Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vika.

wczesna ciąża, termin miesiaczki - wasze odczucia

Polecane posty

Gość vika.

swoje pytanie kieruje do "ciezarowek" :) , ktore zreszta serdecznie pozdrawiam ! zastanawia mnie jak sie czulyscie w bardzo wczesniutkiej ciazy (pierwsze tygodnie) w terminie spodziewanego okresu ? jakie mialyscie odczucia, co sie dzialo w terminie w ktorym mial wystapic okres?

Gość samowystarczalna
ja czulam strach....zeby tylko sie nie pojawil (okres oczywiscie) a tak to troche podobnie jak napiecie przedmiesiaczkowe i wrazliwe piersi

Gość vika.
a czy wystapilo jakies krwawienie? czy odczuwalas takie bole w podbrzuszu jak przed @ ? albo bole jajnika?

Gość samowystarszalna
krwawienia nie bylo ale bole tak...

Gość vika.
dzieki samowystarczalna za odp. :)

Gość Moniaaaaaaaaa
Ja już jestem po porodzie ale bardzo dobrze pamiętam jak się czułam.Spałam całymi dniami byłam do niczego no i temperaturę miałam podwyższoną

Gość vika.
Moniaaaaaaaaa a czy tez mialas bole w czasie spodziewanej miesiaczki, i co z piersiami?

vika. - ja jestem na samiutkim początku ciązy, moje objamy to bóle w dole brzucha i ciągłe zmęczenie, ostatnio całe popołudnia przesypiam:) a Ty też wczesna ciężarówka?

Gość vika.
wszystko by na to wskazywalo :) co prawda testu jeszcze nie robilam ( zrobie w pn.) ale cos czuje... ze beda II - kreski :) karolek ---> ktory tydzien? robilas test - jesli tak to po ilu dniach? jestes juz po wizycie u gina?

vika - ja pierwszy test zrobiłam 9 dni po stosunku, ale wyszedl negatywny, byc może było za wcześnie albo po prostu dlatego że robiłam go po południu. Po dwóch tydodniach zrobiłam test rano, wyszły II kreski, zrobiłam drugi, dla pewności - też pozytywny:) wczoraj odebrałam wyniki z badań krwi na bete hcg i wyszedl również pozytywny, według podanych norm - jest to koło 3 tygodnia ciąży (ale licząc od teminu ostatniej @ to będzie 7 tydzień, a to dlatego że ten cykl miałam bardzo długi). Generalnie teraz odczuwam bóle w podbrzuszu, jakbym jakis balonik miala w środku i jestem senna, zwłaszcza po południami. Do lekarz ide w najbliższą środę. A kiedy u Ciebie mial wystąpic okres?

Gość vika.
jeszcze jestem przed okresem :) dlatego nie robie testu, wiem ze moze za wczesnie sie goraczkuje ale juz taka jestem ;) w kazdym razie wole sie dopytac o pewne rzeczy (ot. taka ciekawosc) karolek gratuluje fasolki, duuuuzo zdrowka dla was, dbaj o siebie i dzieki za odp. 🌻

Gość vika.
kurcze teraz to juz sama nie wiem he he :D nie, nie planowana ale w sumie nie wiem, jaki wynik chcialabym zobaczyc (ale ja jestem pokrecona ehh) ktory bardziej mnie ucieszy :) a Ty planowalas dzidzie, czy "tak wyszlo"?

Można powiedziec że i tak i nie, planowałam ale trochę poźniej, chciałam tak zaciążyć pod koniec roku, ale widać los tak chciał :) Jak zrobisz tescik to pamiętaj daj tutaj znać jaki wynik:D Trzymaj się ciepło!!

Gość vika.
dzieki karolek :D pewnie, ze dam znac - jeszcze raz pozdrawiam 🌻 a teraz zmykam, pa.

Gość toska_30
cześć dziewczyny, pozwólcie że dołącze do waszego tematu, mianowicie... w zeszłym cyklu miałam nadzieje, że udało mi się zajść w ciążę, bóle brzucha jak na okres ale okazało się że okres się wyjątkowo spóźnił pięć dni (ku memu ogromnemu zaskoczeniu, bo zawsze był bardzo regularny). W tym cyklu właśnie oczekuję na "wyniki" :) jest już 10 dni po owulacji, do następnego okresu pozostało 4 dni, 9 dpo robiłam test ciążowy ale wyszedł negatywnie, czekam dalej... zaczęły się bóle w podbrzuszu, jakby ciut wrażliwsze sutki (ale to pod naciskiem podświadomości - sama nie wiem)... czekam...

Witam jestem w drugim miesiącu ciąży (8 tydzień od owu, około 9 od ostatniej @) u mnie było tak: nastepnego dnia po zajsciu w ciaze (wiem bo testy owulacyjne stosowałam itd) obudziłam sie ze strasznym bólem piersi i tak mam do dzis, wiec to mi podpadło, potem bóle w podbrzuszu zwłaszcza jak długo stałam lub chodziłam i sennosć nie do opanowania po powrocie z pracy, raz zrobiuł mi sie niedobrze na zapach jajka gotowanego, ale wtedy jeszcze tego nie skojarzyłam z ciążą. potem wymioty i mdłości straszne, wrażliwosć na zapachy ale to dopiero od około 6 tygodnia ciaży (licząć od owu) powodzenia trzymam kciuki za wszystkie starajace się

acha test cioazowy zrobiłam dzień po terminie owu i byly dwie krechy!!!! a w dniu spodziewanej @ pojawił się śluz

OLKA M 🖐️ a powiedz mi, czy Twoje mdłości i wymioty sie już skończyły czy nadal dają o sobie znać?

witaj Karolek!!! wymioty ustały około tygodnia temu, ale mdło mi nadal ciagle, najgorzej jak jestem głodna, wiec zawsze mam ze soba sucharek albo jeszcze lepszy jest taki chlebek ryzowy, szczególnie jak mdli w autobusie, podobno mdłosci po trzecim miesiącu ustają, wyliczam dni i tego oczekuje z niecierpliwoscią......

Gość vika.
o jak fajowo, ze piszecie dziewczyny :) zrobil sie taki topik "malutkich ciezaroweczek i staraczek" a miedzy wami ja :D napiszcie dziewczyny cos wiecej o tym sluzie? ile go jest, jak wyglada - wiem, ze to moze krepujace ale chetnie dowiem sie wiecej !

Paulka a kiedy Ci mdłosci przeszły???? Jesli chodzi o śluz to nie było go duzo ale wygladał jakby troche płodny , biały, i cieszyłam sie. że go miałam bo wiedizałam ze w ciaży tak jest, dzieki temu czułam że teścik wyjdzie pozytywny

Paulka - jejku to Ty na dniach teraz rodzisz:D:D:D wszystkiego dobrego życzymy!! Co do śluzu to jak czekałam na okres to nie było go wcale, dopeiro potem sie zrobił taki mleczny, biały...ale za duzo go nie ma...

Paulka dopiero teraz spojrzałam, kobitko trzymaj sie dzielnie, życzę siły i żeby wszystko było jaknajlepiej

Paulka a dlaczego ból krocza??? o tym nie słyszałąm kurcze, więc przedemną jeszcze dwa miesiace mulenia w żołądku oj oj, jakos wytrzymam

Gość vika.
Paulka123 ----> trzymamy kciuki mocno za was dwoje ❤️🌻 napiszcie jeszcze czy malyscie duzy apetyt na pocztku czy raczej nie? i co z ulubionymi potrawami :) zmienily sie wasze "smaki"?

Paulka dziekuję, kochan trzymaj sie jak nadejdzie tem moment i mysl tylko o tym ze juz niedługo bedziesz trzymać swoje szczescie na rękach Co do apetytu wto tylko tyle że wiem ze nie mogę byc głodna więc jem mniej a czesciej, miałam fazę ze smakowały mi ogórki kiszone i kapusta kiszona ale juz mi przeszło, czasem mnie wexmie na pomidora lalbo twarożek na słono, ale poza tym ok, no ale nie mogę wogóle jajek pod żadną postacią i chleba białego i tłustego miesa bo mnie mdli, ale jak jem zdrowo i niekalorycznie to jest wszystko ok

Gość _kikunia_
ja chciałam byc i chciałam zeby nei przyszedł okres, obserwowałam siebie i to co wzbudziło moja uwage najbarziej to to, że podczas mycia sie w okoicach intymnych a dokładnie po bokach wejscie do pochwy wyczułam (jeszcze z tydzień przed terminem @ ) ze te okolice sa takie nabrzmiale jakby spuchnięte i lekko pobolowało przy dotyku i to utwierdziło mnie w przekoaniu ze cos sie dzieje bo nigdy tego wczesniej nie wyczułam i tak mam lekko rozpulchnione do tej pory a jestem teraz w 15 tyg ciązy :)

Gość vika.
_kikunia_ ---> napisz tez o pierwszych 3/4 tygodniach, co czulas i jak sie czulas :)

Gość _kikunia_
vika 3/4 tydzień to ja licze od dnia iostatenij miesiączki więc w sumei jescze sie o tym nei wiem można si etlyko domyslac, ale napisze ci co czułam zaraz po tym jak juz test potweirdzil moje przypuszczenie :) test zrobiłam wogóle dwa dni przed bo nie mogłam wytrzymac wyszła druga ale blada kreseczka nei ciecszyłam sie tak bardzo poniewaz obawiałam sie ze pęcherzyk moze "wypłynąc" razem z miesiączką, tak zreszta pisza na ulotkach od testó ciązowych zeby najwczsniej robic w dzień misiaczki, dlatego ja poczekałam i zrobiłam dwa dni po zeby miec pwenośc ze kreseczka bedzie bardziej wyrazna ;D i była a jak sie czułam????? na początku w parę dni przed i pare tyg. po tescie bolaly mnei bardzo piersi i sutki były strasznei wrazliwie, wrecz piekły przy dodytku, a ze ja w czasie misieączki nie odczywałam bołów piersi wiedziałam ze to oznaka ciązy :D po ok 2 tyg pojawiły sie: wstręt do mocnych zapachów np perfum, spalin itp. wzbudzały we mnie odruch wymiotny, no a potem ten okrropny metaliczny posmak w buzi tak jakbym zjadła jakis metal albo coś wraz z tym dziwnym posmakiem ból głowy i do tego dalej ten wstręt przeszkaładzły mi nawet moje własne perfumy juz nei mówiąc o innych....., w sumie ani razy nie wymiotowałam do tej pory :D z czego b. sie ciesze, a jesli chdozi o sennośc to ogarniała mnie w pracy w ciągu dnia a gdy wracałam po południu do domu to juz mi sie odechciewało :) ile ci zosatło do terminu @?????

Gość _kikunia_
vika 3/4 tydzień to ja licze od dnia iostatenij miesiączki więc w sumei jescze sie o tym nei wiem można si etlyko domyslac, ale napisze ci co czułam zaraz po tym jak juz test potweirdzil moje przypuszczenie :) test zrobiłam wogóle dwa dni przed bo nie mogłam wytrzymac wyszła druga ale blada kreseczka nei ciecszyłam sie tak bardzo poniewaz obawiałam sie ze pęcherzyk moze "wypłynąc" razem z miesiączką, tak zreszta pisza na ulotkach od testó ciązowych zeby najwczsniej robic w dzień misiaczki, dlatego ja poczekałam i zrobiłam dwa dni po zeby miec pwenośc ze kreseczka bedzie bardziej wyrazna ;D i była a jak sie czułam????? na początku w parę dni przed i pare tyg. po tescie bolaly mnei bardzo piersi i sutki były strasznei wrazliwie, wrecz piekły przy dodytku, a ze ja w czasie misieączki nie odczywałam bołów piersi wiedziałam ze to oznaka ciązy :D po ok 2 tyg pojawiły sie: wstręt do mocnych zapachów np perfum, spalin itp. wzbudzały we mnie odruch wymiotny, no a potem ten okrropny metaliczny posmak w buzi tak jakbym zjadła jakis metal albo coś wraz z tym dziwnym posmakiem ból głowy i do tego dalej ten wstręt przeszkaładzły mi nawet moje własne perfumy juz nei mówiąc o innych....., w sumie ani razy nie wymiotowałam do tej pory :D z czego b. sie ciesze, a jesli chdozi o sennośc to ogarniała mnie w pracy w ciągu dnia a gdy wracałam po południu do domu to juz mi sie odechciewało :) ile ci zosatło do terminu @?????