Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość litozinka
czy masz na mysli Champagne???? prosze napisz czy moge go nalozyc na te moje wlosy

Gość majrel
Do litozinka- odcien X to champagne , mozesz go nalozyc na te wlosy farbowane odcieniem 90 nutrisse

Gość Veronica87
Mam pytanie, bardzo proszę o pomoc. Mam włosy brązowe, ciemniejsze u nasady, na końcach jest to ciemny blond. Coś takiego, może troszkę jaśniejsze http://www.promodels.pl/gal/miss_polski_2007/finalistki/20.jpg. Czy farbując włosy szamponem Loreal casting creme gloss na odcień, któregoś z blondów, nie wiem, może perłowy blond, osiągnę efekt rozjaśnienia przynajmniej o jeden ton? Nie chce nagle stać się platynową blondynką, chciałabym po prostu troszkę rozjaśnić włosy. Wyjdzie coś z tego? Z góry dziękuję za pomoc

Gość Veronica87
Dodam jeszcze, że jest to mój naturalny kolor, nie farbowałam włosow, jeżeli to ma jakieeś znaczenie...

Gość ewelajn89
do majrel : farbowałam włosy castingiem loreala w kolorze ciemny brąz i oczywiście wyszedł mi wpadający w czerń. ale nie to jest najgorsze. teraz farba sie zmywa i wpada w odcień czerwieni. czym moge pofarbowac włosy zeby uzyskac brąz, bez odcienia rudości?? bardzo prosze o pomoc!!1

Witam, Majrel mam pytanie mam włosy farbowane Belle Color 6 jednak kolor jest taki złotawy bardziej niż beżowy i chciałabym je odrobine przyciemnić na taki neutralny odcień i nie wiem którego odcienia użyć Garnier Color Naturals 8 czy belle color 2 ? który wychodzi ładniejszy i nie za ciemny?

Gość majrel
Do Weeronika- nie ma szans aby wlosy w kolorze jasnego brazu pokryl casting w odcieniu perlowy blond czy jakikolwiek inny blond poniewaz jest to szampon ktory nie rozjasnia wlosow i nadaje sie tylko do z natury jasnych wlosow jesli chodzi o blondy.

Gość majrel
Do litozinka- tak caly czas mowie o oddcieniu champagne ktory ma oznaczenie X

Gość majrel
Do ewelajn- zdjecia ktore pokazujesz to nie sa odcienie brazu tylko zlocisto- karmelowego blondu i jesli chcesz obecnie miec takie wlosy to musisz je podjasnic lub odbarwic u fryzjera a pozniej alezy na takie wloski polozyc miesznke farb w ocieni karmelu i koniaku moze to byc np richess z loreala ktory ma takie odcienie w swojej palecie albo farba majirel, ewentualnie odcien preference FLORIDE

Gość majrel
do gaga- bardziej naturalny i ladniejszy wychodzi belle color nr 2

Witaj Majrel... mam włosy pofarbowane na złoty blond i chciałabym je tak troszke stonować na taki neutralny blond średniojasny - nie za ciemny! Chciałabym osiągnąc coś takiego jak na opakowaniu wellaton 8 http://static.uroda.com/img/gallery/800x600/9ahgo2qgmjpd88.jpg Moje pytanie którą farbką osiągne taki efekt? czy ta welllaton 8 wyjdzie mi ciemniej? a może poleciłabys mi inną farbę aby osiągnąć podobny efekt może z garniera bo czytałam dużo dobrych opini o tej farbie tylko nie wiem który numerek dałby mi taki blondzik? Pozdrawiam serdecznie

Gość majrel
do gaga- spokojnie ten belle color nr 2 jest mniej wiecej taki jak ten na zdjeciu

Gość majrel
do bombka- mniej wiecej ten odcien welltonu jest podobny do belle color garniera nr 6

Gość majrel
do ewelajn- jesli chodzi o taki braz jak na zdjeciu to z majirela jest odcien 7.11 ktory powinien zmyc te poswiate albo ciut ciemniejszy braz 5.71 z farb sklepowych odcien excellence creme 7.1

Gość kamnilla102
Witaj Majrel. Mam pytanie ostatnio pofarbowałam włosy na kolor 9.04 zmieszany z 9 (Majirel farba do włosów )i woda 6% na mojej głowie wyszło cos w stylu rudego jasnego , co mam zrobic teraz aby uzyskac ładny blond coś w stylu 10 lub 10 1/2???bardzo prosze o odpowiedź

Gość majrel
do xoxo- modelak ma zrobiony balejaz na odcien karmelowy a podstawa jest zlocisty ciemny blond. Jesli chcesz taki kolorek to z preference loreal podobny jest odcien Floride ale ta modelka ma tak jak pisalam wczesniej dosc gesto zrobiony karmelowy balejaz

Gość majrel
do kamilla- musisz najpier zneutralizowac te odcien rudego najlepiej bedzie to zrobic majirelem 10.21 z woda 9% a przy nastepnych koloryzacjach mozesz juz smialo farbowac odcieniem 10.1/2 z woda 9%

dziekuję za odp. a jezeli chodzi o farby majrel to 7.14 karmel bedzie ok?;p

Gość kamnilla102
Dzięki za odpowiedź , tylko czy 9% woda nie bedzie dla mnie za mocna ?? mam bardzo cienkie i delikatne włosy .

Gość madziulec
ja chcialam zapytac co zobic zeby pozbyc sie koloru mam takie strasznie zolte az za bardzo czy jezeli uzyje mroznego blondu to mi wyjdzie bardzo prosze o porade?????

Gość majrel
do madziulec- zolty kolor wlosw neutralizuje sie odcieniami opalizujacymi najlepszy efekt daje odcien majirela 9.22 mrozny blond z ferii nie pokryje zoltego koloru ewentualnie mozna sprobowac odcieniem preference viking

Gość majrel
do kamnila- jesli masz takie cienkie wloski to daj wode 6%

Gość majrel
do xoxo- z hi richess loreala to raczej wybralabym odcien 7.31 poniewaz odcien 7.14 zawiera refleks popielaty i miedziany i w swietle dziennym moze wpadac w lekką rudość, nalezy pamietac o tym ze do hi. richess daje sie wode 4% . Fajny efekt karmelu daje preference odcien FLORIDE