Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość moniaaa28
Nikita78 oj to blisko mamy siebie terminy. Tylko ze ja pewnie cesarskie cięcie bede miec w 39 tyg to bedzie ok 18 marca. Wiec pewnie sie nie spotkamy :) a skąd jestes?

Gość izzzyyy
Mam cc w sr

Gość izzyyy
Mam cc w najblizsza środę. We wt o 20 mam być przyjeta na oddzial czy któraś mamusia tez?

Gość mm_wrzesien
Już po raz drugi serdecznie polecam ten szpital. Urodziłam kilka dni temu swoje drugie dziecko. Tak jak i za pierwszym razem, teraz rownież jestem w pełni zadowolona. Opieka na najwyższym poziomie, położne (a miałam do czynienia ze wszystkimi - cudowne). Sam poród zupełnie inny niż pierwszy, ale chyba jeszcze fajniejszy;) Rodziłam z p. Bożeną - bardzo jestem jej za wszystko wdzięczna! Taką dobrą atmosferę wprowadziła, że nawet nie wiem kiedy to minęło. Panie od noworodków równie bardzo pomocne. Nie miałam problemów z karmieniem, ale widziałam jak starały się pomóc koleżance z pokoju, której gorzej szło. No wszystko, wszystko wspaniale!!! Jedzenie bardzo fajne, ogromne porcje , obiadów nie umiałam zjeść całych, różnorodne... To czego nie wiedziałam, a może się komuś przydać, to przy rejestracji w szpitalu warto powiedzieć, czy nie chce się wersji wegetariańskiej. Jak dla mnie za dużo szynek na śniadanie i kolacje, ale ja jestem bardziej serowa, więc w sumie żałowałam , że nie zgłosiłam innego menu. Ale to taka błahostka:P Jeśli będę się decydować się na trzecie dziecko, to choćbym mieszkała na drugim końcu Polski końcówkę ciąży spędzę w Katowicach by tu rodzić. Dziękuję!

Gość izzyyy
Super ze można poczytać opinie rodzących juz w lubinowej mam

Gość gość
Dziewczyny, prywatny nr do dr Witycha ? Zgubiłam a muszę pilnie napisać...

Gość mama30wrzesień
601180100

Gość gość
Wielkie dzięki ! już napisałam mimo późnej pory.

Gość mama30wrzesień
Gościu 22:24 nie ma za co:) Poza tym dziewczyny dzięki za ostatnie "recenzje", cieszę się, że wszystko dobrze z wami i maluszkami :)))

Gość izzzyyyy
Ponawiam pytanie czy ktoras z mam bedzie rodzila 28.09?

Gość gość
mm wrzesień porcję zdecydowanie ogromne :) najadałam się ja i tata przy okazji skorzystał bo był z nami cały czas, po porodzie też dostałam dobre śniadanko w ciągu tych 2h kangurowania :)

Gość gość
Czy któraś z pan karmila butelka a nie piersią? Mam zapakowana butelkę i bardzo ciekawi mnie czy personel naciska na nat. Karmienie?

Gość gość
Tak ja dokarmialam dziecko butelka. Ale ja kupiłam takie małe buteleczki 90ml z mlekiem i do tych buteleczek smoczki. Nie miałam w szpitalu takich normalnych butelek.

Gość gość
Ojej. Ja chce karmić butelka i mam nadzieje ze nikt mnie zmuszać do karmienia nie będzie piersią...

Gość gość
Nie na pewno nie beda zmuszać oni pytają czy chcesz karmić piersią czy nie, a ja dokarmialam butekami bo na poczatku miałam malo pokarmu a dziecko chialo jeść co 20 minut

Gość gość
Dziekuje ci bardzo

Gość gość
cześć dziewczyny.możecie mi coś powiedzieć na temat dr juraszka? jaki jest? mnie wydał się nieco oschly i niesympatyczny chciałabym poznać Wasze opinie.

Gość gośćnatiii
Dziewczyny, termin mam na 18 stycznia, jak sądzicie kiedy najlepiej będzie umowić się na wizytę do któregoś z lekarzy z łubinowej ? (aktualnie chodzę prywatnie do lekarza nie związanego z łubinową) I czy dużo wcześniej trzeba się umawiać na wizyty ?

Gość gość
Do goscnati z tego co sie orintuje to nie trzeba umawiac sie tam na wizyte do ginekologa. Jednak wymagaja wizyty anestezjologicznej u nich. koszt to 150 zl umawiasz sie ja od 4 Do 2 tygodni przed terminem

Gość gość
Czy ktoras z Was orientuje sie w ktorej dobie po terminie na Lubinowej wywoluja porod? I czy wystarczy sie zglosic?

Gość mm_wrzesien
tydzien po terminie masz sie zglosic

Gość gość
Tak w 7 dobie trzeba się zgłosić do szpital. Ja urodziłam w 8 dobie.

Gość gość
Witam, czy ktos sie orientuje jaki jest koszt cesarki? Na stronie około 7 tys

Gość mm_wrzesien
No to pewnie 7 tysięcy

Gość mm_wrzesien
Jak wiecie, albo i nie, Łubinowej w lipcu 2017 konczy się kontrakt z NFZ. To info z ich FB: "Kochani! Z przyjemnością pragniemy poinformować, że Szpital Łubinowa został nominowany w plebiscycie Hipokrates 2016. Będzie Nam niezmiernie miło jeśli zdecydują Państwo wesprzeć Naszą kandydaturę swoim głosem! Państwa głosy są dla Nas szczególnie ważne, ponieważ w lipcu przyszłego roku wygasa kontrakt Łubinowej z Narodowym Funduszem Zdrowia. Założenia do nowego konkursu świadczeń przyjęte przez Ministerstwo Zdrowia stawiają w uprzywilejowanej pozycji duże jednostki publiczne. Mamy nadzieję, że Państwa głos wskazujący ŁUBINOWĄ jako dobry Ośrodek świadczący usługi medyczne, będzie dla Nas pomocny w staraniach o możliwość udzielania świadczeń ze środków publicznych po 30 czerwca 2017 r. Dziękujemy i pozdrawiamy!" Głosować można tradycyjnie 5 razy każdego dnia po 1 głosie, albo przez FB (3 głosy), lub sms (10głosów). LINK: http://www.dziennikzachodni.pl/plebiscyt/karta/prywatny-szpital-polozniczoginekologiczny-lubinowa-katowice,35681,1621985,t,id,kid.html Osobiście tez polecam do głosowania na szkołę położnych z Łubinowych: LINK: http://www.dziennikzachodni.pl/plebiscyt/karta/kobietowo-w-pszczynie,35681,1615609,t,id,kid.html

Gość gość
Witam! 28.09 urodziłam w Łubinowej synka! Każdemu gorąco polecam ten szpital! Synek urodził sie z wrodzonym zapaleniem płuc. Został przetransportowany na oiom do zabrza! Z całego serca dziekuje Bogu ze rodziłam własnie tam gdyż Pani dr pediatra wiedziała gdzie kierowac synka. Dzięki roztropności lekarza prowadzacego dostałam przed porodem dexaven -czyli lek na rozbudowe płuc. Dzięki synek szybko ( 2 tyg wyleczył sie i prosto z oiom trafił do domu). Rodziłam cc w 36 i6 synek urodził się nie taki mały;-) Panie pielegniarki to anioły, przeniosły mnie na izolatkę kiedy zabrano mi synka, bym nie widziała dzieci i nie cierpiała bardziej. Dr ordynator cudowny człowiek - wypuścił mnie na prośbe wczesniej bo marzyłam by pojechać do synka. Wszystko posprawdzał, skontrolował i wydał decyzje, pan dr prowadzacy Śleczka to przykład wspaniałego lekarza z pasją! Co do porodu, nikt do niczego nie zmusza, nikt nie narzuca karmienia piersia, Pani dr anastezjolog cały poród czuwała nade mna, rozmawiała, choc słabłam co jakis czas. Wszyscy odpowiadali na moje pytania i bardzo mnie wspierali! Polecam ten szpital w 1000%

Gość Różowy_Kordonek
Czy poród sn na Łubinowej jest płatny czy za darmo? Spotkałam się na ich stronie z cennikiem i zgłupiałam :) Czy chcąc tam rodzić koniecznie trzeba chodzić na wizyty do lekarza pracującego tam czy jest to jedynie wskazane? Chciałabym prowadzić ciążę w Oświęcimiu, ale moja ginekolog nie pracuje w żadnym szpitalu, więc miałam zamiar zgłosić się w Kato dopiero w dniu porodu. Ktoś pomoże? :)

Gość gość
Trzeba w okolicach 30-35 tc zarejestrować się tam do lekarza (dr Śleczka lub dr Wieczorek) na tzw. wizytę kwalifikacyjna) koszt tej wizyty 250 pln. Na tej wizycie lekarz stwierdza czy ciąza przebiega prawidłowo (z uwagi ze to jest mała klinika nie przyjmują ciąż z komplikacjami) i wystawiają coś na kształt skierowania do porodu. Takie skierowanie nie jest potrzebne pacjentkom wspomnianych wyżej lekarzy (skierowaniem jest karta ciąży) oraz pacjentkom lekarzy współpracujacych z kliniką a jest ich kilkoro. Pełen wykaz nazwisk na stronie kliniki http://www.narodziny.com.pl

Gość Betkab87
Nie wyobrażam sobie rodzić gdzieś indziej! Uważam, że komfort psychiczny i poczucie bezpieczeństwa to totalna podstawa dla udanego rozwiązania. I to mi zapewnił szpital na Łubinowej. Duży wpływ na to miała położna Ewa Damas (skorzystałam z indywidualnej opieki położnej przy porodzie), dzięki której tak dobrze wspominam pobyt w szpitalu oraz poród, który stał się dla mnie najgłębszym przeżyciem jakiego dotąd doznałam. Pani Ewa jest niezwykle ciepłą, ale i kompetentną osobą. Jako jedyna wśród personelu medycznego w szpitalu nie dała się zwieźć aparaturą, które wskazywały brak akcji porodowej mimo, że miałam jednoznaczne skurcze. Na każdym etapie dodawała mi otuchy i dawała cenne wskazówki. W 100% polecam szpital i w 100% położną Ewę Damas do prowadzenia porodu!

Gość gość
Tak Pani Ewa jest wyjątkową położna. Ponad trzy lata temu odbierala mój poród. Anioł nie kobieta :) Serdeczne pozdrowienia dla Pani Ewy Damas

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się