Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebolek20

Ciąza w irlandi..moze ktos ma wiecej doswiadczenia odemnie...

Polecane posty

Witam dziewczyny. Musicie byc optymistkami i nie dopuszczac do siebie czarnych mysli,bo to niestety nie robi nic dobrego. Alicia.ie nie mysl o tym za duzo ,bo juz za kilka dni bedziesz miec swojego szkraba na raczkach i beda mogli go lekarze przebadac a lepiej,ze wiesz juz na zapas niz jakby nie. Wiec ze zlego i dobre moze wyjsc.Ale napewno to tylko nie wyprozniony pecherz. Nie denerwuj sie,bo i ty i maluszek bedzie nerwowy i niespokojny a przecie tak dlugo na niego czekalas. Moja druga polowa wkoncu sie przelamala i wkocu sexik byl. Jutro idziemy do gino i upewnimy sie jak dlugo jeszcze mozemy. Od kilku tygodni moja miednica bardzo balesnie sie rozciaga. Czasem nie moge sie nawet ruszyc z luzka.Bylam w rotundzie i czekam na telefon z physiotherapy department ale cos im sie nie spieszy i chyba bede musiala nosic pas podbrzuszek ,zeby nie uciskal tak.Szukalam cwiczen na miednice w necie ale nic,wiec licze ze moja lekarka doradzi mi cos jutro.Podobno to sie dzieje kobieta,ktore nie przybraly duzo wagi podczas ciazy i nie maja rownomiernie rozlozonego ciezaru ciala.Male pocieszenie jak mi jeszcze 4 miesiace zostaly.Ale da sie przyzwyczaic. Milego weekendu mamuski

Gość herbatka-ziolowa
czesc kochane kobietki! dawno mnie nie bylo i ile nowosci i nowych osob... powodem, ze mnie nie bylo jet fakt, ze musielismy sie przeprowadzic. a zanim neta podlacza to troche czasu minie.no ale juz bede na biezaco. Alicia.ie badz dobrej mysli.dzidzius urodzi sie zdrowy, i wszystko bedzie ok. zuza3003- to i dobrze ze sexik byl. dobrze dziala a ruchy dla dzidzi podczas sexu to jak kolyska :) :) :) to tyle kobieki. pozdrawiam i przyjemnego wieczorku sobotniego.

Gość jo.asia
czesc dziewczyny, mnie tez pare dni nie bylo, ot duzo pracy, a jak wracam wieczorem to juz nie chce mi sie ani reka ani noga ruszyc:) w sumie obiecalam sobie ze bede robic cwiczenia dla ciezarnych, ale dopiero raz mi sie udalo :D ale musze sie zmobilizowac, bo zle sie czuje z tym ze sie malo ruszam, przed ciaza bylam bardziej aktywna...i pewnie dlatego juz tyle kilogramow przytylam, choc w wiekszosci to brzuszek i cyce;) no ale kregoslup boli i pewnie bedzie gorzej, wiec trzeba sie zmobilizowac. za chwile idziemy do argosa kupic taka wielka pilke do cwiczen, ponoc dobra na kregoslup, miednice i nogi:) musze tylko mojego misia obudzic bo usna kolo brzuszka jak nasluchiwal co maly porabia :D dziewczyny, waga na usg czesto sie nie zgadza. to komputer oblicza z wymiarow dzidziusia, plynu owodniowego itp no to jak moze to byc na 100% jesli wezma dlugosc nozek tylko a nie objetosc, jedne dziecko ma chudsze kopytka a drugie tlustsze przeciez itp no to trzymajcie sie cieplo, szczegolnie te mamuski co blisko rozwiazania:) buzka

dziewczyny.. ktoras miala wizyte w Abbey Clinic z doktorem Zulichowskim?? ja tam ide pierwszy raz za tydzien i nie wiem czy dobrze wybralam... jestem w 7 tyg..

Gość Alicia.ie
Witam dziewczyny :) Dzieki Wam wszystkim za wsparcie i slowa pocieszenia. Staram sie nie myslec i nie stresowac. Wynajduje sobie rozne zajecia. Zuza3003 gratuluje seksiku, ja juz nawet nie mysle o tym za bardzo ociezala jestem, przez caly okres ciazy juz przybralam 24kg. Zobaczymy jak szybko zrzuce :) Herbatka-ziolowa - wiem cos na ten temat my tez niedawno sie przeprowadzilismy i na podlaczenie netu czekalismy prawie 2 tygodnie :( Jo.asia ja tez obiecywalam sobie ze bede cwiczyc i szczerze mowiac gdybym sie nie zapisala na yoge dla ciezarnych to chyba wogole nie ruszalabym sie w trakcie ciazy. Yoga duzo mi pomogla na bolacy kregoslup, cwiczenia na miednice i nogi tez sa swietne. Szczerze polecam :) u mnie te zajecia byly w szpitalu za doplata -raz w tygodniu. A pilke do cwiczen tez polecam, duzo cwieczen mozna wykonywac przy jej pomocy i przyspiesza akcje porodowa. Trzymajcie sie cieplo, milej Niedzieli zycze.

To jakie sa te cwiczenia na przyspieszenie akcji porodowej? Ja czesto siedze na pilce, codziennie wieczorem... troche podskakuje na niej, krece biodrami na rozne strony... Klekam przed nia, opieram sie tj bym lezala na poduszce... do tego tez kolysze biodrami... Co jeszcze? (ja kupilam moja jakies 2 lata temu ...pilke w Argosie (ciagla ja maja w ofercie), czarna reebok, i do tego mozesz kupic dvd z cwiczeniami... za pol ceny -)

Witam dziewczyny. Ja wczoraj stwierdzilam ,ze nie chce mi sie czekac na tel. ze szpitala co do moich bolow miednicy. Wiec pojechalam do nablizszego centrum handlowego i kupilam sobie dvd z yoga dla kobiet w ciazy i to napewno nie sa pieniadze wydane w bloto. Zrobilam juz kilka sesji i czuje sie lepiej,wciaz obolala ale spalam wspaniale i mala moja chyba dostala za duzo swierzego powietrza od mojego glebokiego oddychania,bo spac nie dawala. Alicia.ie masz racje,ze yoga jest w tym czasie dobra.Mi latwiej jest ja robic w domu,bo mam mate itp.a wiem,ze trudno by mi bylo utrzymac rutyne w chodzeniu co tydzien na zajecia. chodzilam wczesniej na kursy ,wiec wiem co i jak i teraz to mi sie bardzo przydaje.Polecam goraco. Mialam dzisiaj wizyte u ginekologa i doradzila mi zebym za duzo nie chodzila,bo to tylko moze pogorszyc bole i doradzila ciczenia na rociaganie miesni. Pozdrawiam i zycze milej niedzieli :)

Ja chodzilam na Yoge 1x w tyg- Lotus na Wicklow street (d2) - bardzo fajne zajecia - polecam... Chodzilam tez na Aqua 1x w tyg w takim kompleksie apartamentow Mespil, przy Grand Canal (d6)- super! Dobrze byc w formie, a te zajecia prowadzone sa wlasnie pod katem aktywnosci podczas ciazy, przygotowuja tez do porodu...

Gość herbatka-ziolowa
czesc babeczki! widze, ze prawie wszystkie chodzicie na joge i cwiczycie, no ja tyle co mam gimnastyki podczas wysilku przy sprzataniu, no i porzadna gimnastyke mialam przeprowadzce, ze na czwarty dzien nie moglam ani noga, ani reka ruszac:). no ale ruchu nigdy za wiele i to dla lepszego poczucia i lepszej kondycji dla nas samych. powiedzcie mi mamusie, od ktorego tyg jest dobrze zaczac cwiczyc i uprawiac joge? wydaje mi sie ze im wczesniej tym lepiej, co??? a jeszcze mam inne pytanko. za tydz wybieram sie na "urlop" do polski, aby porobic wszystkie badania, dobrze sie przebadac, no i wkoncu poznam plec dzidziusia. :) bede wiedziala jakie ubranka kupowac i inne dodatki. a propos ciuszkow i dodatow, witanimy, odzywki itp: co warto przywisc z polski, czego w irlandii nie ma???? wiem i nawet sama juz sie rozgladalam za rożkiem-tu jeszcze ani razu go nie spotkalam. moze jest jeszcze cos o czym powinnam wiedziec???na pewno mamusie, te ktore juz maja dziciatka wiedza co jest zbedene a co niezbedne.prosze o rady. oczywiscie przyszle mamusie, ktore beda dopiero mamusiami, tez moga pisac :) trzymajcie sie i do uslyszenia... buziaczki :)

Gość kina28
herbatka-ziołowa powiem ci co ja sobie przywiozłam dla malenstwa otoz witaminke D3 bo tutaj jej nie otrzymasz.sól fizjologiczna( jest tutaj taki odpowiednik ale nam on nie działa tak jak nasza solka) a takze kropelki dla niemowlaczka do nosa na katarek Nasivin- uwazam ze jest rewelacyjny.co jeszcze? roznego rodzaje kremy specjalne do skory wrazliwej-a to dlatego ze mojemu malenstwu non stop cos wychodzi na buzce (uczuleniowiec czy cos) ja mam Emolium.a duzo rzeczy jest tu dostepne w aptekach tak wiec nie boj nic kochana dasz rade.trzymajcie sie mamuski i brzuszki.

Gość jo.asia
czesc dziewczyny, mnie znow internet wariuje :S tyle wie wypisalam i wszystko zniknelo i sie nie wyslalo:( probuje jeszcze raz...

Gość jo.asia
oki, internet chodzi, ale teraz juz krotko, bo wanna pelna wody na mnie czeka, a znajac zycie za chwile beda mi sie oczy kleic :D otoz, herbatka, cwiczyc mozna cala ciaze o ile nie ma przeciwwskazan. ja przea pierwszy trymestr byla tak wymeczona nudnosciami i rzygankiem, ze nie bylo mozy o jakims cwiczeniu, potem ginekolozka powiedziala, ze zadnych wyslkow, bo lozysko nisko osadzone...teraz w koncu cos zaczynam :) mam ksiazke z Polski " aktywna ciaza" w niedziele kupilismy w TKMAxie, pilke, w kaplecie z dwoma kulkami-ciezarkami, tasmami, plytka i jest super :) teraz tylko sie zmobilizowac do cwiczen :D bo jak przychodze z pracy pozno to juz nie ma sily zebym sie zmusila, zwlaszcza, ze jak zjem pozna obiado-kolacje to ciezko sie zebrac z pewnym brzuchem :D

Gość jo.asia
co do rezczy z Polski my zamierzamy kupic na ALegro wozek, bo taniej wychodzi. poza tym pare pieluszek tetrowych, bo zawsze sie przydadza. i cos do pielegnacji sutkow w czasie karmienia, mam caly spis roznych masci i kremow za pare zlotych. na razie tyle mi przychodzi do glowy..ale my jedziemy dopiero na Wielkanoc wiec jeszcze zdaze zrobic liste :D dobranocka

Gość kina28
kremy na sutki dostaje sie w szpitalu ale ja miałam zwykły Bepannten-skuteczny,pieluszki tetrowe jak najbardziej-chociaz ostatnimi czasy tutaj takze widziałampolecam jeszcze z Polski _Faride_to jest taka rurka do noska ktora sie go czysci-rewelacja!!!bo malenstwo po porodzie ma zawsze problem z nosliem i czasem nawet sol fizj nie pomaga!

Gość herbatka-ziolowa
czesc kobietki! dzieki za wszystkie rady. jakby cos jeszcze sie przypomnialo, to ja bardzo chetnie poczytam i zapsze informacje. jeszcze raz dzieki... :) a tak przy okazji, gdy ruszylam problem to jak wesolo sie zrobilo na forum i az milo odwiadzac je znowu.dobrze ze sie odzywacie... milego dnia...

Witam:D Dawno mnie tutaj nie było:) Dwa miesiace spedzilam w polsce a teraz miesiac sie aklimatyzowalam:D Francesco w piatek skonczy 5miesiecy:) madziaraie i katarzynka.... pamietacie jak to bylo:) Nasze Malenstwa to rowiesnicy...roznica dni:D Pozdrawiam Was goraco👄 Trzymam kciuki za przyszle mamusie:) Kellyss-moje gratulacje🌼:D Co do potrzebnych rzeczy jakich tutaj nie mozna dostac to polecam wit. C w kropelkach, syropek prawoslazowy i wapno dla niemowlat... Wit. D dostaniecie tutaj i ogolnie sol fizjologiczna tez:) Co do sutkow polecam wit. E (ze srodka wycisnac ten olejek po kazdym karmieniu i posmarowac sutki) rewelacja!!! Nikt nie wierzyl ze po dwoch dniach meczarni bylam jak nowo narodzona:D (aha nalezy pamietac aby przed kazdym karmieniem przemyc sutki) Ewentualnie mozna uzywac bepanthen krem (dokladnie ten sam co jest do pupci dla maluszkow) odrazu po nalozeniu mozna karmic:) Ogolnie polecam ten krem.... Mozna go stoswac wszedzie... Ja nawet na buzke jak malemu wyszlo jakies uczulenie:D Dla malych alergikow polecam Oilatum soft... tutaj znalazlam tylko oilatum... soft zakupilam w polszy;) Wozek polecam zakupic na ebay-u Tanio i na miejscu:) Trzymam kciuki za Was wszystkie oczekujace swoich kruszynek:D Serdecznie pozdrawiam stare forumowiczki🌼 Pewnie bede czesciej zagladala... Milego wieczoru zycze.... a tymczasem ide cwiczyc:D

Gość Alicia.ie
Witam Kolezanki :) Na poczatku JoAnna_IE pytalas jakie cwiczenia przyspieszaja akcje porodowa? U Nas kobitka na yodze opowiadala ze na salach porodowych sa pilki i mozna z nich korzystac. Cwiczenia sa te same co na zajeciach tylko one wtedy naprawde pomagaja szybciej dojsc do 10 cm rozwarcia. Ruchy typu do przodu i do tylu ustawiaja w odpowiedniej pozycji glowke i pomagaja w przesunieciu sie malenstwa. Kolejne cwiczenie ktore kobitka opisywala to kladzenie sie gory brzucha na pilce i tez przesuwanie ku dolowi ( mam nadzieje ze wiadomo z opisu). Wiekszosc tych cwiczen jest swietna i pomaga,a takze odciaga mysli od skurczy. JoAnna_IE Twoj termin dzisiaj mija :) haha zycze powodzenia i szybkiego rozwiazania. Oczywiscie daj znac jak juz bedziesz mogla. Poza tym nie odzywalas sie od pon moze juz cieszysz sie malenstwem. Jo.asia - ja powiem szczerze wiekszosc rzeczy mam z Polski, allegro i tyle. Nawet tesciowa chodzac w Polsce po sklepach mowila mi ze i tak Allegro wychodzi taniej. Wiec tam zamowilam wozek, lozeczko turystyczne, posciele, bujaczek- swietna sprawa, fotelik samochodowy, nianie i jeszcze innych kilka rzeczy. Wydalam troszke, ale wiem ze po zaplaceniu za transport z Polski 60kg - 1,75E za kg to i tak mi sue oplacalo. Ani79 nowe forumowiczki witaja i maja nadzieje ze przekazesz nam jako juz 5 miesieczna mama jakies cenne rady. Pozdrawiamy Apropo czy ta witamine E mozna tutaj dostac czy w Polsce? Ja tuta zakupilam Lansinoh- polecany przez kolezanki. U mnie poza tym wszystko ok. Maluszek jeszcze chyba sie nie wybiera na swiat. Termin mam na 7 marca ale chyba jeszcze sobie poczekam. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki.

Nie odzywam sie, bo ostatnio tak organizuje swoj czas, zeby jak najmniej siedziec... W poniedzialek zdjelam aparat ortodentyczny - na razie tylko z gory... dol jeszcze miesiac mam ponosic... We wtorek bylam u fryzjera, zrobilam sobie balejage, mialam tez wizyte w szpitalu... kupa czekania - jak zwykle - dobrze, ze mi sie fajna polozna trafila i doktor tez fajna - przynajmniej mialy czas troche pogadac, popytac, odpowiedziec na moje pytania... Wczoraj bylam na wax - ie u kosmetyczki... no i chyba tyle... W wolnych chwilach troche gotuje, sprzatam... czytam ksiazki... i nie wiem co jeszcze... Staram sie jak najmniej myslec... Dzisiaj znowu pije zmiksowanego ananasa.. Pozdrawiam Was i dzieki za pamiec!

Hej KOCHANE !!!! Nie odzywałam sie bo była u mnie moja mama z siostra i jakos czasu nie było.:) Moj maluszek w piatek skonczy 5 tygodni.. Boshe jak ten czas leci... Mielismy juz kilka kryzysów z laktacja ale dzielnie walczyłam i nadal karmie piersia... Sutki nie raz były poobgryzane :) no i pomogl Bepanthen, naprade rewelacja.. ani79 .. witamy ponownie i dzieki za gratulacje...:) joanna_ie ..cierpliwosci :) No i mam pytanko... Mojemu maluszkowi nadal ropieja oczka.. przemywam mu woda przegotowana i rumiankiem na zmiane i jak juz sie wydaje ze przeszlo to na nastepny dzien znowu ma zaropiale te oczka...czy kos ma jakis sposób lub lek na to ??? miłego dzionka..

Gość jo.asia
czesc dziewczyny, no rzeczywiscie formu sie troszke ruszylo :D Joanna, 3mam kciuki, zeby bylo ok :) Alicja, my tez przepatrzylismy ceny w Irlandii, na promocjach, w pln Irlandii i rzeczywiscie Allegro wychodzi najtaniej. Reszte w Irlandii kupimy. Nie mozemy sie zgodzic co do lozeczka, ja bym wolala takie turystyczne, bo my sie wydaje poreczniejsze, dzidzius nie bedzie walil glowa w szczebelki itp ale moj Misiek twierdzi,ze te turystyczne maja beznadziejne materace, cieniutkie i ze sie dzidziusiowi kregoslup popsuje..a tradycyjene materace nie pasuja do turystycznego:( aha, ALicja, jak to przywiozlas nianie z Polski? zywa? :D Kellyss z naturanych rzeczy ktore znam na oczka to bylo jeszcze ziele bratka...ale jak sie tak slimaczy to ropienie oczkow to moze trzeba jakies lekarstwo w kropelkach..ale nie znam sie na dzieciach, wiec nie wiem co takiemu maluszkowi mozna dac, nie kazdy lek bezpieczny dla doroslego nadaje sie dla dziecka. oki, milego dnia, czas wracac do pracy. buzka

Hejo wszystkim:) Alicja.ie - wit. E dostaniesz tutaj a jak masz jakies pytania to smiało:D Kellyss- kochana nie przemywaj rumiankiem oczek... wbrew pozorom rumianek nawet czasami moze zaszkodzic... przemywaj tylko woda przegotowana... i moze wyda to sie smieszne ale normalnie zakrapiaj mu oczka swoim pokarmem... non stop, co karmienie:) Ja tez sie z tym borykam:( A moj ma juz 5miesiecy... Ale On to chyba ma zatkane kanaliki i teraz pod tym kontem bede Go sprawdzala w polsce:) Co do trminu porodu to trzymam kciuki zeby bylo juz w ten weekend:D Ja niestety jestem dowodem na to ze cokolwiek bys nie wymyslila dzidzia i tak wie kiedy jej czas nadchodzi...:) Urodzilam rowne dwa tygodnie po terminie:P:D Do tego wszystkiego wszystkie mozliwe terminy przeszly kolo nosa a ja nadal czekalam:D I sie doczekalam slicznego synka :D Mam nadzieje ze Joanna nie bedzie musiala tyle czekac:D Alicia- i Ty tez:D Pozdrawiam🌼

Gość Alicia.ie
Hej dziewczyny :) JoAnna - to teraz napewno Twoje samopoczucie jest o wiele lepsze. Ja tez powinnam cos z soba zrobic ale kompletnie nie mam sily. Jak cos zaczynam to po 5 minutach mam dosc bo tak jestem zmeczona. Nawet gotowanie mi nie wychodzi.Nie moge ustac na nogach. Jo.asia co do niani to mialam na mysli ta elektroniczna :) bo znajomi mi doradzili. Stwierdzili skoro sypialnie mam na gorze, a na dole living room i kuchnie to napewno przyda mi sie. Zywa Niania przylatuje we wtorek czyli moja ukochana Mamcia. A co do lozeczka to Twoj Misiek ma racje i ja tez tak myslalam. Mozna dokupic materace do wymiaru lozeczka turystycznego. Ja tak wlasnie zrobilam i na allegro dodatkowo dokupilam taki materac: http://www.allegro.pl/item561844312_0060_materac_do_lozeczka_kokos_gryka_120x60cm.html Powiem szczerze ze swietnie pasuje i teraz sie nie obawiam o maluszka. Koszt lozeczka to u nas bylo 180zl + 60zl za materac. Ja jestem zadowolona. Pozdrawiam

Gość Alicia.ie
Dziekuje Ci Ani79. Jesli tylko bede miala jakies pytanie napewno sie zglosze. Moj termin jest na sobote. Lekarka w Medicusie powiedziala mi ze synek ma juz 3550kg a to bylo juz tydzien temu i smialo mowila zebym juz rodzila.Tylko jak to zrobic :) Czuje napiecie, taki bol z tylu w kregoslupie no i bol dolu brzucha jak przed miesiaczka, ale nic poza tym. Czy to znaczy ze sie juz zbliza? Pozdrawiam Termin 7 marca 2009

Mi tez tak mowili, ze juz juz... Tak jak przypominam sobie to juz od poczatku lutego \"bralo\" mnie na rozne sposoby... ok 14-go odeszlo mi kawalek czopa i od tamtej pory co jakis czas... kolejny kawalek... Juz i zabarwione na czerwono byly, i brazowe... i dzisiaj znowu czerwono... skurcze - bardzo nieregularne... nic wlasciwie sie nie dzieje... Dalam sobie na wstrzymanie- wyciszylam sie, uspokoilam, wsluchuje sie w sygnaly plynace zzewnatrz... Jak Mala bedzie gotowa - to da znac :-) xxx

Gość jo.asia
dziewczyny, Alicja i Joanna, mysle, ze dzien kobiet bedzie dla was dobrym dniem :) swieto w prawdzie komunistyczne, ale wyjatkowo mile :) i juz niedlugo :) 3mam kciuki, spokojnej nocy

Dzieki, dzieki - swietny prezent sie zanosi :-) Moja mama przylatuje 8 marca... Smieje sie, ze jeszcze po nia na lotnisko wyjade ;-)

Czesc dziewczyny. Jak ja wam zazdroszcze,ze juz niedlugo badziecie ze swoimi pociechami. Mi zostalo juz tylko 3.5 miesiaca ale juz blizej niz dalej. Slyszalam w szpitalu,ze cwiczenia na pilkach przyspieszaja porod i to rekomenduja takze na przespieszenia rozwarcia jak juz sie zacznie.A takze cieple kapiele,ostre jedzenie i sexik.Niestety za duzo nie wiem o tym,bo to nasza pierwsza pociecha. Ja wkocu mialam wizyte u fizjoterapeutki w rotundzie. Okazalo sie,ze lewa czesc miednicy jest wyzej niz prawa i to prawdopodobnie od pozycji w jakiej siedze w pracy,wiec fizjoterapeutka zrobila mi specjalny masaz zeby wyrownac obie strony.Bedzie bolec przez kilka dni ale potem ma juz byc lepiej.Dostalam za to tydzien zwolnienia i z checia sobie odpoczne. Mam za to kilka pytan co do zakupow w polsce. Co was przekonalo do zakupu lozeczka turystycznego i jakim kurierem przewozicie ciezkie rzeczy z polski? Mam wolne wiec moge troche poserfowac i porownac ceny czy nam bedzie sie oplacac.My mieszkamy w malym mieszkanku i za duzo miejsca nie bedziemy miec dlatego szukam rzeczy ekonomicznych. Pozdrawiam serdecznie

Czesc dziewczyny. Jak ja wam zazdroszcze,ze juz niedlugo badziecie ze swoimi pociechami. Mi zostalo juz tylko 3.5 miesiaca ale juz blizej niz dalej. Slyszalam w szpitalu,ze cwiczenia na pilkach przyspieszaja porod i to rekomenduja takze na przespieszenia rozwarcia jak juz sie zacznie.A takze cieple kapiele,ostre jedzenie i sexik.Niestety za duzo nie wiem o tym,bo to nasza pierwsza pociecha. Ja wkocu mialam wizyte u fizjoterapeutki w rotundzie. Okazalo sie,ze lewa czesc miednicy jest wyzej niz prawa i to prawdopodobnie od pozycji w jakiej siedze w pracy,wiec fizjoterapeutka zrobila mi specjalny masaz zeby wyrownac obie strony.Bedzie bolec przez kilka dni ale potem ma juz byc lepiej.Dostalam za to tydzien zwolnienia i z checia sobie odpoczne. Mam za to kilka pytan co do zakupow w polsce. Co was przekonalo do zakupu lozeczka turystycznego i jakim kurierem przewozicie ciezkie rzeczy z polski? Mam wolne wiec moge troche poserfowac i porownac ceny czy nam bedzie sie oplacac.My mieszkamy w malym mieszkanku i za duzo miejsca nie bedziemy miec dlatego szukam rzeczy ekonomicznych. Pozdrawiam serdecznie

Jestem tu nowa.. jakiego ginekologa polecacie-oprocz tych w medicusie-bo mnie nie stac.. pomozcie mi wybrac, bo moja ciaza wisi na wlosku!!!

Gość Alicia.ie
Jo.asia dziekuje bardzo, ale szczerze mowiac wolalabym 9.03 - moj tata wtedy jest urodzony,a to bedzie jego pierwszy wnuk wiec bylby strasznie dumny :) Zuza 3003 - lozeczko turystyczne dlatego ze lekkie do przeprowadzek i wygodne a sluzy ono bardzo dobrze, wiekszosc moich znajomych kupila i sa bardzo zadowoleni. Ja wiekszosc rzeczy przetransportowalam z okolic Wroclawia firma: Firma THUNDER telefon ( +353)857844966 tel do polski (+48)603348574 Polecam dlatego ze bylo szybko, sprawnie i tanio. W sobote wieczorkiem odebrali z domu w Polsce a w poniedzialek bylo pod domem w Irlandii. Z podanego adresu, na podany adres, wystawili fakturke. 1,75 E za kg. Niusienka 84 niestety ja Ci nie pomoge bo chodze do Madicusa, ale slyszalam ze w Centrum jest jeszcze tez dobra przychodnia EMC Health Care gdzie jest również bezpłatna opieka medyczna dla kobiet objętych programem "Maternity and Infant Care Scheme" (program przeznaczony dla kobiet w ciąży oraz ich nowonarodzonych pociech). http://www.emc-healthcare.ie/dublin,18,20,centrum_medyczne.html Znajduje sie ono EMC Health Care Ltd.50 Parnell Square West,Dublin 1 Pozdrawiam wszystkie kobitki :) Termin 7 marca 2009