Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszły asystent

deichmann/jak tam jest

Polecane posty

Gość gość
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 12 czerwca 1995 r. w sprawie służby wojskowej oraz uposażenia żołnierzy zawodowych wyznaczonych na stanowiska służbowe w jednostkach organizacyjnych poza Ministerstwem Obrony Narodowej. Dz.U. 1995 nr 43 poz. 225 Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 11 kwietnia 1995 r. w sprawie sposobu tworzenia i gromadzenia środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych dla pracowników zatrudnionych w jednostkach sfery budżetowej podległych Ministrowi Spraw Wewnętrznych oraz wysokości odpisu na ten fundusz. Dz.U. 1995 nr 37 poz. 182 Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 22 marca 1995 r. w sprawie sposobu tworzenia i gromadzenia środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych dla pracowników zatrudnionych w jednostkach sfery budżetowej więziennictwa, nie będących funkcjonariuszami Służby Więziennej, oraz wysokości odpisu na ten fundusz. Dz.U. 1995 nr 19 poz. 94 Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 8 lutego 1995 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie sposobu ustalania przeciętnej liczby zatrudnionych w celu naliczania odpisu na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych. Dz.U. 1994 nr 132 poz. 678 Rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej z dnia 6 grudnia 1994 r. w sprawie sposobu tworzenia i gromadzenia środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych pracowników cywilnych wojska oraz wysokości odpisu na ten fundusz. Dz.U. 1994 nr 90 poz. 419 Ustawa z dnia 7 lipca 1994 r. o zmianie ustawy - Prawo spółdzielcze oraz o zmianie niektórych innych ustaw. Dz.U. 1994 nr 80 poz. 368 Ustawa z dnia 23 kwietnia 1994 r. o metodach kształtowania wynagrodzeń i środków na wynagrodzenia przez podmioty gospodarcze oraz o zmianie niektórych ustaw.

Gość gość
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 14 marca 1994 r. w sprawie sposobu ustalania przeciętnej liczby zatrudnionych w celu naliczania odpisu na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych. Dz.U. 1994 nr 43 poz. 163 Ustawa z dnia 4 marca 1994 r. o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych. Dz.U. 1981 nr 13 poz. 64 Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 24 kwietnia 1981 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie zakładowego funduszu mieszkaniowego. Dz.U. 1981 nr 13 poz. 63 Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 24 kwietnia 1981 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie zakładowego funduszu socjalnego i zakładowej działalności socjalnej. Dz.U. 1977 nr 19 poz. 79 Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 10 czerwca 1977 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie zakładowego funduszu socjalnego i zakładowej działalności socjalnej. Dz.U. 1976 nr 34 poz. 203 Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 20 października 1976 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie zakładowego funduszu socjalnego i zakładowej działalności socjalnej. Dz.U. 1973 nr 1 poz. 1 Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 grudnia 1972 r. w sprawie tworzenia funduszu zakładowego na rok 1972 w państwowych przedsiębiorstwach handlowych i przemysłu gastronomicznego

Gość gość
Każdy pracownik otrzymał karty jeśli mu się należały. W postanowieniu w listopadzie (nie pamiętam, który nr postanowienia) było rozporządzenie na podstawie którego karty nie przysługiwały pracownikom, którzy nie przepracowali pełnych 3 miesięcy. Jeśli ktoś nie dostał karty i ma pewne wątpliwości odnośnie tego czy ta karta powinna być przyznana czy nie, powinien zadzwonić do działu kadr i płac i najzwyczajniej na świecie zapytać. Panie z kadr rozwieją wszelkie podejrzliwości;)

Gość gość
Na ten dzień mam przepracowane 3 pełne miesiące. Skoro to postanowienie wyszło któregoś tam listopada, to mam rozumieć, że do tego listopada miałam mieć przepracowane 3 miesiące? Kompletny bezsens... od początku obiecują bony na święta, po czym jak przychodzi co do czego to nagle ustanawiają kryterium stażu pracy KTÓREGO NIE MA W USTAWIE O FUNDUSZU ŚWIADCZEŃ SOCJALNYCH.

Gość gość
Tak jak pisałam wyżej wszelkie wątpliwości rozwieje dział kadr. Także te odnośnie zgodności rozporządzenia z ustawą. Nie sadzę jednak, że tak duża firma jak nasza pozwoliłaby sobie na łamanie ustawy i zastosowanie kryterium stażu pracy (3 pełne miesiące), jeśli nie byłoby to zgodne z przepisami.

Gość Didek
"Duża firma jak nasza" może i duża ale jaka beznadziejna :)

Gość gość
ohoho! Centrala czyta i pisze na forum, fajnie :)

Gość Merlot1678knz
Po co pracować jak można zarobić w domu :) Jak ktoś pisze że ściema to niech dalej tyra na etacie i trzyma ból d**y dla siebie :) www.jakzarabiambezetatu.pl Zapraszam do korzystania, opcja jest bezpłatna. Brać póki działa :)

Gość gość
Podobno Blondynka z Kulfoniastą się odgrażają że zamkną to forum :) tyłki się trzęsą aż miło popatrzeć xD

Gość gość
Zamknąć to one mogą - siebie w toalecie :D

Gość gość
Weźcie k---a wyłącznie tę beznadziejne pianina ,skrzypce czy trąbki które lecą teraz w Deichmannowskim radio ,to jest muzyka pogrzebowa a nie świąteczna

Gość gośća
mnie podoba się ta muzyka

Gość gość
Nawet muzyka wam się nie podoba. Weźcie się zajmijcie czymś ludzie.

Gość gość
A mnie ona usypia

Gość gość
Co gadacie .... fajne bity

Gość gość
Sorry. Fajne buty miało być. Hihi

Gość gość
Fajne buty - dowcip roku hihihi - no ale co tam - szok juz przeszedł ? kadra jak tam ?

Gość gość
A co byłeś/aś w szoku?

Gość gość
owszem byłam - bo o nękaniu i zastraszaniu się tylko mówi a tu ktoś pokazał że rzeczywiście tak jest

Gość gość
Mam pytanie, czy jeśli mam rodzine 400 km od miejsca zamieszkania i pracy i prosze kierowniczkę żebym nie musiała pracować na wigilie bo jak bede pracowała do 16 to nie pojadę na święta a kierowniczka mówi ze nie mam dzieci i nie musze przygotowywać kolacji wigilijnej to mam pracować, to gdzie mogę sie zwrócić o pomoc? Nie chce siedzieć sama w mieszkaniu na wigilie a jeśli nie zostanie zmieniony grafik to bede musiała bo pociąg mam dopiero o 19, pozniej przesiadka i byłabym u rodziców koło 2 w nocy dopiero :-(

Gość gość
Wystarczy ze podasz z ktorego sklepu jestes forum zalatwi to za ciebie

Gość gość
Ktoś musi pracować, choć wszyscy chcieliby mieć wolne. Znajdź sensowne rozwiązanie i pogadaj otwarcie z kierownikiem. My nie rozwiążemy za Ciebie problemu.

Gość gość
Masakra jakaś! Wasza pomoc jest niedoceniona, deichmannowskie trolle.

Gość gość
kogo obchodzi kto pracuje w Wigilie, najwazniejsze ze kierownik ma wolne!

Gość gość
kasa jest ?

Gość gość
Kierownik dostanie pensje, plus tzw trzynastkę, jedna wypłata ponad osiem kafli, jakbym pracowała w Markach to też mogłabym ostać kierowniczką, ale że nie jestem koleżanką to mnie nikt nie awansuje i trzeba święta za 1400 zrobić....

Gość gość
Szok, kiedy podwyżka. ..

Gość gość
Zobaczycie po nowym roku co w ramach oszczędności zrobią z waszymi pensjami i etatami. Idzie nowe :-) kierowników nie rusza jeszcze przez jakiś czas, na razie zajmą sie etatami zastępców , po reakcji bedą wiedzieć, do czego sie mogą jeszcze posunac.