Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłusta skóra

Krem odżywczy do pielęgnacji skóry w domu po zabiegach kwasami!!!

Polecane posty

Gość ja robie
JA tez nie mam doświadczenia a jakos poszlo. Jedyna rzecz jaka musialam kupic to kwas migadlowy (jakos 8 złotych na mazidlach) i łyżke miarową o pojemnosci 0,5 ml. Wode destylowana i troche alkoholu mialam w domu. Nie wydaje mi się żebys zorbila sobie krzywde tylko zacznij od jakiegos niskieo stężenia. Jak Ci nie podpasuje to nie musisz przeciez robic kolejny raz. Jedynym naprawde mankamentem jest to, że naprawde wygadalam teraz jak czlowiek-słoń ale takie luszczenie trwa u mnie max 3 dni wiec można się poświecic :)

Gość A ty miałaś
A powiedzcie mi jeszcze czy musze ten peeling stosować na całą twarz? Bo ja czoło i policzki mam czyste więc po co.. Przebarwienia mam po obu stronach ust i tam bym chciala go zrobić i na nosie w celu pozbycia się wągrów. Więc jak?

Gość ja robie
W sumie to nie wiem ale tak na chłopski rozum to mysle ze tak :) Skoro na czole nie masz problemów to chyba nie ma po co

ktoś tu przede mną pisał że nie chce sama robić peelingu bo się nie zna itd. to może taki z allegro kupisz 20 zł ampułka, wystarcza na 2 zabiegi. ja robiłam dopiero raz, porażających efektów nie ma, w ogóle nie szczypało, po zabiego tylko byłam trochę czerwona, ale podobnie jak koleżanki używam od dłuższego czasu acne dermu, lysanelu i generalnie nie mam skóry skłonnej do podrażnień. może efekt nie będzie taki jak przy tym kwasie z mazideł, który z tego co czytam działa silniej, ale jak komuś zależy na wygodzie, niezłej cenie i nie rezygnowaniu z wychodzenia z domu ;) to jest to jakaś alternatywa. a po zabiegu gorąco polecam cicalfate z avene (40 zł), po zabiego i nie tylko w ogóle na codzień, dla mnie krem nr 1. jedyny mankament jest taki, że przed zrobieniem makijażu trzeba wytrzeć nadmiar chusteczką, żeby się nie świecić, ale działanie ma świetne.. super nawilża, jest właśnie przeznaczony do skóry np po takich zabiegach więc ma działanie kojące, jest antybakteryjny i muszę przyznać, że ładnie się goją pod nim krostki.. pozdrawiam!

Gość tłusta skóra
ja też zamówiłam tylko kwas i miarkę 1 ml (mogłam tą 0,5 wziąć, ale już trudno), to powinno wystarczyć, pozostałe rzeczy można czymś zastąpić.

Gość A ty miałaś
Postanowiłam że zrobie sobie peeling na początku maja, wtedy mam tydzień wolnego od szkoły. Powiedzcie mi jeszcze na ile starcza jedno takie opakowanie tego proszku? Na ile peelingów? Tylko nie wiem jak zrobić taki zeby było np to 15% :(

Gość ja robie
Na mazidlach kwas sprzedaja w pudeleczkach 10gramowych a wiec to jest dokladnie 12,5ml. 15 % stężęnie to bedzie 1 ml kwasu (0,8grama) i 4,5ml wody (4,5g). na tej stronie sa wzory jak sie liczy stezenie,ms - masa substancji rozpuszczonej (g) to jest masa kwasu (pamietaj ze 1ml kwasu waży 0,8g) a mr - masa roztworu (g) to jest waga wody plus waga kwasu

Gość A ty miałaś
Eee ja z fizy i chemii jestem cienka wiec nie dam rady tego obliczyć.. :(

Gość ja robie
he he ja tez ale to naprawde latwe. no wiec wzór jest Cp=(ms/mr)*100% a wiec bierzesz 0,8g kwasu (1ml) i 4,5g wody (4,5ml) i podstawiasz do wzoru Cp=(0,8/5,3)*100%=15,094% dokladnie

Gość A ty miałaś
Puk puk jest tu ktoś jeszcze? Nie chce żeby ten topik umarł :(

Gość zachwycona monika
Physiogel Tylko ten

Gość kremy po zluszczaniach kwasami
lichtena, dardia, physiogel, cutibaza

Gość A ty miałaś
A moze być elobaza? Bo taki posiadam w domu. On tez jest bardzo tłusty

Gość zachwycona monika
krem nie musi być tłusty musi być regenerujący i chronny

nie ma byc bardzo tlusty ;) ale co do elobazy to nie wiem. te zalecil mi do wyboru lekarz.

teraz pojawil sie cicaplast z LA roche Posay. Kupilam go i jeszcze czegos takiego nie widzialam. Likwiduje wszystkie luszczace sie skorki zwlaszcza w okolicach nosa. Rewelacja tylko nie wiem czy po zabiegach powinno sie go uzywac. Ja teraz stosuje juz w domu raz w tygodniu mikrodermabrazje olay regenerist i gdy tylko sie luszcze to daje cicaplast. on dziala jak plaster ochronny na skore. :)

Gość A ty miałaś
A co do zabiegów to mam jeszcze pare pytań: --Ten tonik 5% po jakimś czasie trzeba wyżucić i zrobić nowy? --Czy po przygotowanej tonikiem twarzy mogę zrobić peeling 20% czy lepiej 15%? --Czy po pierwszym peelingu chociaż te małe przebarwienia już znikaja? Rozumiem że te większe plamki czy też dziurki schodzą po paru takich zabiegach. Ale ja nie mam dziurek tylko płytkie przebarwienia. Czekam na odp :)

Gość do kremy po zluszczaniach kwa
kremy po zluszczaniach kwasami------ mozesz podac skład tego kremu LRP ?

Gość tłusta skóra
ale się temat rozwija:) Dzięki za opinie dotyczące kremów:) Dostałam wczoraj przesyłkę z mazideł. Oprócz mojego zamówienia dostałam jeszcze kilka próbek różnych substancji. teraz zastanawiam sie jak to wykorzystać:)

Gość tłusta skóra
Rozpuszczałam kwas w wodzie, zwykłej, przegotowanej, bo nie zaopatrzyłam sie w destylowaną i nie chciał się mi rozpuścić:( Czekałam kilkanaście minut, moze to za krótko albo w ogóle się nie rozpuszcza w zwykłej wodzie?

Gość A ty miałaś
up

Gość A ty miałaś
Halo dziewczyny jesteście??

Gość tłusta skóra
zdecydowałaś się w końcu?

Gość tłusta skóra
ja już po kilku "zabiegach". Jestem bardzo zadowolona:) Co u was?

Gość gość
Mam 5 zabieg kwasami u dermatologa efekty są piorunujące ale twarz po zabiegu masakryczna. Następnego dnia lepiej nie wychodzić z domu na początku moi rodzice aż się przerazili co mam na twarzy ale do tygodnia znika wszystko. Polecam konsultacje z dermatologiem zanim zaczniecie czarować w domu:)

Gość gość
Po zabiegach z kwasami dobrze jest uzywac krem taki jak np.bandi z serii ecoskin care z filtrem 25, a takze serum z tej samej serii.