Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

do co to za kolorek - nie mam pojęcia nigdy nie pracowałam na tej firmie

Gość Dagama82
Witaj Marielko zafarbowałam dziś włosy kolor wyszedł przecudny choć nieco za ciemny brąz z refleksami machoniowo-miedzianymi . recepta z mariel cala tuba 7.23 z połowa tuby 7.45 oxy 6%. Co mogę zrobic zeby nastepnym razem wyszlo nieco jaśniej ??Dziekuje Marielko za cenne porady

do Dagama82 - nastepnym razem weź evolution 8.32 i dodaj w tej samej proporcji 8.45

Gość Kasia E.
Witaj Majirel Mam włosy naturalne ciemny blond/jasny brąz Rok temu farbowane na ciemny brąz, a od stycznia schodzę do blondu (u fryzjera do tej pory, ale teraz ze względu na finanse muszę sama) U fryzjera były 3 razy robione bardzo delikatne pasemka, wlosy stopniowo rozjaśniane za każdym razem, ostatnio ok. 2 miesiace temu farba była mieszana i było to Luo Color 9.13 i odrobina złotego 7.3 teraz mam odrost ciemny blond/jasny braz ok 2,5 cm, docelowo chciałabym szampański/piaskowy blond za 1,5 miesiąca co prawda wracam do fryzjera na farbowanie (bo ślub siostry :) , ale zależy mi żeby teraz ładnie pokryc odrosty i rozjasnic trochę nie lubię siwych, szarych odcieni, ale też włosy moje mają tendencję do wychodzenia rudych refleksów, czego tez za bardzo nie lubię :) z dwojga złego wolę rudawy niż szaro-zielony Bardzo bardzo proszę o poradę jaką farbę i oxydant zastosować :)

Gość koza0000
do majrel - nie, jeszcze nie miałam z tą farbką do czynienia. warto? :)

Gość Do koza0000
A Ty czemu nie udzielasz porad? ten szampon faktycznie działa ;-) Dzięki za pomoc, Kozo000 ;-)))

Gość 1000 x
Majrel, co mi wyjdzie z połączenia majirel 9 (cała tubka) z połową tubki 9.22? Czy uzyskam chłodny blondzik? Boję się używać samego 9.22, bo koleżance wyszedł jakiś dziwny kolor po tym, myślę, że to dlatego, że tutaj jest podwójny fiolet w tym kolorze, dlatego ja chcę go zmieszać z tym 9, ale wolę zapytać Ciebie, pewnie masz doświadczenie z takim łączeniem? I jak w ogóle wychodzi coś takiego? Nie wyjdzie mi jakiś miodowy? Mam bardzo jasne włosy.

do koza0000 - tak warto bo evolution 11.11 daje efekt jasnego i chłodnego blondu

do Kasia E. - jesli chcesz ładny i ciepły blond z evolution alfaparf polecam odcien 9NB z woda 6%

do 1000 x - polaczenie majirela nr 9 z 9.22 da efekt ciepłego blondu , jesli chcesz cos w chlodnej tonacji z majirela to pomieszaj 10.1 pol tubki z cwiartka 9.22

Gość Kasia E.
Dziękuję Majrel! A czy woda 6% będzie wystarczająca na odrosty? teraz odrosty mam ok 2-3 tony ciemniejsze niz reszta

Gość nathani77@
I ja proszę o poradę. Włosy mam ciemny blond, wcześniej traktowane majbalond 901, później schwarzkopf bez amoniaku. Chcę wrócić do jaśniejszego koloru i wyrównać kolor. odrost mam duży i ciemny, włosy z tendencją do wychodzenia kurczaczka i rudych ;-( i teraz ma pytanie majrel chciałabym pofarbowac się Alfaparf ale właśnie mam problem z numerem. Zastanawiam się nad 1010 ss lub 10.21 ale czy nie będzie za jasno? chciałabym taki ładny blondzik nie sztuczny.Proszę jak znajdziesz czas doradź coś.

Gość blondyyneczka
marjel- potrzebuje porady chcem uzyskac taki kolor masz jakis pomysl z jakich numerow jakich firm moge takie wlosy uzyskac ? http://www.google.com/imgres?q=very+light+warm+blonde&start=125&hl=pl&client=firefox-a&hs=OLd&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&biw=1419&bih=753&tbm=isch&tbnid=pTi__OgdSwq40M:&imgrefurl=http://www.amazon.com/Hollywood_hair4u-Feathered-Kanekalon-Resistant-Synthetic/dp/B002W5B2X0&docid=e27vH3My0WA3IM&imgurl=http://ecx.images-amazon.com/images/I/41PmprpuQkL._SL500_AA300_.jpg&w=300&h=300&ei=Cm3PT72KLaiW0QWpys3JCw&zoom=1&iact=hc&vpx=704&vpy=149&dur=7422&hovh=225&hovw=225&tx=132&ty=127&sig=100826454056512955158&page=4&tbnh=133&tbnw=133&ndsp=45&ved=1t:429,r:13,s:125,i:132

Gość Pani____ jesień
Majrl czy możesz mi polecić ładny kasztanowy brąz ? Pozdraiwam.

do Kasia E. - na sam odrost daj 9% a na reszte pomieszaj z 6%

do nathani77@ - odcienie 1010 ss i 1020ss zostaly wycofane najlepeij bedzie pomieszac 11.20 z 11.11 z woda 9% na odrost i z 6% na dlugosci i konce i ta mieszanka wyjdzie chlodna ake wcale nie jest az taka jasna jak na testerze chyba ze sie pomiesza z woda 12%

do Clairol hair color - podobny odcien ma alfaparf evolution 7.23 z woda 9% taki odcien pasuje do Twojego typu urody:)

do Clairol hair color - a ten drugi kolor to balejaz na ciemnej podstawie, podobny refleks uzyskasz mieszajac alfaparf 8.32 z 8.31

do Pani____ jesień - ładny kasztanowy brąz z alfaparf 6.35 lub 6.32 z majirela 5.32 lub 5.15

do majrel - wszytkom oczywiscie zalezy od tego jaki masz teraz odcien i czy wlosy sa farbowane czy naturalne??

Gość blondyyneczka
a ktory bardziej bedzie taki? alfa czy majibloond?:)

Gość imalilbossy
Majrel- mam pytanie. na włosach mam farbę majirel 4.20, trochę już spłukaną, na to kładłam jakieś 2 miesiace temu farbę w musie z loreala ze sklepu subtelny zmrożony kasztan, miesiac temu na całe włosy majirel jasny brąz z oxydantem 9%. Rezultat był taki- końcówki czarne, odrosty b. jasny brąz. Teraz nie mam już czarnych końcówek bo się już z nich zmyła farba. Chciałabym pozbyć się czerwonych refleksów, unikając jednocześnie czarnych końcówek. Jaki odcień brązu nałożyć? jasny brąz jest zbyt jasny (mój naturalny kolor to brąz), czerwonych refleksów mam już dosyć, chcę mieć naturalny odcień włosów. Proszę o radę.

Gość drzwiczki
Do Majrel Mam bardzo bardzo cieniutkie delikatne włosy - naturalnie szarawy blond na poziomie 7 a po dawnej próbie farbowania czesciowo jasne wybijajace w nadmiernie ciepły odcień, a najlepiej mi było w troche jasniejszych nieco popielatych blondach, co lepiej użyć z Alfy - Color wear by wyrównac koloryt - zastanawiałam sie nad zmieszaniem 9.13 z 8.1 - a chcialabym cos nie za ciemnego ale tez nie bardzo jasnego czy lepiej Evolution....priorytetem dla mnie jest utrzymanie kondycji włosów, które są bardzo bardzo delikatne.

Gość blondyyneczka
dzieki

do imalilbossy - polecam ci farbe alfaparf odcien 5NI Naturalnuśredni brąz bez zadnych refleksow albo chlodny odcien 4.7 wszystkie naladasz z woda 6%

do drzwiczki - polecam color wear z alfa zmieszac 10.1 z 8.1 bedzie ok odcien chlodny i nie za jasny

Gość nathani77
majrel - bardzo dziękuje za odpowiedź. Nie wiedziałam, że są wycofane te kolorki bo na allegro jeszcze są.Jeszcze jedno pytanie pol rozrobić farby z 6 a resztę z 9% wodą? i czy przed farbowaniem zrobić kąpiel rozjaśniającą?