Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martitausa392

kto zna bardzo dobrze angielski i chcialby pomóc!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość martitausa392

potrzeba mi wyjasnic o co chodzi w tym zdaniu flexibility is very important in a summer resort environment. please give an example when you have exercised this characteristic a moze macie jakis pomysl jak mozna na to pytanie odpowiedziec nawet po polsku z gory dzieki

Gość hhh---jjj
Elastycznośc (łatowść przystosowania) jest bardzo ważna w środowisku (otoczeniu) letniego ośrodka wypoczynkowego. Prosze podac przykład, gdy ćwiczyłaś tę charakterystykę. He he he, na to pytanie to tylko chyba Ty możesz odpowiedzić :P

Gość martitausa392
when I worked in a beach resort I must be available all time. I must guickly communicate with co-workres. kiedy pracowalam w letnim osrodku wypoczynkowy m musialam byc dostepna caly czas, musialam szybko porozumiec sie ze wspolpracownikami czy to sa poprawnie zbudowane zdania???????????????????

Gość martitausa392
a moze ktos wie jaka jest konstrukcja musiec do przeszlosci np ja musialam szybko sie prezystosowac

Gość i had to
?

Gość żenada.
Oj, laska i ty się wybierasz do pacy za granicą??? Może najpierw naucz się języka.

Gość martitausa392
jaka zenada wlasnie po to jade aby sie nauczyc angielskiego debilu!!!!!!! i jade do bardzo prostej pracy gdzie nie jest wymagany angielski wysokiej klasy tylko zeby sie dogadac

Gość LO9
MARITAUSA NIE PRZEJMUJ SIE JA JUZ JESTEM W ANGLII 2 LATA,PRZYJECZHALAM ZE SREDNA ZNAJOMOSCIA ANGIELSKIEGO A TERA DAJE SOBIE DOSKONALE RADE,GDZIE JEDZIESZ?

Gość LO9
MUSIALAM-"I HAD TO"+CZASOWNIK

Gość LO9
CO DO PYTANIA PIERWSZEGO TO MYSLE ZE CHODZI O TO ABY OSRODEK WYPOCZYNKOWY POTRAFIL DOSTOSOWAC SIE DO PRACY W OKRESIE LETNIM I CZY POTRAFISZ DAC TEGO PRZYKLADY

Gość LO10
chyba raczej, ze pracownicy tego osrodka powinni się przystosować, tzn. byli elastyczni. Hmmm, ciekawe czy to oznacza także spełnianie zachcianek samotnych wczasowiczów (kolacja ze śniadaniem), hi hi hi ?

Gość angole maja
fiola na punkcie flexibility, prawie do kazdej pracy jest to warunek pozadany. nie pisz takich ogolnikow - jak pracowalam to musialam..., tylko sie postaraj podac konkretny przyklad - jak pracowalam... to pewnego dnia..... i...... im generalnie o to chodzi w tych cholernych papierach. z doswiadczenia wiem, ze od tego jak to napiszesz (tzn. nie tylko o flexibility, na pewno masz wiecej tych rzeczy) zalezy czy dostaniesz prace (albo zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna). oni czytaja tylko to z calych papierow. zasada jest taka - kiedy? co? dlaczego? im wiecej szczegolow tym lepiej. taka opowiesc z rozpoczeciem (kiedy pracowalam - najlepiej z datami), rozwinieciem (co sie stalo?) i zakonczeniem (co z tego wyniklo?). tak przynajmniej ucza nagole na kursach nt. szukania pracy, a ja im wierze, bo prace mam :)

Gość angole maja
i jeszcze jedno - nawet jesli starasz sie o prace, w ktorej nie wymaga sie dobrej znajomosci jezyka, staraj sie to napisac bez bledow. ja masz to wyboru dwoch kandydtatow o bardzo podobnym doswiadczeniu i dwe aplikacje - z bledami bez, to kogo wybierzesz?

Gość do L09
CO DO PYTANIA PIERWSZEGO TO MYSLE ZE CHODZI O TO ABY OSRODEK WYPOCZYNKOWY POTRAFIL DOSTOSOWAC SIE DO PRACY W OKRESIE LETNIM I CZY POTRAFISZ DAC TEGO PRZYKLADY Jesli to jest przykład Twojej znajomości języka po 2 latach pobytu w Anglii to, oględnie mowiąc, jest to zły przykład. Innymi słowy, panna, nauczyłaś się raczej niewiele. Poza tym nie wrzesz drukowanymi literami, jakbyś pierwszy raz pisała w necie.

Gość do autorki..
A ty autorki nie drzyj buzi, jak ktoś ci powie kilka słów prawdy. Wyzywanie ludzi od debili to reakcja pięciolatka w piaskownicy. Widzę że w twoim wypadku ograniczona (delikatnie mówiąc) znajomość języka obecego idzie w parze z równą ubogością rodzimych środków językowych, bo zaiste odciąć mogłaś się na tysiąć sposobów inteligantniejszych niż wrzask z podwórka.

Gość SweetDreams
"flexibility is very important in a summer resort environment. please give an example when you have exercised this characteristic" Flexibility w tym zdaniu znaczy- latwosc w dostosowaniu sie do roznych sytuacji Prosza o podanie przykladu, ktory swiadczy o twoich umiejetnosciach przystosowania sie do roznych sytuacji. Exercised- w tym kontekscie: wykorzystac, uzyc. when I worked in a beach resort I must be available all time. I must guickly communicate with co-workres. Lepiej zabrzmi: While working in a beach resort I had to available all the time. I had to be able to communicate with my co-workers in a quick manner. must- w czasie przeszlym- had to Aha, zgadzam sie z przedmowca/przedmowczynia, tu raczej prosza o konkretny przyklad sytuacji. Cos, co zdarzylo sie, odbiegalo powiedzmy od twoich obowiazkow, normy dnia, jak praca po godzinach, czy szczegolnie wymagajacy klient i poradzilas sobie z sytuacja szybko sie dostosowujac.