołd ZSRR teraz liżemy po tyłku USA.

Lepiej niech Iran nie buduje za bardzo swojej potęgi. Kraj w którym władze państwowe klękają pięć razy dziennie na jakimś dywaniku i modlą się o zgładzenie niewiernych nie jest zbyt obliczalny. Z militarnego punktu widzenia atak na Iran (wyjąwszy same \"bezpieczne\" naloty) byłby błędem. Natomiast inna sprawą jest, że po prostu znacznie bliżej mi do USA w sensie kultury, mentalności, podstaw tradycji itd itd. Trudno mi więc zmusić się do jakiejś wielkiej empatii wobec kraju, który machając flagą z Allachem krzyczy, że chce być regionalnym mocarstwem. :-o

Gość trochę myślę
samotność w sieci sama/sam sobie na to dałaś odpowiedź są konflikty wyobrazalne i niemożliwe niestety nie można napaść na Rosję w celu wyzwolenia Czeczenii ani napaść na Chiny by pomóc Tybetowi chodzi mi o to, że błędy, winy USA są szeroko reklamowane, przez samych Amerykanów ale Rosjanie już tak się nie chwalą własnymi podłościami. Dlaczego? Bo w USA jest wolność słowa a w Rosji już nie. W USA władze się jednak zmieniają w Rosji zmiany sa zupełnie pozorne. Po prostu apeluję o umiar w ocenie. Ludzie w Iraku giną przedewszystkim od bomb fanatyków i jakiegoś tam ruchu oporu (ale co to znaczy w takim krju jak Irak?) a nie amerykańskich kul. Moim zdaniem największym błędem USA nie jest sama wojan z Saddamem tylko indolencja i brak zdecydowania w odbudowie powojennego Iraku. Jedna informacja: Irak TERAZ sprzedaje mniej ropy niż za czasów embarga czyli za czasów Saddama. TU LEŻY prawdziwa wina USA bo TO pewna grupa interesów (po prostu amerykańskie koncerny naftowe z którymi powiązani sa Bushowie) hamuje sprzedaż Irackiej ropy. Gdyby Irak się bogacił i rozwijał nie byłoby tak wielu chętnych do podkładania bomb...

Gość trochę myślę
Oczywiście SUBS Iran z bomą atomową to jest zły pomysł na Bliski Wschód. W Iranie jest wielki pozytywny potencjał. To starożytna kultura i uformowany naród, który teraz jest tłamszony przez ludzi z absurdalną wizją islamu. To tak jakby Ojciec Dyrektor z Torunia rządził Polską :D

Gość Aktywista Biedroń
kochane Amerykance zabijcie jak najwiecej tych mulzumanskich homofobow.

szkoda tylko że nikt nie protestował przeciw amerykańskim i natowskim nalotom na Serbię. ale Clinton to Demokrata. Serbia i Kosovo to punkty zapalne w Europie i jeśli Europa nie zmieni swego podejścia do Islamu to obudzimy się w meczecie.USA jest również obecne na Bliskim Wschodzie bo jest tam Izrael. Kraje, które maja na swoim terenie tykającą islamską bombę demograficzną trzymaja łapki z daleka od tego rejonu. A może Europa ma zginąć jak Cesarstwo Rzymskie? Objawy upadku zaczynaja być łudząco podobne.

Trochę myślę -> jasne... chyba nie muszę dodawać, że wobec Persów jako takich mam dużo szacunku. Niestety ten kraj jest teraz w miłosnym uścisku takiej a nie innej opcji politycznej (a raczej \"fanatycznej\") i prędzej czy później poniesie tego koszty.

Gość Aktywista Biedroń
Baby to świnie!tylko Faceci!

Gość nie lubię busha
taak, a po iranie kto następny? ruszą w końcu stany na rosję, może chiny, moze na kogoś jeszcze - a moze przyjdą na ukrainie zaprowadzać ład i porządek? :o ktos powinien utrzeć nosa tym kowbojom :o