Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Ja z bielizny zakupiłam ubranka na 56 i 62. Z każdego rozmiaru po 3 szt koszulek, 3 szt body z kr rękawem, 3 szt body z długim rękawem, po 6 szt śpioszków i pajacyków, 3 czapeczki 56 i 2 szt na 62. Jeszcze dokupię 2 szt. niedrapek i 5-6 szt. skarpetek. Koszulki na 56 mają takie mankiety do wywijania na rączki, ale mam wątpliwości czy to się sprawdzi. Jeśli czegoś zabraknie, to męża wyślę na szybkie zakupy po porodzie. Do szpitala zabiorę po 3 szt z każdego rozmiaru. Mam też polarkowy kombinezon lub ogrodniczki i sweterek na wyjście, bo w rożku dziecka do fotelika nie przypnę . Więcej rzeczy nie kupuję, bo rodzina kilka reklamówek ubranek nakupiła i mam je za tydzień dostać, to zobaczę, co tam znajdę. Część już widziałam, szkoda, że nie spytali mnie o zdanie i prawie wszystko przeciągane jest przez głowę :( - ja kupuję same kopertówki, ale "darowanemu koniowi .....").

Megori te wywijane mankiety to najlepsze co może być. Ja mam wszystkie śpioszki z takim patentem i polecam. A jeśli chodzi o ubranka przeciągane przez główkę to zobaczysz że nie jest to takie trudne i po wyjściu ze szpitala już będziesz sobie pięknie z nimi radzić.

CYNIminii jak mi ktoś pisze, że na pewno dam radę, to mam ochotę przejść kablami sieciowymi na drugą stronę i go uściskać :>:>:> Śpioszków z niedrapkami nie widziałam, muszę poszukać w necie.

A jeszcze mi napiszcie, czy na początek kupiłyście/ kupujecie wszystko bawełniane, czy z weluru, frotki i polara też. Mnie wszyscy doradzają bawełnę, ale z weluru i frotki takie ładne rzeczy są, że zaczynam się zastanawiać.

oj tam, oj tam:P Borys ma wszystkie śpioszki z NEXT. Są z mankietami właśnie i zapinane na zaczepki z przodu aż po stópki także na początek mega wygodne. Jestem po porodzie 2 tygodnie i body czy koszulka przekładana przez głowę nawet dla mojego M nie stanowi już żadnego problemu :D

ja mam tylko bawełniane bo na lato najodpowiedniejsze. Jest gdzieś jeden dresik welurowy ale gdzie on jest.... hmmmm:P na razie nie miałam okazji by ubrać Borysa tak ciepło

Megori ja rodzę pod koniec sierpnia i parę śpioszków z weluru i froty na 62 mam gdyż nigdy nie wiadomo jaka będzie pogoda we wrześniu a październik jest już chłodnym miesiącem więc na pewno się przydadzą.

Gość evi26
Ja tez mam z welurku ,bo z ta pogoda nigdy nic nie wiadomo,jeszcze musze dokupic półspiochy,ale jakos trafic nie moge,byłam h&m i jedynie rózowe a ja juz musze miec w innym kolorze,bo wszystko różowe. Ja tez zakupiłam spiochy z NEXT super jakosc.

Można gdzieś w internecie kupić nowe pajacyki Next? Na allegro oglądałam i są bardzo fajne, tylko używane. Mam wrażenie, że większość zakupiona jest w UK na kilogramy, odświeżona i sprzedawana jako własna w Polsce. Obiecałam sobie, że dziecku nie kupię używanej bielizny. Sweterek czy spodenki to i może, ale bielizny nie. Googlowałam, ale nie mogę się doszukać jakiegoś sklepu internetowego.

No moja Ania ma termin na 12.09, ale z USG jest już na 5.09. Może być tak, że i ja pod koniec sierpnia urodzę, zwłaszcza przy tych upałach. Nerwowa robię się powoli. Dzisiaj założyłam maskę i poszłam szorować ścianę z gładzi gipsowej. Jak mnie mąż opier... Ehhh rację ma, pół ciąży przeleżałam, a na finischu wariuję :) No to się wykąpałam i siedzę zawinięta w paero i wcinam arbuza, przeglądając neta :> To chyba pierwszy remont w moim życiu w którym nie biorę udziału :>

Gość evi26
A teraz przegladałam i dla maluchów nic nie maja a kiedys taki duzy wybór był.

Moja malutka ma już 3400, sporo przybrała od ostatniej wizyty więc może nię będzie taka drobniutka jak się zanosiło. Siedzi ładnie główką w dół i wydaje się, że będzie podobna do tatusia. A mój remont zbliża się wielkimi krokami do końca i nadchodzi czas wielkiego sprzątania.

Gość evi26
A w którym tygodniu miała 2400g ?

Gość evi26
Moja w 34tyg miała 2600g a jak byłam w 37 tyg to ma 3300g,wiec Twoja tez malutka nie bedzie tylko taka w sam raz :) Fajnie chłodno ale ta zmiana pogody mnie dobija dzisiaj nie mam siły wstac z łóźka taka jestem słaba.

Lubię te chłodne poranki, gdy można przykryć się po uszy kołderką, a brzuch po całej nocy, jest ułożony wygodnie na łóżku i nie czuć, że jest się w ciąży :> Potem niestety człowiek próbuje się przewrócić na drugi bok lub wstać i czar pryska :>:>:>

Gość mamiiii
przyłączcie się na tematy o porodach w danym terminie. bo zaśmiecacie strasznie. potem zeby znalezienie konkretnej ifn. graniczy z cudem, nie da się przejśc przez tonę opisów waszego ciążowego samopoczucia:o

Gość mamiiii
*konkretnej informacji.

Założyłam nowe forum: Ostatnie tygodnie przed porodem na Łubinowej - WĄTEK NA POGADUCHY DO PODUCHY http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4897352 Jak ktoś jednak ma chęć pogadać, nie pisząc przy tym za każdym razem nic konkretnego o klinice, to zapraszam. Mnie będzie raźniej przetrwać te 8 tygodni do końca, a faktycznie przestaniemy tu śmiecić.

No nie wygadujcie głupot o zaśmiecaniu, rozmowy o ciążowym samopoczuciu byłu tu zawsze i są potrzebne, pomagają przetrwać te niełatwe ostatnie tygodnie, zawsze raźniej jak czytasz, że ktoś przeżywa to samo co ty. Już ktoś tu napisał madre zdanie, że nikt nie zrozumie ciężarnej tak jak druga ciężarna. Mi w tym forum właśnie to najbardziej się podoba, że można znaleź tu znacznie więcej niż tylko "suche, konkretne informacje"

Gość do mamiiiiiiiiiiiiii
a kto ci udzieli tych konretnych informacji jak wszytskie dziewczyny stąd znikną??? z resztą czy w temacie topicu jest zapis "bez prywatnych zwierzeń", albo "tylko konkretne informacje"? NIE!!! więc sie nie czepiaj tylko spadaj jak ci coś nie pasuje! a jak jesteś tak głupia, że nie potrafisz zadać konkretnych pytań, tylko przeczesujesz cały temat od roku 2008 czy 2009, to już Twój problem... a wy dziewczyny nie zakładajcie kolejnych topiców, bo to tutaj nie od dziś łubinówki na poród czekają!!! nie dajcie się jakiejś małpie wygonić;)

Megori - pytałaś jakie ubranka kupić na pierwszy okres. Moja kuzynka rodziła w lutym i położne z Łubinowej prosiły, by wszystkie welurowe (takie cieplejsze) ubranka wymienić na bawełniane. Czyli do szpitala na pewno tylko bawełna :-)

Gość bozbozboz
dziewczyny mam pytanie jestem pacjentka dr wieczorka ciaza przebiega ok ostatnia wizyte mialam 11.07 szyjka ok mowilam ze mam taki brazowy sluz czasami i dr mowi ze to ok ze tak moze byc, a teraz mam tego wiecej brazowy śluz, czy któras z was miała cos takiego?troche sie martwie bo wizyte mam za 1,5tygodnia dzwonilam do dr ale nie odbieral napisalam smsa moze mi odpisze:(dziewczyny bede wdzieczna za odp

Gość evi26
Taki sluz moze byc zabarwiony jak rozwiera sie szyjka.

To jeszcze napisz w którym tygodniu jesteś. Jeśli pod koniec ciąży to czytałam o tym i faktycznie przy rozszerzaniu szyjki macicy pękają naczynka krwionośne i jest to normalny objaw. Jeśli zostało Ci jeszcze dużo czasu to ja, na Twoim miejscu, biegiem do lekarza bym się udała.

Gość bozbozboz
w 29tc

Gość evi26
No to troche zawczesnie próbuj do niego dzwonic,albo do szpitala czy jest dzisiaj,bo moze operuje i nie odbiera.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się