Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mini_______

Bylan na SOLARIUM tylko na 8 MINUT a wygladam jak burak!!!help!

Polecane posty

Gość mini_______

mam tzw karnacja szybko lapiaca promienie sloneczne ,zarowno te naturalne jak i z solarium weszlam na 8 min smarujac sie uprzednio balsamem ziaja z maslem kakaowym,dzis cierpie jestem poparzona,najbardzie ramiona i brzuch wygladam jak burak co za gowno te solaria w polsce.nie opalaja tylko parza co za scheiss juz wiecej nie pojde uwazajcie !

Gość mój chłopak tez tak mial
ostatnio a byl tylko na 10 min. :O

Gość askul
a ty pewnie polsko - niemiecka Paniusia jakas ....pewnie chciałaś zaoszczedzić i poszłaś do jakiegoś podrzędnego solarium z 80 gr/min. Szkoda ze nie napisałaś: WY POLACY to macie przejebane z tym solarkami w WASZYM kraju

ja raz poszlam na 5 minut do najlepszego solarium w miescie ale wtedy faktycznie przez dwa tygodnie byla promoja po 0.80 groszy... ran wzielam kapiel ogolilam sie :P nasmarowalam cale mokre cialko oliwka dla dzieci i poszlam na solarke na 5 minut i tez sie poparzylam, przez oliwke i przez to, ze nie bylam juz rok czasu a w tym lozku byly nowe lampy... wczoraj tez bylam na 10 minut i tez sie poparzylam na innym lozku, tylko ze wczensiej bylam na 5 minut, dwa dni pozniej na 7 minut a wczoraj czyli 3 dni po na 10 minut i rano po prysznicu tez wysmarowalam sie oliwka... wiec mysle, ze wczorajsze zjaranie jest tylko i wylacznie zasluga oliwki, bo na sloncu dzieki oliwce tez lepiej i szybciej bierze... :)

Gość upupuuuu
cos was zlapalo chociaz ja bylam na 10 min na tubie i nic

Gość na solarium nie chodze
a wiem,ze nie stosuje sie standardowych kremow czy oliwek, jak przy zwyklym opalaniu tylko specjalne kosmetyki do solarium.

Gość mini_______
hi dzieki za odzew ka sie posmarowalam ziaja maslem kakaowym,jak wychodze na slonce tez sie tym smaruje i jest ok ktos tu zgadl...mieszkam w niemczech i tam tez chodze na solar i nie mam takich akcji a wchodze na 15-20 min i wychodze super brazowa a nie jak burun tak sie wkurzylam ze szok nie chcialam zaoszczedzic bo nie musze :) ale jak przyjechalam na swieta do domu to chyba moge sobie isc na solar no nie?skoro mam tu na to czas wiec bez zbednych uwag to nie zmienia faktu ze sie poparzylam mimo iz bylam TYLKO 8 min!! dzis nie jest lepiej,piersi i brzuch mam totalnie zjarane ,nie wiem kiedy mi to zejdzie ja sie smaruje oliwka hipp i okladam zimnym kefirem :-))) podobno zwykly krem nivea jest dobry na takie problemy pozdrawiam

może poszłaś na turbo. to chyba lepiej, że są mocniejsze solaria w Polsce, nie trzeba tak długo leżeć w nich :P poza tym, masło kakaowe przyspiesza opalanie, więc nic dziwnego, że tak mocno Cię chwyciło. ze słońcem nie masz co porównywać, bo 15 min. w solarium to jak cały dzień na słońcu. krem Nivea odpada, bo jest za tłusty - oparzeń nie wolno smarować niczym tłustym! bo zapobiegnie to utracie ciepła przez skórę, co utrudni wygojenie oparzenia. takie miejsca trzeba chłodzić żelami aloesowymi, maślanką, pantenolem...

Gość mini_______
hi justa ja nadal cierpie;( mowisz ze nie wolno natluszcac? :( kurcze to musze znow oblozyc sie kefirem... wszystko mnie boli,nieodbrze mi nie mam apetytu.. pojde chyba tam i zrąbie babe....:(:(

a słyszałyście o czymś takim jak kremy z filtrami uv? bo \"dzięki\" tym oliwkom i zwykłym balsamom szybko dorobicie się zmarszczek i czerniaka. Ja chodze na solar rzadko ale zawsze kupuje na miejscu specjalny krem do uzytku własnie tam.

Gość ja dzisiaj znowu
byłam na solarium. Pierwszy raz w tym roku dwa dni temu na 10 i dzisiaj na 12 i nic mnie nie boli. Niczym sie nie smaruje przed pójściem. Mysle,że to łóżko było za mocne dla Ciebie

Gość chyba
chyba W solarium. na solarium to chyba na dachu siedziałyście

Gość grzybiarka
dostaniesz grzyba od solarki :O lupiez pstry to towarzysz na dluuuugie lata :O

Gość grzybiarka
wypij powoli malymi lyczkami wodę z odrobiną soli...to uzupelni sole mineralne i poloz sie w lozku z nogami ugiętymi i z poduszką pod pleckami rozbierz sie z uciskających rzeczy powinno pomoc mozesz sobie zrobic chlodne okłady np. z recznika czy sciereczki

Gość o zgrozo na solarke
bez zadnego kremu z filtrem!! :o dziewczyny, gdzie macie rozum?????? co trzeba zrobic ,zebyscie zrozumialy,ze solar i slonce powoduje raka????

Gość ja dzisiaj znowu
kurcze a ja myslałam,że to na dachu trzeba leżeć.Chyba dlatego się nie spaliłam. :) To może się trzeba jeszcze rozebrać???? :) :) :)

Gość grzybiarka
a i tak jak justa mowi niczym tlustym sie nie smarowac pantrenol najlepszy i nie chodźce na solarium to od razu iwdac ze ktos wylazl z solarki :O wyglada jakby sie w kupie wytarzal....a przeciez wszyscy są bladzi przez większosc roku to po jakiego wala sie opalac :O wtedy sie wygalda jak debil na tle innych

Gość grzybiarka
naturalnie sie na sloncu opalac i to z umiarem a nie ganiac niewiadomo po co po soalrkach :O no chyba ze po grzyba i poparzenia pantenol***

Gość ja dzisiaj znowu
macie racje kobitki,że solarium szkodzi. Z tym,ze ja korzystam naprawde z umiarem. Teraz robi się ciepło i trochę wiecej ciałka pokazuje a biała jestem. Trochę się opalę i skóra zupełnie inaczej będzie wyglądać. Już jest lepiej. Potem to tylko słoneczko i tez bez przesady. Kremów z filtrem nigdy nie używałam a na słońcu dużo przebywam od dzieciaka. Jak jeszcze patelnie po podwórku ciągnęłam i jest ok.

Gość mini_______
dziewczyny,ale ja niby juz zaprawiona w chodzeniu na solarium tak sie urzadzilam po 8 min?:(:(:( siedze cala obolala i nawet nie moge niczym posmarowac ,bo jak np naloze kefir to potem nie moge go zmyc ani zetrzec,,tak boli....a wogole sie nie dotykam siedze w dresie i podloszulce i modle zeby jurtro bylo lepiej w ogole co to za gowniane solarium,nogi w gole sie nie opalily (a raczej spiekly) tylko dekolt piersi ramiona brzuch u tyle:( wygladam jak kielbasa z grila dobrze ze buzi mi tak nie wzielo,dobrze ze zostawialm podklad na twarzy,inaczej mialabym pewnie buzie jak pomidor zachcialo mi sie opalac...ale jest coraz cieplij,chcialam sie trosze przyciemnic,ja tez nie lubie zbyt intensywnej opalenizny,chcialam tylko troche jak myslicie? isc i zrabac to babe i powiedziec zeby mi oddala 40 pln? bo ja juz tam wiecej nie pojde a na karnecie mam jeszcze 62 minuty do wykorzystania papa:(

Gość mini_______
sorry za literowki

Gość do o zgrozo na solarke
W solarium nie powinno się używać kremów z filtrem, tylko specjalistycznych kosmetyków solaryjnych. Kosmetyki do opalania nie są testowane w tak ekstremalnych warunkach (przecież na solarium promieniowanie jest kilkaset razy większe niż na plaży) i poszczególne składniki takich preparatów mogą ze sobą zareagować. To może skończyć się alergią albo podrażnieniem amatorki opalenizny i zniszczeniem pleksy.

Gość mini_______
polak madry po szkodzie :( a mnie tak wszystko pali i piecze....znow nie bede mogla spac ,boli jak sie przebieram i dzis w nocy nawet nie przykrylam sie posciela bo tak mnie bolalo...w ogole mam jakis stan podgoraczkowy chyba,zimno mi a zaraz goraco.... ladnie sie urzadzilam,zachcialao mi sie q.... opalenizny.....:-(

Gość do....
Mini, Ty już lepiej w ogóle daj sobie spokój z solarą. Na jakiś czas przynajmniej i spróbuj doprowadzić skórę do porządku, żeby ci po tej przygodzie nie zostały blizny po schodzącej skórze i przebarwienia posłoneczne. Dobry jest panthenol w piance. A spaliłaś się pewnie dlatego, że to jakieś turbo, superopalające łóżko. Mocne jak diabli, bardziej szkodliwe dla skóry niż te słabsze, ale daje szybko efekt, więc jest taniej. A może jeszcze sprzęt był nie tego. A jest tak, bo niektórym chodzi tylko o to, żeby jak najszybciej się zjarać.

Gość solarium parzy
kiedy lampy sa stare.... na początku opalają a z cazsem parza... maja scisle okreslana liczbe godzin po ktorych nalezy je wymieniac. chodzcie na solaria do których macie zaufanie. poza tym. po dluzszej przerwie zaczynajcie od 5 min. po dwoch dniach poprawaka 8-10. no i uwazajcie kiedy smarujecie sie roznymi specyfikami niektore z nich przyspieszaja opalanie lub moga powodowac poparzenia. pamietajcie zeby po opalaniu dobrze nawilyc skóre. a jesli sie poparzycie sprobujcie sposób naszych babć : na poparzenia kwaśne mleko, maslanka. pozdrawiam.

Gość Mini_Mini22
czy tuba bierze slabiej? takie sa moje spostrzezenia

Gość mini_______
dzieki za rady ! 🌼 👄 ja tez mysle ze to lozko jakies stare albo lampy nowe i mocne ,nie wiem bo babsko nie raczylo mnie poinformowac. zapytala sie tlyko kiedy bylam ostatnio,a ja na to ze jakies 5 mies,bedzie aona ze 8 min bedzie akurat. chyba pojde jutro i ja zdziele.... to jakas paranoja zeby ona nawet mnie o mocy tego lozka nie poinformowala,czy lampy nowe itd zero wiedzy a luddzie cierpia nigdy bym nie pomyslala ze po 8 minutach tak sie urzadze cos podobnego mialam pare lat temu jak przegielam przed studniowka ale wtedy weszlam na 20 min na wlasna odpowiedzialnosc ale po 8 min???:(:( i jak tu sie polozyc,nie moge sie usadowic bo teraz dupsko zaczyna palic :( hilfe...:(

Gość mini_______
mini mini22- mysle ze tuba tez tak mocno bierze tam gdzie bylam tez mieli tuby ,sama juz nie wiem co lepsze paniusie jakos mnie nie poinformowaly :(