Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość Monika 56_887
A czy te farby alfaparf wychodza tak jak na placie czy ciemniej ? fajnie by był jakby dziewczyny wklejały zdjecia po koloryzacji, a moze znacie jakies forum gdzie wklejaj zdjeica po kolryzacji alfaprf bo ja nie moge znalezc.

Gość ok katarakta
no moja kumpela robila 9.33 i wyszedl jasniej niz na zdjeciu tzn nie taki zloty jak na zdjeciu ale b ladny

Gość ok katarakta
acha a patrzylas na blogu blondbunny? ona duzo zdjec wkleja po koloryzacji alfaparfem i nie tylko

Gość tallinka.2102
Droga Majirel, bardzo chciałabym uzyskać od Ciebie poradę na temat koloru farby, jaki powinnam położyć na włosy. Naturalne moje włosy to podobno ciemny blond (fryzjerka powiedziała mi kiedyś, ze na poziomie 6). Obecny mój kolor (zdjęcia poniżej) rudy, pomarańczowy na odroście i żółtawy na reszcie. Ostatnio kładziony był kolor 9.13 Montibello u fryzjera (zabieg nieudany). Wcześniej włosy potraktowane były rozjaśniaczem i farbą 9.1 (nie wiem jakiej firmy zabieg również u fryzjera) włosy musiałam bardzo skrócić z powodu zniszczenia. Chciałabym uzyskać trochę ciemniejszy i bardziej szary kolor włosów popielaty (np. http://fryzury.info/typ-kolorystyczny-lato/zdjecie/1093/ lub http://ochyachy.pl/5681498318309234139/oto-nowe-gwiazdy-tvn1-beda-bogate-i-slawne1). W związku z tym mam pytania: Jakiego numerka farby użyć, by go uzyskać (bez odcienia zieleni) 8, 8.0,8.1 czy może pomieszać z poziomem 9? Czy najpierw ufarbować sama naturą, a przy drugim farbowaniu dopiero popielem, czy od razu może być popielaty? Czy należy wykonać pigmentację (jeśli tak , to w jaki sposób)? Jaką markę farby polecasz (profesjonalne)? Myślałam o Majirel. Jakiego oxydantu użyć (przy farbowaniu poziomem 9 woda 9% nie daje sobie rady włosy są rude). Bardzo proszę o pomoc. Mam już bardzo krótkie włosy i nie bardzo jest z czego ścinać w razie nieudanej koloryzacji. Za wszelką pomoc i cierpliwość w czytaniu może głupich pytań z góry dziękuję. Pozdrawiam serdecznie. Anna

Gość tallinka.2102
wkleiłam zdjęcia, ale jakoś nie chcą się wyświetlić. Mam nadzieję, że bez tego się obejdzie. Jeszcze raz dzięki

Gość Monika 56_887
ok katarakta- Patrzyłam ale w wiekszości są to blondy.

Gość LILAWATI
Majirel droga, przeczytałam wszystkie twoje porady i do niektórych sie zastosowałam. Mianowicie do blondów z farb Majiblond. Moje naturalne włosy to poziom 6/7 z popielatym polotem. Zaczełam je rozjasniać własnie majiblondem 902, 900ss, 913 z wodą 9%, jednak po dłuższym stosowaniu włosy zaczeły sie robić coraz jaśniejsze pomimo tego iż kładłam tylko na odrost a nie przeciągałam na resztę włosów. Na wodzie 9% ładnie sie moje włosy rozjaśniały bez kurczaka i jajecznicy. Moje pytanie brzmi następująco chciałaby uzyskać kolor taki jak na castingu 10.31 (piaskowy blond) i nie wiem jakiej farby uzyć bo w palecie majiblondu i majirela nie ma numerku 10.31, a po użyciu castingu to jednak nie daje rady moim odrostom bo casting ma wode 6%, czy wystarczy tylko podmienić wody, czy polecasz mi jakieś inne kolorki. Nie chciałabym jednak popielu po sie żle czuje, wolę jakieś beże, dziękuje za pomoc.

Gość oj tamm oj tamm
gdzie ta nasza majrel ? :(

do bella colorrr - odcien 6Ni wychodzi jak naturalny srednmi braz w lekko chlodnej tonacj, odcien 5.32 - sredni brąz o kasztanowo kawowym połysku

do Olga Boładź - na zdjeciu jako podstawa jest chyba kolor 4.32 ale konce sa rozjasnione i spatynowane jasnym zlotym brązem

do czu czu czu czu czu- najlepiej ustalic odcien wlosow idac do drogerii i patrzac na palete kolorwo , sredni braz yglada tak jak w palecie kolorow farby loreala excellence nr 5 lub nutrisse garniera nr 50

do a dlaczego ? - woda 3% farbuje wlosy ton w ton , jak sie przyciemnia wlosy albo farbuje ton w ton lub ma sie bardzo przetrawione rozjasnianiem kocowki wlosow to stosuje sie woda 3% , woda 6% jesli farbuje sie wlosy na blond rozjasnia do 2 tonow a przy ciemnych odcieniach jak sie ma siwe wlosy lepiej farba je pokrywa

do a dlaczego ? - podobny kolorek mozna uzyskac mieszajac alfaparf 5NB z cwiartka 5.3

do meyaa- mieszjac alfaparf 8.1 z 10.1 powinien byc kolor zblizony do 9.1 z tym ze proporcje mieszania sa na caly 10.1 dajesz cwiartke 8.1

do sandra1705 - farby luo color maja to do siebie ze odcienie sa bardziej delikatne poniewaz farba ta daje efekt transaprentnosci na wlosach tzn wlosy nie sa tak łęboko pokryte jak przy farbie majrel co daje efekt lekkosci i naturalnosci, mozesz pomieszac majirel 10 z 9.1 lub luo color 10 z 9.1 pol na pol

do alfaparf 6 NI - 6 NI wyjdzie ciemniej poniewaz odcienie NI sa do glebokiego pokrywania siwych wlosow i daja bardzo naturalny efekt czesto 6 NI wychodzi jak gleboki braz i przypomina 4NI

do ok katarakta- do odcienia 10NB jesli masz poziom 8 wystarczy woda 9% ale jak chcesz jasniej to zrob 12%

do miska 45 - z amjirela raczej nie mieszalabym odcieni 9.13 z 10.21 bo moga wyjsc brudno zlocisto nieokreslone blond, natomist mieszajc 10.21 z 9.1 pol na pol odcien powinien byc na poziomie 9 lekko chlodny bezowy blond mieszasz z woda 9%

do tallinka.2102 - jesli masz poziom 6 to zaden z odcieni majirela z poziomu 8 cz 9 z refleksem popielatym u ciebie nie wyjdzie, jedynie wtedy gdy wlosy wczesniej rozjasnisz dekoloryzatorem , natomiast jak polozysz majiblond np 911 z woda 9% to ocien bedzie bezowych lekko chlodnym blondem , ewentualnie mozesz wyprobowac alfaparf odcien 10.1 z woda 9% ale nie gwarantuje to odcienia tak chlodnego jak na zdjeciu poniewaz masz za ciemna nature

do LILAWATI - z alfaparfu jest odcien 10.31 wiec polecam ten kolor bo wychodzi jak bezowy blond

Gość LILAWATI
Dziękuje, ale wyszła pomyłka chodziło o 10.31, i wolałabym z farb loreala, jak bys była tak miła... może jakas mieszanka?

Gość LILAWATI
O 10.13 a nie 10.31 :))

Gość miska45
dzieki serdeczne / nie teraz zrobię tak jak radzisz / jeszcze z alfaparf podoba mi się 9.13 / ewentualnie czy go sie z czyms miesza aby wyszedł ładny nie żółty i nie pomaranczowy czy rudy / czy mozna kłasc sam i z jaka woda / dzieki wielkie jeszcze raz czekam na odp i zamawiam farby

aha doczytalam ze dodaje sie w podwojnej proporcji czyli jak 60ml farby to 120 bostera w takim razie czy jesli mi w zupelnosci starczy przy normalnym farbowaniu 60+90 czyli wychodzi 150ml produktu to czy przy uzyciu boostera nie zmniejszam ilosci? przykladowo 30ml farby 45ml wody 60ml boostera efekt farbowania bedzie taki sam? Pytanie czy polecasz ten produkt dalej aktualne

do LILAWATI - 10 .13 z majirela jest wycofany , ewentualnie luo color 10.23

do miska45 - z alfaparf 9.13 wychodzi bardzo ladnie i nie zolto czy rudo, miesasz sam odcien 9.13 z woda 9%

do agatta58 - tak booster jest fajny i mozesz go dac w takiej proporcji jak to co napisalas w tym drugim poscie