Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antybiotykowa

problem stary jak swiat pigulki a antybiotyki...jak zrobic?

Polecane posty

Gość antybiotykowa

dzisiaj zaczelam przyjmowac antybiotyk. Do konca opakowania pigulek zostaly dwie tabletki. Rozumiem, ze w czsie przyjmowania antybiotyku, dzialanie tabsow sie zmniejsza i trzeba srtosowac dodatkowe zabezpieczenie do tygodnia po skonczeniu kuracji antybiotykiem. I tu pojawia sie moje pytanie. Czy jesli zbliza mi sie przerwa (krwawienie) to takze okres tydzien po jest w tym przypadku dobry czy nalezy go przedluzyc? A moze nie robic przerwy i zachowac okres "tydzien po"?

Gość aneczka z irlandii
ja biore yasmin od kilku miesiecy i z tego cowiem jesli zaczelas brac antybiotyk w trakcie brania pigulki to nie robisz7dniowej przerwy na okres tylko bierzesz dalej pigulki z nowego listka a dodatkowo w trakcie brania zabezpieczasz sie np prezerwatywa i po skonczeniu kuracji antybiotykiem stosujesz dodatkowa antykoncepcje przez tydzien.

Gość ile macie lat kobiety
??? oszlalałyście??? na ulotce pigułek masz spis leków które obniżają skuteczność działania antykoncepcyjnego tabsów - czy ten ktory bierzesz jest w tym spisie? jeśli nie - postępujesz dokładnie tak jak zawsze przy pigułkach - przerwa, luzik itd bez przesady

Gość i bardzo dobrze
dajcie spokój, brałam antybiotyk przez ostatni tydzień brania tabsów, wszystko jest ok/

Gość antybiotykowa
w ulotce z tego co wyczytalam nie ma "mojego"antybiotyku. Pisze tez,zeby nie robic przerwy miedzy opakowaniami. Mysle jednak zeby moze nie ryzykowac... Wkoncu przeciez sa rozne sposoby na przyjemne dokonczenie namietnej chwili:) Dzisiaj juz 2gi dzien antybiotyku .. dni szybko mijaja:) Pozdrawiam