Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milenka9

pierwszy raz u gina

Polecane posty

Gość milenka9

Bola mnie jajniki i musze isc do lekarza w dodatku piereszy raz w zyciu mam plamienia AHH:( lekarz bedzie musiał badać mnie dopochwowo????:( to moj pierwszy raz u gina wiec nie dziwcie sie ze sie boje:( jak to w ogole jest???????

Jak wejdziesz to najpierw bedziecie rozmawiać, on będzie pytał o pierwszy okres (kiedy był) regularność i takie podobne. Potem poprosi żebyś sie rozebrała (zapewne za parawanem) i usiadła na fotelu. Jeszcze na początku spyta czy jesteś dziewicą bo od tego zależy czy badanie odbędzie sie przez odbyt czy normalnie. Potem sie ubierzesz i dostaniesz recepte.

Gość Marta1983
Wchodzisz rozmawiasz, pyta się o pierwszy okres, o długości cyklu, kiedy były ostatnie dwa okresy, czy jesteś dziewicą, bada ci piersi, później kładziesz się na fotelu i bada. Jeżeli bolą cię jajniki zapewne będzie chciał zbadać cię dopochwowo ponieważ takie badanie jest najbardziej wiarygodne i najlepiej widać jeżeli nie to zrobi je inaczej. ogólnie nie ma się czego martwić ja też się stresowałam troszkę przy pierwszej wizycie ale jest ok. Później możesz dostać skierowania na jakieś badania do laboratorium.. Nie martw się będzie ok:)

Gość olga345
Takie badanie odbywa się przeważnie normalnie. Ale czasami możesz też być badana przez odbyt. Lekarz wkłada dwa palce w pupę i naciska brzuch ,nie jest to może przyjemne, ale da się przeżyć