Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaśka456

Lacibios femina - kto stosował?

Polecane posty

Gość Jaśka456

Hej, czy ktoś z Was stosował, któraś z Was stosowała Lacibios femina? Mi lekarz kazał to brać przez 2 miesiące na wzmocnienie organizmu, a że ja to taka troche sierotka marysia to nie spytałam dlaczego i po co....W aptece jeszcze nie byłam, ale pomyślałam, ze tu coś znajdę.... Jakie ma działanie Lacibios femina? Może któraś z Was mi pomoże?

Gość przejdź do działu
ginekologicznego i poczytaj topiki o grzybicy pochwy.Tam panie to chwalą.

Gość mandcia
ja stosowalam i od czasu do czasu nadal stosuje. w moim przypadku musialam odbudowac flore bakteryjna w pochwie bo globulkach betadine i od tamtego czasu nic mnie nie chwyta:) a to jakis lekarz Ci polecail? bralas ostatnio moze jakies antybiotyki?

Gość Jaśka456
Rzeczywiście brałam antybiotyki po tej cholernej grypie..... Ginekolog mi to zalecił, ale grzybicy żadnej nie mam, więc nie wiem dlaczego?.... Jakie ma działanie ten Lacibios femina?

Gość podbijam
jakie ma dzialanie?

Gość uetyfiaugyof
no dziala tak ze jak sobie wyjałowisz organizm po antybiotykach to zapobiega grzybicy. ja ostatnio bralam antybiotyki, dostalam grzybice, kupilam lacibios femina i po drugiom opakowaniu juz nic nie mialam. a dostalas rade od madrego lekarza i dzieki niemu nie dostaniesz grzybicy wiec sie ciesz

Gość Jaśka456
Dzieki za odpowie.... a mogę prosić o coś bardziej szczegółowego? czy to tylko po antybiotykach trzeba brać czy to związane jest tylko z grzyica pochwy czy może inne infekcje też? Będę wdzięczna za pomoc...

Gość uetyfiaugyof
Postać: kapsułki doustne Status: Suplement diety Skład: Jedna kapsułka zawiera 5 miliardów (5 x 109) CFU bakterii następujących 2 szczepów: Lactobacillus rhamnosus GR-1TM___50% Lactobacillus reuteri RC-14TM______50% Substancje pomocnicze: Skrobia – nośnik, dekstroza – nośnik, mikrokrystaliczna celuloza – nośnik, stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca. Skład kapsułki: tlenek tytanu (barwnik kapsułki), żelatyna. Dozowanie: doustnie, 1 kapsułka na dobę. Przechowywanie: w suchym miejscu, w temperaturze 6 – 8°C. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Dostępne opakowanie: blister, 10 kapsułek. LaciBios femina jest polecany: * w trakcie i po kuracji antybiotykowej dla odbudowania właściwej flory bakteryjnej pochwy; * wspomagająco w bakteryjnym zakażeniu pochwy; * wspomagająco przy wtórnych i nawrotowych zakażeniach bakteryjnych i grzybiczych układu moczowo-płciowego; * po zabiegach chirurgicznych w obrębie układu moczowo-płciowego * dla kobiet w okresie menopauzy; * dla kobiet uczęszczających na basen, często podróżujących.

Gość Jaśka456
Serdeczne dięki :D Super info o lacibios femina..., le jeszczemam oytanko - jesli jest to do łykania, to jak to sie dostaje do pochwy?.... To się dostaje do krwioobiegu? Czy nie zaburzy to działani np. innych leków czy tabltek antykoncepcyjnych?

Gość Tania Frania
a widziałyście już konkurs na www.polki.pl dotyczący lacibiosu femina? fajny biór pytań w quizie - mozna si wszystkieg dowiedzieć na temat naszego probiotyku......:) i sa jeszcze nagrody...

Gość fsdfs
brałąm po leczeniu wzmacnia flore antybakteryjna

Gość banymika
Ale czemu tak długo-2 opakowania, 2 mc-to przeciez w tym czasie jak sie wyjałowie to grzybice jak nic złapie, czekac tyle czasy na efekty to przecie zwczesniej padne od swedzenia

Gość fortunka
banymika jezeli chcesz miec pewnosc, ze zadziala i nie umrzesz od swedzenia to koniecznie zro sobie kuracje provagiem, dziala jak natura chciala :-), ma podobno najlepsze bakterie, co nawet na grzyby dzialaja. ja stosowalam i rewelacja!

Gość salsa girl
to znaczy, ze doustne moge tez do pochwowo????

Gość provagprovag
salsa girl nie wim, czy wszystkie doustne mozna dopochwowo9 pewnie nie), ale provag mozesz.

lacibios femina na pewno można dopochwowo, ale jest równie skuteczny doustnie, więc to już jak tam sobie wolicie, co do provagu nie wiem. nawet ulotki nie mogę znaleźć w necie tego ehhh :/

Gość zadzierka
Wracając do właściwego tematu, to ja stosowałam i nadal stosuję lacibios femina, bardzo sobie chwalę, a co do provagu, to produkuje go firma, która produkuje też lactovaginal i przez ładny czas (zanim wypuścili jeszcze provag) twierdzili, że probiotyki doustne nie są skuteczne, a jak lacibios femina zaczęła odnosić sukcesy w profilaktyce, to nagle zmienili zdanie. Ciekawostka.

Gość lafe
myślicie czy w czasie kuracji lacibios feminą można uprawiać seks??

Gość lafe
odpiszcie prosze:)

Gość lafe
heloooo jest tam kto?

Gość Lagerloff
To zależy, czy masz infekcję czy bierzesz profilaktycznie. LaciBios femina jest polecany dla kobiet współżyjących, bo są one bardziej narażone na utratę cennych Lactobacillusów, więc jak tylko bierzesz profilaktycznie, to jasna sprawa że można. Dodatkowo fajnie jest, że się go właśnie łyka, bo nic nie wycieka :) Ale jeżeli wspomagasz nim leczenie (np. stosujesz jeszcze globulki dopochwowe i się leczysz na infekcje, to lepiej nie seksić się do czasu zakończenia leczenia i kilka dni po nim. Ja tak osłonowo sobie łykam L. feminę i się w sypialni szczególnie nie poszczę hehe ;) Buźka!

Gość Lagerloff
Miało być, że w sypialni nie poszczę a nie się poszczę hehe :D

Gość lafe
dzięki za odpowiedź. To dobrze że można:) tak biorę profilaktycznie, choć zauważyłam jakiś dziwny śluz i dlatego zaczęłam brać.A teraz jeszcze jedno pytanie....czy w czasie okresu opłaca się to brać?? niedługo będe miała okres a nie zdąże wszystkich tabletek wybrać.Lepiej nie przerywać kuracji i brać w trakcie okresu, czy odstawić i wybrać resztę po okresie?

Gość Lagerloff
Ja zjadam także w trakcie okresu. To jest kolejny plus L. feminki :D

Gość confucjuszka
ja i w czasie okresu i nie w czasie okresu;) czyli cały czas, osłonowo, bo już nie chcę, żeby mi sie powtórzyły sensacje z grudnia, kiedy to mnie dopadła infekcja.

Gość cmoku cmoku
Ja stosuje cały jeden dzień:)) He he, zaczęłam swoje pierwsze opakowanie. Ale dobrej myśli jestem:D

Gość lafe
to dobrze w takim razie też będę łykać w czasie okresu:)

Gość hipnoza
up