Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jonka

Do karmiących piersią - czy karmicie z jednej, czy dwóch piersi na raz?

Polecane posty

Jak w temacie - mój 7-mio tygodniowy synek je 8 razy dziennie z obu piersi. Przybiera ładnie, ale bardzo krótko śpi - max 3 godziny pod rząd w nocy, a w dzień tylko w wózku na dworze i też niespokojnie - zastanawiam się jak jest (było) u Was?

Moje zawsze przy każdym karmieniu opróżniały obie, pilnowałam tylko, żeby następne karmienie zaczynać od tej na której kończyłam. Oczywiście też co 3 godz (średnio;))

Moja ola piła z jednej piersi na jedno karmienie,Nastepne karmienie z drugiej piersi.Czasmi było i tak ze musiałam dać jej dwie ale zazwyczaj z tej drugiej malutko piła.Piła intensywnie .ale krótko ok 8 min.

Ja też z obu i do tej pory tak karmię - jedna pierś to dla małej bylo za mało i domagała się zawsze drugiej. Na początku też mniej więcej co 3 godziny przez całą dobę. Jeśli synek przybiera dobrze to raczej nie głód nie pozwala mu spokojnie pospać - pewnie zbyt ciekawy świata, by tracić czas na spanie:)

Gość sabciasab
ja zawsze karmialam z 1 piersi, co karmienie zmienialam piers, chyba tylko w nocy karmialam z obu w dzien przez pierwsze 2 miesiace, maly spal zzawsze po karmieniu ok 3 godziny, nie zaleznie czy w wozku czy na dworzu w nocy do 4 godzin

Gość upppppp
Wazne,żeby opróniac 1 piers do konca---najb. tłusty pokarm jest na ostatku. Jesli bedziemy przystawiac do 2 nieoprózniwszy 1, bedzie to sygnal dla organizmu, ze nie trzeba produkowac mleka 3 fazy. Karmie z 1 , czasem na chwilkę dostawiam do 2.Srednio co 2-3 godz.