Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z daleka..

Tracę włosy --- co robić???

Polecane posty

Gość dziewczyna z daleka..

w czasie ciąży miałam piekne włosy i jak karmiłam o dziwo tez ale ostatnio odstawiłam maluszka i szok nie mam juz połowy,odpływy muszę ciągle czyścić bo sie nimi zapychają :( zażywam witaminy ale to guzik daje.Macie jekieś inne pomocne specyfiki?

polecam szampon Szampon fitobioginowy Bonacure firmy Schwarzkopf koszt butelki ok 30zl do kupienia w salonach fryzjerskich, mi po 1 ciazy pomogl rewelacyjnie. juz w trakcie uzywania pierwsej butelki poczulam roznice...

Gość wkładać do pudełka

Gość henna wax
podobno jest skuteczna, słyszałam że użwyaja ja tez osoby po chemioterapii

Gość nadgorliwosc gorsza od faszyzm
dermatolog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Jaacqueline
Może trzeba zmienić witaminy? Niedawno był ten temat poruszany. Podobno feminatal dobrze robi karmiącym

witaminy +szampon vichy wzmacniajacy. Tak stosowała kolezanka i pomogło. jesli nie widac poprawy to dermatolog i to jak najszybciej.

Gość ujjjjjjj
Raz w tygodniu wmasuj w skórę głowy i wŁosy nAstępującą mieszankę: wit. A w płynie, wit. E w płynie i sok z cytryny. można dodać żółtko, ale wtedy trzeba to zmyć letnią wodą, żeby się niE ścięło. TrZymaj to na głowie jak najdłużej. Np. nałóż rano, umyj głowę wieczorem.

co do wypadania włosów po ciązy to świety boze nie pomoże .... same odrosną. Przerabiałam to juz dwa razy - i ten drugi raz jestem w trakcie przerabiania. Gwałtownie obniża sie poziom estrogenów, którego w ciązy było pod dostatkiem.

i tylko cierpliwośc moze tu pomóc. Szampony, witaminy pewnie nie zaszkodzą, ale co ma wypaśc i tak wypadnie. A co ma odrosnąc i tak odrośnie. Nie jest to miłe zjawisko. To nie jest stan chorobowy.

Gość radząca
zbadaj hormony tarczycy

hej:) Ja w czasie ciazy i przed mialam wspaniale wlosy..po urodzeniu synka prawie wylysialam:((( wlosy sa beznadziejne i slabe..brzydkie ..i nie pomagaja szampony..witaminy i wizyty u fryzjera..ide je obciac i odrosna mam nadzieje znowu ladne;) Moze podciecie albo radykalna zmiana fryzury pomoze ci poczuc sie lepiej..ja wole dl wlosy ale coz..znalazlam sobiefryzurke taka szalona na lato:)) ps.wiele moich kolezanek ma ten sam problem:))

Gość gość
Mnie na wypadanie włosów pomógł bardzo biotebal (lek z biotyną). Bierze się tylko jedną tabletkę dziennie, a efekt po kilku miesiącach jest naprawdę rewelacyjny.

Gość gość
Tabletki revalid i szampon Dermena polecam

Gość gość
Ja miałam to samo , prawie 5 miesięcy włosy garściami wychodziły . Polecam ziołowe tabletki na włosy ja mam vitapil i szampon + tonik z tianDe . Ten szampon jest super , z samych naturalnych składników i w połączeniu z tym tonikiem działa cuda . Dość drogi 250 ml za 70 zł a tonik nie pamiętam.Po 2 aplikacjach zamiast garści włosów wyleciało tylko trochę . Zbyt pózno zaczęłam działać i teraz mam 4 cm odrośniętych włosów a reszta cienkie strąki a też mam z natury bardzo gęste i grube . Teraz z tymi co odrastają nie mogę sobie poradzić . Polecam także kreta do rur , ja zapchałam już 2 razy odpływ.

Gość gość
To ja z 14:03 , ten szampon jest do włosów wypadających i przeciw łysieniu , jakoś tak . A 250 ml starcza na bardzo długo mam włosy za łopatki a szampon już 2 miesiące i dalej tylko nim myje , co 2 , 3 dzień . Włosy rosną po nim zdecydowanie szybciej .