Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilar

zero perspektyw na prace,szczescie i na lepsze zycie

Polecane posty

Gość lilar

wiecie co zdalam sobie ze zero perpektyw jest w moim zyciu..konxcze studia- pedagogiczne, ktore nic mi w gruncie rzecy nie dadza;(( nie mam zadnych znajomosci zeby dostac sie gdzies do pracy, nawet do sklepu trudno sie dostac:( i co tu dalej robic??/ nie chce w wieku 22 lat wiedziec ze nic w zyciu nie osiagne;( w co dalej uderzac, mialam nawet pomysl na biznes, ale nie mam tak duzej gotowki, na studia moge isc ale jakie zeby byla przyszlosc??? ludzie pomozcie,podpowiedzcie cos. w co inwestowac, czego sie uczyc, gdzie doksztalcac, co robic????? przeraza mnie przyszlosc, tym bardziej iz jestem mloda:(((((( gdzie tu myslec o zalozeniu swoejej rodziny, zyciu na srednim poziomie, nie mam wygorowanych wymagac;(

Gość ele
wiesz, ja jestem przed wyborem studjow i jakos tez nie mam tej perspektywy, a tobie moze jakis staz na poczatek?

{ nie chce w wieku 22 lat wiedziec ze nic w zyciu nie osiagne } Co chcesz osiągnąć ? :o { Bogaty przemysłowiec z Północy poczuł niesmak widząc pewnego rybaka z Południa, spokojnie opartego o swoją łódź i palącego fajkę. - Dlaczego nie wypłynąłeś łowić? - zapytał przemysłowiec. - Bo już złowiłem dość na dzisiaj - odpowiedział rybak. - Dlaczego nie łowisz więcej, niż to konieczne? - nalegał przemysłowiec. - A cóż bym z tym zrobił? - zapytał rybak. - Zarobilibyśmy więcej pieniędzy - padło w odpowiedzi. - Mógłbyś wtedy założyć motor do twojej łodzi, wypływać na głębsze wody i łowić więcej ryb. Wtedy też zarobiłbyś dość pieniędzy by kupić sobie nylonową sieć, dzięki czemu miałbyś jeszcze więcej ryb i więcej pieniędzy. Szybko zarobiłbyś i na drugą łódź... , i być może na całą flotę. Byłbyś wtedy bogaty tak jak ja. - I co bym wtedy robił? - zapytał znowu rybak. - Mógłbyś wtedy usiąść i cieszyć się z życia - odpowiedział przemysłowiec. - A jak myślisz, co ja właściwie w tej chwili robię? - Zapytał zadowolony rybak... Właściwsze jest zachowanie stanie zdolności cieszenia się, niż zarobienie mnóstwa pieniędzy. } DeMello