Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bziku

do----------mamy trójeczki !!!!

Polecane posty

witaj przeczytałam ze zaszłas w ciążę biorąc tabl anty\" cilest\"...to prawda? jak sie dowiedziałas ze jestes w ciazy, bo przy tabl okres jest zawsze\" ten sztuczny\" w przerwie 7 dniowe, wiec jakos trudno sie zorientowac ze jest sie w ciazy, chyba ze masz dolegliwosci ciazowe

Bardzo senna byłam. A tak zawsze robiło mi się tylko w ciąży:P Zawsze spałam na brzuchu i miałam wrażenie, że mam tam kulkę:D Najpierw pomyślałam, że sobie uroiłam, ale ta kula mi spokoju nie dawała, a, że i tak miałam wizytę u gina to mu powiedziałam. No i potwierdził, chociaż powiedział, że z tą kulą to przesadziłam, bo to był pierwszy miesiąc ciąży, ale ja naprawdę ją czułam:D apropos docinek niżej - daruj sobie...albo idź na całość:P Gdyby było jak mówisz, to zachodziłabym pewnie w ciąże od pierwszego stosunku, czyli pierwszy raz nie po 5 latach w stałym związku. Minęło od tamtej pory jakieś 14 lat, więc najstarsze dziecko miałoby teraz właśnie tyle a ja miałabym conajmniej dziesiątkę:P

Gość mateczko
na ciebie antykoncepcja nie działa najwidoczniej jedyna antykoncepcja to szklanka wody:D ale zamiast seksu

Gość mateczko
to nie docinka ale rada na mnie nie działa zadna forma antykoncepcji oprócz wstrzemiezliwosci mam 6 dzieci

Gość też biorę Cilest
Człowiek latami bierze tabsy, cieszy się, że nie wpada, a tu się nagle okazuje- ciąża. Nie boję się tego, że wpadnę, ale raczej tego, że nie będę wiedziała, że jestem w ciąży i zaszkodzę dziecku potężną dawką hormonów. I nie dość, że zajdę w ciążę, to jeszcze będę wychowywać chore dziecko- przeraża mnie to.

Gość karolinusR
ja własnie dlatego odstawiłam tablety bo kilka znajomych zaszło na nich w ciaze i czesc z tych dzieci tylko jest zdrowa niestety jak ma byc niech bedzie ciaza ale na na tabsach

Gość karolinusR
ale nie na tabsach---miało byc

Brałam wcześniej różne inne tabletki ale po każdych czułam się paskudnie. Okropne migreny, wiecznie mi było niedobrze itp. Więc zastrzyku się bałam, bo to w końcu też hormony od których na dodatek nie mogłabym się uwolnić przez 3 miesiące. Ogólnie tabletki działały na mnie \"bardzo antykoncepcyjnie\" Libido spadało do zera - no ale obowiązki małżeńskie spełniać trza:P Szczerze powiedziawszy, na dzień dzisiejszy nie miałabym nic przeciwko sterylizacji i szkoda, że jest nielegalna;)

Gość karolinusR
uprawiasz seks z obowiązku ?Mąz cie zmusza? faktycznie cos nie tak u ciebie jak nie mam ochoty nikt mnie nie zmusi

Oj nie przesadzajmy:D Tak napisałam, jakbyś nie zauważyła na końcu jest emotka \";) \" Chodziło mi o tą wstrzemięźliwość o której pisała osoba wyżej - że w sumie to już bardziej wstrzemięźliwie sie nie dało, znam siebie i swoje potrzeby, które przy tabletkach po prostu......znikają:D

Gość mateczka swiezutka
znikają ? wiec jakim cudem zaszłas w ciaze skoro nie miałas ochoty ne seks? in vitro?

Gość ciocia trojeczki
ja tez uwielbiam seks z twoim mezem a on ze mna

Gość motorolkav3
i dlatego nie biore juz tabletek:D moja kolezanka przez swoje zmienne nastroje i brak ochoty na seks rozstala sie z chlopakiem

Gość motorolkav3
oczywiscie wszystko przez tabletki anty

Może zdarzyło się coś, co wpłynęło na obniżenie skuteczności tabletek? Ja brałam tabletki anty przez 10 lat (w tym także Cilest), codziennie czytałam ulotkę, stosowałam się do zaleceń i nie wpadłam. Po urodzeniu dziecka zdecydowałam się na założenie spirali, ponieważ spałam wtedy, kiedy córka miała na to ochotę, o różnych porach dnia i nocy, więc w końcu mogłabym nie wziąć tabletki.

Gość
a mnie mamusiu trojeczki dziwi te ze klepiesz wszystko kazdemu kto cie tylko zapyta nie pomyslałas ze ktos wyciaga z ciebie info by potem robic sobie jaja alez ty jestes naiwna

Miałam obsesję na tym punkcie. Latem chodziłam wręcz blada, bo bałam się, że opalanie może źle wpłynąć na skuteczność tabletek.:P Ale miałam 18 lat, więc moje obawy były uzasadnione. Ciąża w żadnym wieku nie byłaby dla mnie problemem, bo mam odpowiedzialnego partnera, ale wolałabym jednak mieć na to wpływ.:D

Gość przeciez to oczywiste
szybko zaczełas 18 lat szybko kurcze blade

Gość mateczka swiezutka
a czy tylko nieodpowiedzialny partner jest przeszkoda wez pomysl a potem pisz

Hahahaha Swoje dzieci nazwałaś Zdzisława i Wiesława?- takie to polskie. Jak już nie mają się do czego doczepić, to dzieci się czepiają. A Oliwia to ostatnio bardzo popularne imię. Wszystkie mamy Oliwii i Julii są proste, bo dały dzieciom popularne imiona? Kiedyś tak samo popularne były Agnieszki i Kasię, a jakoś nikt się nie czepiał.

Gość Nie wierze ze ktos
zaszedl w ciaze , biorac tabsy, stosujac sie do wszystkich zalecen:(:(:(

dzieki za odpowiedz mamo trojeczki.... popieram przy tabletach libido ...kur..wa mac jest 0.... coz cos za cos

Gość kurczak za mna nie chodzi
oczywiscie ze to jest niemozliwe aby zajsc w ciaze biorac tabsy jak trza musiała cos wywinac \ moze jakies inne leki brała cos zaniedbała

Gość cierp ciało cos chciało
Aby brac pigułki trzeba cos o nich wiedziec Jest mnóstwo czynników kóre osłabiaja ich działanie Moze czasem nalezałoby sie podszkolic mamo trojeczki zamiast innych pouczac

Gość jesu
jacy wy jestescie pelni jadu i zlosliwosci, rozmawiacie o poziomie a sami (pomaranczowi) prezentujecie wrecz 0. zal mi was i waszego otoczenia zazdrosnice, niewyzycie seksualne az epatuje z waszych wypowiedzi, glupie niewyzyte pomaranczowe dzieci neo

Gość nie wierze ze ktos
To nie jest zlosliwosc! Popytajcie lekarzy...Nie zachodzi sie w ciaze, biorac regularnie tabsy:O Bziku, przy dobrze dobranych pigulkach z Twoim libido nic nie powinno sie dziac:) Ja mialam taki problem kiedy bralam cilest (poprostu mi nie sluzyl). Teraz biore harmonet i jest ok.