Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość MamaOlala
Hej Daria ! jak się czujesz ? no i mała :-)

Gość megi02
Dzięki Daria :) Pocieszyłaś mnie:) a jak ty się czujesz?? i jak malutka? i powiedz mi jak tam dr Guzikowski? robią usg bioderek? bo teraz tak myslę że było 100 różnych opinii że robią, potem że nie i już się pogubiłam:)

Gość DariaN22
no ja sie dobrze czuje, dzisiaj kąpałam Karinke i powiem wam ze juz zapomniałam jak to jest hehe a ona taka mała że aż strach hehehe ale dałam rade , ogólnie to jest wszystko ok tylko humoru brak bo sama i mi smutno w poniedziałek przyjdzie położna jutro moja mama wiec troche mi pomoże. a ja was tu bede podczytywac bo ciekawa jestem kiedy wy urodzicie :) Guzikowskiego nie znam hehehee a usg bioderek robia a potem macie jeszcze raz zrobić chyba po 4 tyg zreszta idziecie na wizyte po 3 tyg do pediatry to on juz powie

Gość DariaN22
właśnie przeczytałam w ksiązeczce że wczoraj mała przy wypisie miała 2820g czyli bidulka schudła od porodu ale mam nadzieje ze teraz będzie przybierała

Gość magdalenadj
Hej megi02 dzięki że pytasz no puściło ale kurczenie miłe uczucie ale to wszystko przez Panie w ZUSie bo musiałam jechać i wyjaśniać jakieś chore sprawy i strasznie się zdenerwowałam brrrr ale przynajmniej pojechałam i się wyżyłam na Paniach ach to nasze przyjazne i prorodzinne Państwo hihihihi. A z brzuszkiem też tak mam że twardnieje od początku tak miałam i zawsze pomagała NOSPA i leżenie chociaż czasem nie ma na to czasu ;). Ja w poniedziałek będę sie umawiać do anestezjologa ale ty napisz jakie wrażenia po tej wizycie :). Daria trzymaj się najważniejsze żę już jesteście razem z małą w domku. Ciekawe kiedy najbliższe rozpakowanie hihihih. Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i nie papappa i życzę spokojnej nocki z jak najmniejszą liczbą pobudek pa :)

Gość Maxi007
Witam wszystkich. Mam pytanie czy do porodu też musi być rozpinana koszula czy starczy t-shirt? Czy od razu po porodzie przebierają w nową koszulę?

Serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi. Do szkoły rodzenia chciałabym zapisać się w okolicach grudnia, bo potem nie wiadomo, jak będzie z moim samopoczuciem, no i trzeba będzie umówić się na wizytę do Dr Ślęczki, ale chyba do tego to mam jeszcze trochę czasu. Cieszę się ogromnie, że na forum są mamusie w okolicach mojego terminu. Według OM termin przypada mi na 08.03.2012, ale według USG wypada parę dni wcześniej, więc może też załapię się jeszcze na luty;) Tak w ogóle to o Łubinowej dowiedziałam się od moich dwóch bliskich koleżanek, które już tam rodziły (jedna w 2009r, jedna w 2010) i obie były zachwycone, tak że myślę, że będzie dobrze:) Pozdrawiam!

Gość Gagatek97
Witajcie Mamuśki :) Byłam wczoraj na konsultacji anestezjologicznej - całość trwa ok kwadrans (wywiad + ogólne badanie). Pani dr omawia wszystkie za i przeciw i wpaja jedną zasadę żeby "SŁUCHAĆ POŁOŻNEJ" one wiedzą najlepiej kiedy podać ew. znieczulenie i czy wogóle warto. Tak więc ostatni etap papierkowy mam już za sobą. Pozdrowionka Miłej i spokojnej soboty życzę :)

Gość MamaOlala
... ale my nie chcemy spokojnej soboty ! my chcemy rodzić he he he :-) Szaleje z mężem... , śmigam po sklepach aż krzyż boli , latam na miotle w domciu i nic ! :-) Jutro na urodzinki do rodzinki ...może potańczymy ? he he No nic ... kiedys to się musi stać :-) Nasza cała 3 już oczekuje na maxa , ale jak przyjdzie co do czego to rodzić JA będę musiała ehhh POZDRÓWKI

Gość megi02
MagdalenaDj ja mam anestezjologa dopiero w piątek ale w sumie to już tylko kilka dni, powiem Ci że kończy mi się 37 tydzień i cały czas mam nadzieję że dotrwam do tego 28 pazdziernika choć z drugiej strony fajnie byłoby mieć to wcześniej z głowy ;) ale im dłużej mała w brzuszku tym lepiej dla niej

Gość DariaN22
ja normalnie rodziłam w koszuli takiej rozpinanej i po 2 h lezenia z mała idzisz sie umyc i przebrac ale ja sie nie myłam bo powiedziły położne żebym sie połozyła spać i rano sie umyła wiec spałam w takiej poplamionej ale nie przeszkadzało mi to bo nie miałam na nic siły a mała i tak mi oddali dopiero na drugi dzień popołudniu bo ja ogrzewali pod kocami bo niby to 38 tc ale tak jak z usg wychodziło ze to jednak 36tc czyli KArinka urodziła sie takim wczesniakiem

Gość MamaOlala
Hej Daria , mam pytanko ... czy miałaś w szpitalu te majtki siatkowe (jednorazowe) czy normalne mozna ... ? Muszę Ci powiedzieć ,że Ty chyba jesteś b. dobrze zorganizowana ,że masz czas pisać ... :-) Pozdrówki dla kruszynki :-)

Gość DariaN22
mialam te siatkowe majtki mysle ze sa najlepsze ,nie nacinali mnie ano nic ale te uzywalam, czy ja wiem czy jestem , mala je idzie spac wtedy czas cos porobic w domu ,obiadów nie gotuje nie mam dla kogo i jakos tak narazie daje rade gorzej jak juz młoda nie bedzie tak spac ciagle heehhe pozdrowienia i jakos nie moge sie porzezucic na forum rozpakowanych ciagle mnie tu ciagnie hehhe

Daria, to może Ty doradzisz, czy warto brać gruby, ciepły szlafrok czy wystarczy cieniutki, żeby tylko zarzucić na koszulę jak trzeba gdzieś wyjść. Dzięki z góry :)

Gość MamaOlala
Hej. Dziś to ja miałam noc ! Przez ponad godzine dość reg. skurcze i po godz. ucichło ... byłam pewna ,że sie coś rozkręca ... pierwszy raz miałam takie ,że coś zabolało , a tu mały się rozmyślił noooo Jaja z mamuśki sobie robi ehhh Do Daria . To musze sobie te majtki siatkowe jeszcze sprawić . Fajnie ,że się obeszło bez nacięcia krocza . Mam nadzieję ,ze u mnie też tak będzie. Hej Ewelina . Ja tez mam taki grubaśny szlafrok :-) na pół torby ... ale lubię go jest taki milusiński :-) i już to mam gdzieś biore ten ... to mają byc jakies 2 , 3 dni góra jak wszystko będzie oki , a musi :-) Miłej niedzieliczki . Ja urodzinkowo...u mamusi

Gość DariaN22
ja miałam taki gruby szlafrok ale nawet jak wychodziłam na korytarz do meza to w samej koszuli bo cieplo mi było jak zawsze wiec ani razu go nie uzylam, a sasiadka miała taki cienki wiec mysle ze wystarczy bo ciepło tam jest grzeja na maxa a w pokojach macie takie wielkieeeee kaloryfery heheheh MamaOlala juz niedługo jak cie takie skurcze biora:)

witam dziewczyny od pczatku sledze ten watek,gdyz tez wybralam tten szpital.No i juz po wszystkim wczoraj wyszlaqm z cudownym synusiem:)co do szlafroka to mialam -uzylam raz,a siatkowe majtki sie przydadza,tylko przy zakupie sprawdzcie sobie dokladnie rozmiar,ja kupilam "niby"uniwersalny a to byl tak naprawde rozmiar s,wiec chodzilam bez,ale w niczym to nie przeszkadzalo:)pozdrawiam i zycze milej niedzieli,aha i ni stresujcie sie skurczami to troche trwa...:)

Gratulacje dla kolejnej mamusi :) dużo zdrówka dla mamusi i maluszka :) ja miałam cienki szlafrok i ani razu go nie założyłam tak ciepło było, a majtki siatkowe się przydały zarówno w szpitalu jak z 2 dni w domku (ja niestety musiałam być nacięta)

Gość megi02
Dziewczyny bo zgłupiałam teraz... jak to jest przy planowanym cc, konsultacja z anestezjologiem jest płatna czy nie? bo wiem, że normalnie jest płatna a gdzies słyszałam, że jak jest cc ze wskazań to jest bezpłatna i wole się upewnić :)

Gość megi02
i jeszcze jedno, łubinówka ty będziesz wiedziała:) jak to jest od razu po cc, przewożą mnie na jakąś salę i mąż może ze mną od razu być tak? bo właśnie czytam opinie o różnych porodach i czasem po cc wywożą dziewczyny na jakąś sale poporodową gdzie leże sama i nikt nie może wejść i już zaczynam panikować:) od razu po cc przewożą mnie na salę gdzie przywożą mi dzidziusia i mąż siedzi ze mną tak ?:)

Gość MamaOlala
Hej. Mamy pon. początek tyg. :-) może by tak jakimś porodzikiem zacząć ten tydzien hee :-) ...a tu cisza... Dziś znów miałam skurcze bardzo intensywne i bolące , ale przeszło :-( Jak tak będę miała przez 2 tyg. toooo ehhh . Spać się nie da ! a ja chce już tulić , tulić , tulić ! moje maleństwo :-)

Gość magdalenadj
hej dziewczyny ja mam dzisiaj dzień spania co chwilkę robię sobie drzemki hihihi. Megi02 ja się dzisiaj umówiłam na środę do anestezjologa, może któraś z Was tez tam będzie ja mam być na 15.30 będę z mężem i 7 letnią córcią to mój znak rozpoznawczy hihihi. Poza tym to zaczęłam prać prasować dokupywać ... Trzymajcie się i gratuluję nowym rozpakowanym :).

Gość magdalenadj
MamaOlala trzymaj się, jak tylko coś się będzie działo to w miarę możliwości informuj nas:) trzymam kciuki :).

Gość magdalenadj
MamaOlala trzymaj się, jak tylko coś się będzie działo to w miarę możliwości informuj nas:) trzymam kciuki :).

Gość megi02
Dziewczynki ponawiam moje pytania odnośnie opłaty za anstezjologa:)i czy po cc od razu jak leże na płasko to czy mąż może być ze mną :)

Gość MamaOlala
Hej Magdalenadj. Dzięki . U mnie bez zmian , a dziś mam wizyte u Slęczki na 13.45 . Mam nadzieję ,że coś się zmieniło ... pootwierało, zmiękło i tam takie :-) Ja też mam córkę , ale 10 letnią :-) pannica :-) Pewnie tak jak my oczekujecie ... dla takiej 3 osobowej zgranej rodzinki to wielka zmiana będzie ... my tak czujemy , ale z wielką radością i JUZ brakiem cierpliwości he he .Oczekujemy małego sisiaczka :-) a Wy ? Megi nie mam pojęcia jak to jest przy cc . Mam nadzieję ,że u mnie wszystko będzie ok. i cc mnie ominie. Wizyte u anestez. i tak miałam i płaciłam 100zł.

Gość magdalenadj
Hej wszystkim i znowu noc pełna wrażeń, brak prądu, ciepłej wody i ogrzewania--->mega awaria w Będzinie ale daliśmy radę, tylko jak na złość zamiast być 2 x na siusiu to juniorka wymyśliła sobie że co godzinkę będziemy sobie biegać ... ;). MamaOlala u nas też podejrzewam wszystko się wywinie do góry nogami po narodzinach juniorki. U nas ma być druga baba ;) także będzie wesoło, choć zauważam już pierwsze objawy zazdrości u starszej córci ... no ale to pewnie nieuniknione. Na razie z radością kupuje ze mną ciuszki, ogląda itd. zobaczymy reakcję jak już dzidzia będzie w domku. megi02 myślę że płaci się za wizytę u anestezjologa bez różnicy jak masz rodzić, a co do pobytu męża po cc to też raczej nie ma problemu z tym że i tak pewnie będziesz tylko spała i odpoczywała, ale dla pewności dopytaj jak będziesz na konsultacjach w szpitalu. Pozdrawiam dziewczynki :) MamaOlala napisz co tam po wizycie i trzymam kciuki :)

Gość Gagatek97
Hej. No i jak tam zaczynamy kolejny tydzień i nic :( Wczoraj co prawda miałam dziwne bóle w dole brzucha ale nic więcej z nich nie wynikneło. Ból kręgosłupa, który męczy mnie od kilku dni jest ciężki do wytrzymania a chodzenie - szkoda słów. Zamierzam sprawdzić dzisiaj czy mycie okna może pobudzić organizm do działania. Cieszę się też, że jest ktoś z moich rejonów Śląska (magdalenadj) - ja jestem po sąsiedzku z Siemianowic Śl. Słonecznego wtorku wszystkim :):)

Gość MamaOlala
Hej. Właśnie odprawiałm gości . Jestem dziś mega zmęczona . Odnośnie wizyty ... ehhh mały siedzi sobie na dobre :-) Waży 3300 , a moja szyjka piękna i długa he he ... czyli bez zmian, a ja już myślałam ,ze te skurcze ...coś tam sie dzieje...a tu nic ,ale lekarz powiedział ,ze te bóle jak na okres to właśnie szyjka sie przygotowuje więc wszystko prawidłowo no i że już tak coraz częściej będą się pojawiać. Ponoć w zeszłym tyg. miał pacjętkę , która była "pozamykana" tak jak ja i po wizycie za poł godziny się wracają...myślał ,że czegoś zapomnieli , a oni się wrócili rodzić bo w drodze powrotnej do domu odeszły jej wody! więc mamy być czujni :-) Jak do 30.10 mały nie wyskoczy z brzusia to 31.10 na KTG Magdalenadj...mała dziewczynka temat znany he he będziesz miała łatwiej :-) a ja będę musiała się "nauczyć" takiego małego faceta :-) no i juz nie laleczki a samochodziki he he tata będzie miał pole do popisu. Mam nadzieję ,że awaria u Ciebie opanowana ... pozdrawiam Spokojnej nocki mamuśki

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się