Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skurczyczka

skurcze - do mamus

Polecane posty

Gość skurczyczka

hej dziewczyny czy skurcze te w 1 fazie porodu sa idealnie regularne? tzn wystepuja dokladnie co 8 minut? czy moze byc tak ze mniej wiecej 6-10 minut?? ile trwa taki skurcz? maz sie ze mna kloci ze jeden skurcz trwa 10-15 minut... ja sie pukam w glowe i tlumacze mu ze widocznie zle uslyszal bo skurcz trwa od 1 minuty do 2-3 minut.. prosze oswieccie mnie

Gość dvd
skurcze na pewno nie trwają 10-15 min kto by to wytrzymał skurcz jest to taka fala bólu kkóry mija raczej szybko nie wiem dokładnie ile bo jak mnie złapały nie byłam w stanie policzyć dokładnie ile ten ból trwał ani tego jak długa była miedzy nimi przerwa mysle że sam skurcz trwał nie dłużej jak 1 min a przerwy miedzy nimi im bliżej ostatniej fazy porodu tym były krótsze

Taaa, pod sam koniec rozwierania się szyjki to się wydaje że trwa godzinę przynajmniej ;) Ale żarty na bok, faktycznie liczy się czas pomiędzy skurczami a nie samego skurczu.

Gość mamadwojeczki
wazne jest czas trwania skurczu,poniewaz po tym rozpoznajamy jaki to jest rodzaj tego skurczu-jesli dlugi to tzn ze efektywny ktory otwiera szyjke

Przecież szyjka może się rozwierać nawet parę dni - do tego czasami prawie zupełnie bezboleśnie. Ja podczas ostatniej ciąży zupełnie przypadkowo dowiedziałam się że zaczął się poród. Podczas rutynowego badania lekarskiego gdy byłam na wizycie u gina, dwa tygodnie przed wyliczoną data porodu. Skurcze są dłuższe pod sam koniec rozwierania się szyjki, gdy odstępy między skurczami są mniejsze. I są bardziej bolesne :(

Gość xxviki21xxwp.pl
dzis od 6.30 mam bole co 10 minut trwaja do tej pory odszedl mi czop taka galareta brazowa z krwia nie wiem co mam myslec czy jechac do lekarza czy tez nie jestem wykonczona. Czy mam poczekac na bole co 5 minut prosze pomozcie

ja czekałam. pojechałam do szpitala jak skurcze były co 4 - 5 minut. W szpitalu miałam juz rozwacie 5 cm, czyli połowa porodu:) Przy okazji, troche tez krwawiłam, ale to ponoc normalne, więc nie panikowałam.

to nie prawda ze skurcze musz byc w regularnym odstepie czasu,ja mialam skurcze w odstepie od 12 do 3 minut,kazdy kiedy indziej,nie zdarzylo sie ze w jednakowych odstepach,a gdy dojechalam do szpitala juz mialam pelne rozwarcie,a nie moglabym powiedziec ze to juz , bo byly nieregularnie i wcale tak nie bolaly. gdy juz lezalam na lozku porodowym to skurcze parte mialam tez niereguralnie i rrzadko ,w pol godziny moze ze trzy.

ja regularne skurcze mialam tylko pod oksytocyna podczas 1 porodu przy drugim porodzie , rozwarcie na 6 cm a skurcze co 10-12 minut, jak mialam pelne rozwarcie to skurcze mialam od 5-8 minut polozne mowyli ze niezla rozpietosc no ale najwyrazniej nie spieszylo sie nam ;)