Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość RUSAŁKA MACIEJKI
DZIĘKUJĘ MAJREL ZA ODPOWIEDŹ ;-*****

Gość jaropełek
A czy farby wellaton są dobre? myślę o pomieszaniu 9/0 + połowa 8/1, żeby uzyskać stonowany blond. Wyszłoby?

Gość kolestonek;)
ja w tym samym temacie mam pytanko:) Czy farby wellaton są dobre? czy lepiej zainwestować w koleston? Mnie zależy na najjaśniejszych blondach. Co myślisz Mariel?

Gość kolestonek;)
przepraszam najmocniej za przestawienie literek Majrel!

Gość ango83
wiem ze glowe zawracam ale jeszcze sie chcialam pani zapytac czy po zmieszaniu 11.0 i 11.11 alfaparf wyjdzie blond jasny-sloneczny ale w jakiej tonacji cieplej czy zimnej?bo ja po majiblond 900s mam tonacje zimna w ktorej sie najlepiej czuje no ale niestety ta farba nie chce juz robic wlosow!!!

Gość ayka83
Wilekie dzięki za porady:D Dziś zamierzam farbować włoski luocolor 10.23 , a w tyg jak zdobędę gdzieś diacolor 9.02 to też wypróbuję!powiedz tylko proszę jaka różnica będzie w kolorze jeśli wybiore wodę 1,9% lub 3%, bo doradziłaś wzięcie którejś z nich. Dzięki&pozdrawiam!

Gość brownhair12
witaj marjel,jestes tutaj ekspertem na forum a ja potrzebuje porady,podobaja mi sie kolory wlosow tych dwoch pan na zdjeciu ,mozesz mi powiedziec jak je uzyskac?dziekuje http://www.kozaczek.pl/img/aa/672_10.jpg

do Natalia pyta MAJIREL - najbardziej zblizona bedzie mieszanka alfaparfu

do jaropełek - farba wellaton jest dobra , porownywalna do excellence creme loreala , mieszanka 9/1 z 8/0 nada naturalny stonowany blond

do kolestonek;) - farby wellaton sa dobre i podobne do koleston perfect z tym ze jesli chodzi o najjasniejsze blondy z serii special blond to w kolestonie jest ich duzy wybor i sa ladne a wellatonie sa tylko dwa special blond 12/1 i 12/0 tez fajnie rozjasniaja o 4 tony

do ango83 - farba alfaparf 11.0 i 11.11 zmieszana nada odcien chlodnego blondu , sama 11.0 powinna nadac blond jasniutki lekko sloneczny

do domi sis- od dluzszego czsu na tym forum polecam farby alfaparf evolution bo są bardzo dobre , odcien 9.13 to beżowy blond i wszytko zalezy od tego jakie masz naturalne wlosy

do ayka83 - jesli chodzi o daicolor 9.02 to dodanie wody 3 % lub 1.9% nie robi zadnej roznicy

do brownhair12 - Edyta Herbuś ma odcien podobny do farby preference Paris lub evolution alfaparf 6.1 , Ola Kawaśniewska ma balejaz ktory pozniej jest patynowany diacolorem 9.02 z 9.13

Gość domi sis
dziękuję ;-)))))

Gość iwona weiss
a czy ten alfaparf jest bez amoniaku? bo takie farby się u mnie nie sprawdzają i kolor szybko się wymywa.

Gość kolestonek;)
Dziękuję:) A możesz powiedzieć którymi odcieniami z kolestonu uzyskam najładniejszy chłodny efekt?

Gość ulla10
Witaj Majrel. Bardzo proszę o radę. Moje wytrawione balejażem, żółtawe włosy pofarbowałam 3 tygodnie temu alfaparfem evolution 9.21 zmieszanym z wodą 3% Zdziwiłam się, bo włosy mi się sporo przyciemniły, ale ogólnie odcień bardzo mi się podobał. Do tego włoski jak nowe, błyszczące, lejące, naprawdę piękne. Kolor miałam praktycznie taki jak w tym linku http://images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/20080418/300.aniston.jennifer.041808.jpg Teraz już się sporo sprał ten kolor i ocieplił. W jarzeniowym świetle to wydaje mi się nawet zielonkawy grrr, ale w dziennym a szczególnie w słoneczku jest całkiem całkiem. Czy jak położę znów ten sam numer tzn 9.21 ale z wodą 6% to wyjdzie jaśniej niż poprzednio, ale przy zachowaniu odcienia? Czy może dać 10.21 z wodą 3% żeby nie niszczyć włosów? A może jakąś mieszankę, żeby mi nie wyłaziła ta nikła, ale zawsze, zieleń, bo tego na włosach nie znoszę. Odrostów na razie nie rozjaśniam, bo są malutkie. Dziekuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam. Ula.

do iwona weiss - evolution alfaparf jest to trwala farba z amoniakiem

do kolestonek;) - najchlodniejsze odcienie koleston to 12/11 i 12.96 chlodny beż to 12/22

do ulla10 - to moze wyprobuj odcien 1010ss z woda 6% to odcien jasny i lekko chlodny lub odcien 11.13 z woda 6% do tych farb do odcieni blond nie daje sie wody 3% bo jest za slaba

Gość ulla10
Dziękuję za szybką odpowiedź :) a mogłabym prosić o wyjaśnienie tego oznaczenia 1010ss tzn jaki to jest refleks i jaki odcień? Na palecie ten kolor bardzo mi się podoba, bo ten 11.13 wydaje mi się już zbyt ciepły, ale wiadomo, to tylko paleta, na włosach to wychodzi zapewne inaczej. I jeszcze jedno pytanko. Czy ta woda 6% nie zniszczy mi włosów? Są w dobrej kondycji i nie chciałabym tego zaprzepaścić.

Gość kolestonek;)
Bardzo dziękuję.... Mam jeszcze jedno pytanie....moja koleżanka używa majiblond 901s, i uważa że te farby są o niebo lepsze od wszystkich farb welli. Uważasz że ma rację?

do kolestonek- uważam ze najlepsze rozjasniajace blondy ma alfaparf , szczegolnie jesli chodzi chlodne blondy, sa lepsze od majirela, co do kolestonu to jest on bardzo podobny do dzialania jak majiblond , majiblond ma malo chlodnych blondow niestety

do ulla10 - alfaparf 1010 ss to jasny blond naturalnie popielaty rozjasniajacy , jak pisalam wczesniej blondy miesza sie z woda od 6% wzwyz inaczej nie ma szans aby wyszedl, jesli chcesz stonowac wlosy i nadac lekki refleks mozesz uzyc alfaparf 10.21 ale z woda 3% nie rozjasni ci odrostu, nada chlodny refleks , nie wiem jakie masz naturalny kolor wlosow, co do Kwasniewskiej obecnie ma balejaz spatynowany mieszanka kremow tonujacych bez amoniaku

Gość kaskusia
Witam Majrel.Napisz prosze ja na włosach wychodzi majirel 8.1 lub 9.1? Zastanawiam się nad nałożeniem któregoś z tych kolorów,ale nie wiem który byłby lepszy.Obecnie mam spłukany kolor 8.0 na końcach i swój odrost ciemny blond/jasny brąz i odrost bez pojaśnienia z poprzednich farbowań- rudawy:) Czy do tych kolorów polecasz rozjaśnienie odrostu naturalnego i tego pofarbowanego? Zależy mi na ładnym naturalnym blondzie bez żółci i rudości:) Dziękuję z góry za pomoc.