Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmowka

kosmetyki dla niemeowlat - dobre, tanie...

Polecane posty

Gość kosmowka

wlasnie- jakie- wg mnie przesada jest zaczynac od musteli, avenu, seba-med i innych drogich kosmetykow... ja postanowilam ze bede obracac sie w "gronie" kosmetykow: hipp penaten skarb matki bambino bubchen musze kupic chusteczki do ciala/ pupy - poki co przychylam sie do penaten lub bambino ( nie wiem czy sa chusteczki skarb matki dostepne) oliwke- wybralam penaten lub hipp mydelko- i tu mam problem - nie wiem ktora w/w firme wybrac ( co sadzicie o bambino - 2 zł za mydelko mnie kusi:P) patyczki- i platki dzidzius cleanic do pupy zamierzam kupic bephanten masc- bedzie przy okazji na pogryzione sutki;) bardzo prosze o opinie o w/w firmach i kosmetykach

bardzo fajny temacik ja tez sie zastanawiam co kupic bo przy corce mialam problem z Johnson\'em wiec teraz nie zaryzykuje. oliwke mialam najpierw nivea a pozniej bobas ale w sumie ja ja zuzylam nie dziecko. szampon byl zwykly Bambino a pozniej J&J bo nie uczulal... z masci do pupy polecam sudocream :) chusteczki wg mnie jednak najlepsze sa PAMPERS bo raz ze \'miesiste\' a dwa dobrze nawilzone, bambino i huggies byly za suche przy grubszych sprawach ;) a co do mydelka... zastanawiam sie nad plynem do mycia - znacznie bardziej higieniczne tylko teraz kwestia jakiej firmy?? ogolnie to waham sie miedzy kupieniem serii HIPP a BUBCHEN, cenowo podobnie ale nie wiem jak jakosciowo. skarb matki - nie znam i nigdy w zadnym sklepie sie z tymi kosmetykami nie spotkalam.

Gość kosmetyki z Rossmanna
firmy Babydream sa super. Sama ich uzywam zwlaszcza mydla i emulsji do kapieli :) Bubchen tez sa fajne m.in. seria nagietkowa z certyfikatem Ekotest-u. Ostatnio ktos na Kafe polecil mi szampon do wlosow z Hippa jeszcze nie probowalam ale podobno jest fajny!

Gość iloooo
Co do chusteczek Bambino-odradzam,są bardzo intensywnie perfumowane i dla najmłodszych dzieci bym nie ryzykowała. Używam pampersa i dobrze się sprawdzają a cenowo nie odbiegaja od innych.Do kąpieli uzywam J&J z oliwką i J&J szamponu. Do pupy bardzo dobra jest maść "Pupilek", dobra jest także do buzi na spacery, posiada naturalne filtry, a także na zmiany uczuleniowe. Ma ktoś sprawdzony dobry płyn do kapieli? Bo o J&J słyszałam, że mają pełno chemii i chyba zrezygnuję jak skończę tę butelkę.

Gość iloooo
Co do Rossmana słyszałam, że są to dobre kosmetyki i chyba spróbuję. Podobno dobre mają też pieluszki?

ilooo jesli idzie o kosmetyki Rossmana to dla corki nie stosowalam bo wtedy ich nie bylo ale teraz sama stosuje serie babydream (oliwka na rozstepy) i bardzo sobie chwale. chusteczek babydream tez czasami uzywam dla malej i musze powiedziec ze ladnie pachna i sa dobrze nawilzone. przy maluszku sprobuje tych do przecierania np szyjki czy paszek a pampersa przy grubszych dzialkach ;)

Gość doradzam
chusteczki dzidzius w kauflandzie opak 2x70 plus 40 gratis za jedyne 6,50

Jeśli dzidziuś ma ładną skórkę nie powinno się często stosować oliwki tak słyszałam i znacznie ją ograniczyłam, żeby skóra bobasa sama zaczęła się naturalnie natłuszczać a czasami stosuję hippa i jestem zadowolona. Przy malutkim dziecku polecam płyn do mycia johnsona,kosztuje ok17 zł ale jak narazie mam go trzy miesiące i tylko połowę zużyłam bo jest bardzo wydajny i delikatny,służy też jako szampon.Chusteczki - pampers są najlepsze.

przy corce neonatolog zalecila nam kąpanie malej w wodzie z kalikiem przez pierwsze dni po wyjsciu ze szpitala i wtedy smarowanie oliwka ale pozniej juz kazala zaprzestac i mylismy ja w czystej wodzie mydelkiem (kajtek). z oliwek kazala zrezygnowac bo wg niej zaklocaja naturalna rownowage skory dziecka i powiedziala ze uzywac raz na tydzien mozna ale nie czesciej. poza tym zalecila kompanie co 2 dzien wlasnie zeby skorki nie przesuszac. mala nie miala ani razu potowek ani zadnych problemow z sucha skorka wiec moze to i dzieki tym radom. do pupki tez nie stosowalam zadnych zasypek tylko jak zrobila kupke to pozniej smarowalam sudocreamem.

Dla mnie najlepsze są kosmetyki bambino używam od urodzenia małej do dziś czyli przeszło 2 lata .Chusteczki nawilżające bambino dla mnie są rewelacyjne ,mydło do kapania tez a do ciałka używam specjalnego kremu pielęgnacyjnego tez bambino mała nigdy nie miała uczulenia po tych kosmetykach:)

Ja polecam kosmetyki naturalne Lavery.Mogą się wydawać dość drogie, ale są bardzo wydajne i naprawdę świetne!!!:)

Gość upppppp
aneczka1979 - dokładnie to samo powiedziała moja lekarka a teraz mój synek ma sórkę jak atłas. Może czasami warto pomyśleć i nie dać się reklamie, kosmetyków jest naprawdę strasznie dużo i można dać się zwariować.

Gość kosmowka
ja w takim razie zdecyduje sie na chusteczki do pupy penaten- slyszalam ze sa bardzo dobre... nie zostawiaja na pupce zadnych farfocelkow..dobrze nasaczone; chusteczki bambino sa podobno dosc suche niestety... kurcze nie chce od poczatku przyzwyczaic dziecka ze uzywa mydelka za 10 zł bo wiem ze pozniej bedzie coraz gorzej... i 10-latka potem przebije mamusie- bedzie uzywac lepszych kosmetykow niz ja:P moja mala urodzi sie w maju( poczatek) wiec musze chyba pomyslec o jakiejs zasypce albo pudrze... ale o tym to juz kompletnie nic nie wiem bardzo podpasowaly mi kosmetyki hipp - szkoda tylko ze maja tak malo produktow:(

Ale jeśli kogoś stać na kosmetyki typu Mustela czy Avene, to czemu ma ich nie kupować? Miałam kilka produktów Musteli i stwierdzam,że sa naprawdę warte swojej ceny i idelane dla wrażliwej skóry maluszka.:)

chusteczki bambino właśnie nie są suche i dlatego je używam ale to moje zdanie:)

Gość kosmowka
nie no:) pewnie- jak kogos stac:) moze jestem egoistka ale w momencie kiedy ja kupilabym maluchowi krem czy mydlo za 30 zł ( a takie sa ceny musteli czy avenu) to zrezygnowac musialabym z mydla o tej cenie dla iebie, a przerzucic sie na mydelkko bambino... poza tym wiele matek zaczyna juz od musteli zamiast sprawdzic najpierw tanszy komsetyk- np mydlo bambino ktore podobno jest bardzo dobre... w mojej sytuacji byloby to nielogiczne- biedna nie jestem ale tez mi sie w domu nie przelewa... poza tym po co przyzwyczajac dziecko do takich kosmetykow? jalowic skore? potem taki dzieciak- delikates wyjdzie na dwor, ubrudzi sie w piachu i dostanie okropnej wysypki...to tak jak z lekami- nie zaczyna sie od najsilniejszych..

Gość kosmowka
ale to jest oczywiscie moje zdanie:)

Gość kosmowka
dziewczyny a wkladki laktacyjne??? wybralam penaten albo gerber... gerbera sa troche drozsze.. a czym w ogole roznia sie penatena od johnsona? (bo opakowania maja niemal takie same... a cena johnsona jest nizsza o 5 zł)

Gość kosmowka
wlasnie najgorzej sie naczytac:) ja sie naczytalam i zglupialam- czytalam ze niektore maja jakas "galaretke w srodku" jak alwaysy...ktora chlonie wilgoc..niektore sie odksztalcaja, przesuwaja, przesiakaja, inne maja tasme samoprzylepna... itd:O

U nas najlepiej sprawdzają się kosmetyki Nivea . Pieluchy Pampers. CHusteczek już nie używam, myję pupę wodą i mydłem .Odkąd odstawiłam chusteczki nie mamy problemu z zaczerwienioną pupą czy odparzeniami (chusteczki tylko jeżeli jesteśmy poza domem ).Jednak nie polecam chusteczek bambino.Mają bardzo intensywny zapach wg mnie okropny.

Gość lenka-p1
Wkładki laktacyjne są w Shleckerze za 3,99 30 szt., As . Takie same jak Nuk, tylko bez przylepca. Używam i jetem zadowolona.

Gość lenka-p1
Do mycia pupy najlepsza woda z mydłem.Chusteczki okazyjnie na wyjście.

Do smarowania dziecka polecam płynną parafinę, nie uczula, nie jest barwiona i nie pachnie. Skóra dziecka jest tak samo nawilżona jak po oliwce, tylko nie pachnie(co dla niektórych może być minusem). Plusy - brak uczuleń, niska cena - niecałe 3 zł za buteleczkę 100ml. Stosowałam cały czas, teraz zmieniłam na oliwkę bambino - też w porządku. Nie polecam oliwek w żelu. Chusteczki stosuje takie na jakie aktualnie jest promocja. Nie polecam natomiast Dzidziusia - Mikołaj miał zaczerwienioną pupępo nich. Fajne są Pampersa, Nivei i Johnsona. Polecam pieluszki Huggies - znacznie tańsze niż pampers a jakość porównywalna (choć przyznam, że na noc wolę zakładać Pampersy). Polecam jeszcze płyn do kąpieli J&J lawendowy, mydełko bambino i krem na każdą pogodę z Nivei. Wkładki laktacyjne - kupowałam takie jakie aktualnie najbardziej się opłacały. NIe widziałam większej między nimi różnicy, tylko tyle, że te z paskiem do przylepiania lepiej się trzymały. Nie pamiętam już dokładnie jakich firm, wiem tylko, że Canpol Babies miał strasznie badziewne, tanie, ale i tak nie warte swojej ceny. Nie używałam natomiast wogóle pudru.

ja do pupy stosuje Linomag - czerwony jest chyba lepszy bo z cholesterolem Zuzka ma 4 m-ce i ani razu nie miala nawet zaczerwienionej pupy olwika Bambino mydelko rowniez Bambino chusteczki rowniez

Ja polecam Rossmannowskie Baby dream! Bardzo wydajne i dobre! Nie są mocno perfumowane a to ich plus. Żadna z moich znajomych nie narzeka

a jezeli chodzi o pieluchy to powiem tak... najbardziej chłonne to Huggies, ale te Super flex i Happy!! Powiem szczerze ze nie wim które wychodzą najtaniej, bo nie przeliczałam. Nie ma aż tak duzej róznicy. Ale też uzywałam tych bordowych z Rossmanna i też nie śą złe i nawet chyba taniej wychodzi. Jednak nie są juz tak chłonne jak Super flexy i happy.

Gość olikaaaaa
Dla mnie huggisy to porażka. Córka dostała po nich uczulenia. A po drugie wtrakcie wchłaniania robią się sztywne i wkład zbija się w kulki.