Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vika.

do doswiadczonych testowiczek

Polecane posty

Gość vika.

nie denerwujcie sie na mnie, czytalam stronki, opisy itd. zastanawiam sie kiedy moge zrobic test aby byl wiarygodny ... i tak mam pytanie :) jesli test wykrywa ciaze po 6 dniach od zaplodnienia (np. quick view) to zakladajac ze do zaplodnienia moze dojsc nawet 3dni po stosunku to wiarygodny test powinien byc po 10dniach, ale co jesli ten 10dzien wypada kikla dni przed miesiaczka, czy wtedy tez jest wiarygodny? oczywisci moge poczekac do spodziewanego terminu miesiaczki ale chcialabym jak najwczesniej ;)

Poczekaj do terminu miesiączki, żeby się nie stresować, jeśli wynik będzie pozytywny, a okres się pojawi. Albo idź na betę.

Gość vika.
na bete to po ilu dniach, slyszalam ze nawet po 3 ? ale nie wiem czy to prawda moze orientujesz sie ile takie badanie kosztuje?

Zależy od laboratorium ja płaciłam 30 złotych. Mówię ci, czekaj, choć wiem, że trudno ;)

Gość zatroskana
zaplodnienie jest mniej wiecej 14 dni dni przed miesiaczka, bo tyle trwa druga faza cyk-u. Wiec jesli cykl masz 28-dniowy, to mniej wiecj w 14 dniu cyklu mialas owulacje wiec 14+6= 20 wiec w 20 dniu cyklu test moze wykryc ciaze, a miesiaczke dostalalabys w 28. Z tego wynika ze mozesz wiedziec ze jestes w ciazy tydzien przed spodziewana miesiaczka :) jakby cos bylo niejasne to pytaj :)

Gość vika.
dzieki :) wlasnie trudno :( kurcze ja mam taka sytuacje, ze nie planowalam "wypadek przy pracy" ale tez nie jest tak ze to koniec swiata :) o tak, po srodku, jednak cierpliwosc to nie moja najmocniejsza cecha heh.

testy najlepiej wychodzą jak zarodek juz się zagnieździł w macicy, a ten etap moze trwac nawet do 2 tygodni, czyli np. 6 dni po stosunku moze byc test pozytywny ale nie musi, u jednych zarodki zagnieżdżaja się szybciej u niektórych poźniej, ja swój ostatni test robiłam w 40dc(wyszedł pozytywny- krecha testowa była nawet mocniejsza od kontrolnej), kiedy juz widziałam ze ewidentnie @ nie ma i chyba nie będzie, wcześniej w swoim zyciu zrobiłam mnóstwo testów ciążowych

Gość vika.
kurcze a jednak na mnie nie nakrzyczalyscie :) dzieki sliczne 🌻 wiec jednak musze troche poczekac na ten test troche sie stresuje, chcialabym o tym tak nie myslec, wtedy czas by plynal szybciej ale ja juz taki nerwusek jestem :)

Gość zatroskana
Vika a czmu mialysmy krzyczec?? :) Powiedz ile masz jeszcze do spodziewanej miesiaczki?? Ja musialam robic testy jak najwczeniej, zeby od razu ciaze podtrzymywac, wiec nie czekalam nigdy do terminu miesiaczki. Korzystalam z pre-testow zwykle. Trzymam kciuki :)

Gość vika.
powinnam dostac za jakies 10/14 dni dokladnie nie powiem, bo mam dosyc nieregularne miesiaczki, stosunek mialam w 01.04. --> czyli w sumie dosyc "plodny" ale u mnie to nigdy nie wiadomo, mysle ze szczyt owulacji mialam wlasnie 2 dni przed stosunkiem, bo bylo wtedy b.mokro i ciagnaco ;) w sumie do tej pory raczej nie obserwowalam swojego organizmu zbyt dokladnie - kurcze, jak ja wytrzymam ten tydzien? ps.zatroskana ---> i co, doczekalas sie fasolki ? :) wybacz, ze nie wiem ale nie bywalam na tym forum wczesniej ;)

Gość /lączenie tematów/
Temat: zapłodnienie 14:44 zizane powiedzcie mi proszę po ilu dniach od zapłodnienia można zrobić test żeby być pewną wyniku... 14:53 vika. hej ja tez o to dzisiaj pytalam - tu sa odp., ktore uzyskalam http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3442144 a co u Ciebie, planujesz czy wpadka, kiedy i kiedy chcesz zrobic test ?

Gość zizane
do vika: chciałabym bardzo być w ciąży...może właśnie dlatego jestem tak niecierpliwa z wynikami. kochałam się z mężem przez cały okres owulacji bez zabezpieczenia do końca. Tabletki odstawiłam w grudniu. Czekam i czekam i nic :(

Gość zizane
co do testu to robiłam już jeden...i był negatywny ;( robiłam go dosłownie 5 dni po sexie...ale w tych dniach też się kochaliśmy ale potem znowu się kochaliśmy i liczę że jednak zaszłam w ciążę :) mam nadzieję

Może i mi podpowiedzą coś doświadczone testowiczki... Kochałam się \"na dziecko\" do 14 dnia cyklu łącznie (cykle mam nieregularne ostatnio: 26-31dni). W dniu ostatniego seksu podejrzewam, że miał już śluz płodny, choć tak bardzo to się na tym nie znam... Od tego czasu minęło 14 dni (jutro termin spodziewanej miesiączki - której bym nie chciała). Czy myślicie, że jutro już każdy test wykryłby ciążę, jakbym była? Ile plemniki mogą życie w ciele kobiety? i od którego dnia po zapłodnieniu test z moczu jest już porządnie wiarygodny?? (niestety, ostatnimi dniami męczą mnie jakieś przeziębienia i biorę trochę podobno - bezpiecznych leków - czy one mogą jakoś wpłynąć na zapłodnienie lub wynik testu?)

Gość zatroskana
Vika --> tak udalo sie :) mam termin na lipiec :) To w takim razie nic nie zostaje tylko czekac :) MoniaAnia --> moze nie kazdy, ale wiekszosc (ja zwykle stosowalam pre-testy). plemniki zyja w sluzie od 3-5 dni ( w zaleznosci jaka maja kondycje i jaki sluz jest). testy sa roznej czulosci. jak wyszedl mi pozytywny (nawet 7-8 dni po owulacji), to powtarzalam go za 2-3 dni ale juz wiedzialam, ze to ciaza. Ale gdyby np ten pierwszy byl negatywny to jeszcze bym sie nie przywiazywala do mysli, ze na pewno nie jestem w ciazy. Leki na przeziebienie nie maja raczej wplywu na wiarygodnosc testow. zizane --> trzymam kciuki :) ten pierwszy test chyba za wczesnie.