Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wielbiciel 70B

będzie nowa wojna... Iran

Polecane posty

Bush tylko krwią umie walczyć... Nie wiem, ale on to gorszy jets od tych Bin ladena.. wszytskim owjne wypowiada...

Krew oliwą kół historii? Oby to nie była prawda, chociaż można się było spodziewać. Cywile, znowu będziecie cierpieć w imię czyichś interesów....... szkoda słów.

Gość Polityvczek
Być może... ale to nie równa się wojnie Być może USA chcą zrobić nalot i rozpieprzyć jakiś reaktor stomowy albo ośrodek badań nad radioaktywnością Konflikt USA vs IRAN jest poprostu niemozliwe- było by to za drogie, zbyt krwawe, niewspominając o nastrojach społecznych ameryki

Pamietam jak jedna jasnowidzka mowiła Na zachodzie jets ktoś gorszy niz Bin laden jak diabeł jego sie bójcie a nie Bin Ladena.. hm.. teraz wiem co miała na mysli:)

Gość hehe11
to sobie fajny termin wybrał. Wielki piatek.

Blisko jets koniec szczęścia świaqta.. ma byc 3 wojan i bedzie a ja jeszcze nie byłam na mojej wyspie hathor, bo mamy byc tam razem z moim WQodniczkiem :( no:)

patrzac pobieznie na linki wydaje sie ze ta informacja pochodzi z izraelskiej strony ktora ma jakies powiazanie z izraelskim wywiadem, ktora ruscy uwazaja za wysoce prawdopodobna

Gość świerzo upieczony strażak
i bardzo dobrze. nie moge sie doczekac , juz sobie browar kupilem i bede w piatek sledzil newsy w TV . nareszcie bedzie co ogladac.

Gość znudzony Rajmund
właśnie, było nudno jak hcuj wreszcie coś się dzieje

Gość woitisa
a niataniej zrobić podkop i odessać im ropę ?

Gość krwiopijcza dynia
zawsze uwazalam, ze ten czlowiek ma cos z diabla :o

Traktowałbym to raczej jak plotkę a nie informację. Choć...w każdej plotce jest ziarno prawdy. :D Do tych co piszą Bush to czy Bush tamto.. Sam Bush bez poparcia nic by nie zdziałał, jest po prostu przedstawicielem grup interesów.

Gość znudzony Rajmund
mówisz o Ahmadinedżadzie, prezydencie Iranu? tu się zgadzam, kompletny fanatyk... gościu neguje Holocaust, życzy Europie by się zislamizowała i wyznaje że sam wymierza swoim córkom karę chłosty jak za bardzo odkryją się spod czadoru co za islamska ciemnota, rozwalić ich! :-)

Gość znudzony Rajmund
hehe, widzę że odzywa się lewactwo i pożyteczni idioci :-P

Gość uczestnik parad rownosci
och.. mam nadziejke , ze nasi wygraja.

Gość trochę myślę
Tego rodzaju pogłoski służą zastraszaniu Teheranu. Do wojny nie dojdzie bo czym innym jest wojna z takim krajem jakim był Irak Saddama a czym innym wojna ze współczesnym Iranem. Iran to góry i jednolity naród (oczywiście są mniejszości ale jest naród irański, perski a nie ma np: irackiego). Jak tu juz ktoś napisał taka wojna byłaby za droga i zbyt krwawa. Nie do wygrania w 2, 3 miesiące. Bez uzycia gigantycznych sił w ogóle nie do wygrania. Mozliwe są ataki powietrzne na wybrane obiekty w Iranie (instalacje zwiazane z ewentulaną bronia atomową). Łatwo się krytykuje USA szczególnie po wojnie w Iraku. Duzo jednak mniej jest chętnych, szczególnie na zachodzie aby równie ostro protestwoać przeciwko masakrom w Czeczenii. Dobrze by było gdyby przeciętny krytyk USA zdał sobie sprawę, że ten kraj pomimo głupoty i krótkowzroczności wielu swoich przywódców (w którym kraju takich nie ma?) GWARANTUJE PEWIEN UKŁAD SIŁ NA ŚWIECIE. Ten ukałd to po prostu ograniczanie możliwości ekspannsji politycznej i militarnej takich krajów jak Rosja czy Chiny. Świat bez USA byłby dużo gorszy pomimo błędów czynionych przez Waszyngton.

Gość krwiopijcza dynia
uczestnik parad rownosci...nadziejkę :D:D:D ale mam skojarzenia :o

\"Hitler\" jak zauważyłeś był w przenośni- taki mały szczegół. Ale jesli uważasz ,że wywołanie kolejnej już wojny przez USA jest ok to Twoja sprawa. Znów będą ginąc niewinni ludzie....dzieci....i po co??? Bo pan Bush uwielbia swoją władzę ,i potwierdzenie Swojej potęgi.

Gość trochę myślę
---------------------> samotność w sieci nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie negował faktu, ze na wojnach się zabija, ale robienie z Busha sztana a z USA potwora przeczy podstawowej wiedzy historycznej. Obecnie prowadzi się dużo bardziej krwawe wojny w miejscach zapomnianych przez świat. Pełno jest "pełzających" konfliktów. Gdy my tu sobie piszemy w Czecznii rosyjscy żołnierze prześladują ludnośc tego kraju, w Tybecie nadal trwa okupacja, w Koreii Płn rook 84, w Afryce Dyktatorzy toczą ze sobą wojenki i dręczą swoje kraje... Ale dzięki TV wina (niewątpliwa) USA w Iraku jest na pierwszym miejscu!

Oczywiście ,że jest wiele krwawych wojen, o których nie mamy pewnie pojęcia.Tylko dlaczego Bush nie ingeruje właśnie w sprawy Czeczenii ,albo nie zainteresuje się co się dzieje w Chinach??? Przecież tam na \"naszych oczach\" rozgrywają się tragedie..... Doskonale zdaje sobie sprawę ,że nie może zadzrzeć z Rosją bo to jest potęga i dlatego przymyka oczy na to co się tam dzieje. Zresztą najlepiej wywoływac kjonflikty daleeeeko od siebie.

tak kazdy madrze i uczenie sie wypowiada . wszyscy politycznie wyrobieni . kazdy knuje. jeden jak obalic flaszke , inny jak obalic ustroj. ciekawe gdyby to dotyczylo Polski lub innego miejsca gdzie akurat mieszkacie czy bylibyscie tacy liberalni wobec wojny? a dlaczego to Iran nie ma budowac swojej potegi? my sie lepiej zajmijmy swoimi niedopranymi bialymi skarpetkami i swoimi innymi problemami bo nas to z tego gadania chyba by Pigmeje zajeli w trzy dni. tacy to madrzy i dzielni bojce jestesmy. z szabelkami z muzeum wojska polskiego.