Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze szybko

Jak to jest z odpisami recepty? Można w innej aptece zrealizować?

Polecane posty

Gość prosze szybko

Jezeli mam recepte na 3 opakowania bardzo drogich tabletek i chce najpierw wykupić 1 op., a reszte, jak bede miała kase, więc ide, biore jedno,a na nastepnę proszę o odpis. I czy ten odpis jest ważny w każdej aptece, czy tylko tej konkretnej, w której był wystawiony ??? Prosze o szybką odpowiedź

Gość daaaddd
To zależy, jaki to jest odpis. ja chodzę zwykle do jednej apteki, nigdy nie wylupuje wszystkiego, bo mam mnóstwo leków, panie mi je przepisują na takie byle jakie karteczki, zwykle bloczki reklamowe. Ale jak chciałam zrealizować takie coś w innej aptece, to kazali mi wrócić do tej pierwszej i przepisać to na taki specjalny, z pieczątką, podpisem i datą. Poza tym to działa tylko w przypadku leków, na które nie ma zniżki.

Gość prosze szybko
Mi chodzi o tabetki antykoncepcyjne. Mam recepte na 3 op. nowych. U mnie są bardzo drogie. A w innym duzym mieście, do którego niebawem pojade, na 1 op. zaoszczedzę 10zł. Ale pojade tam dopiero wtedy, kiedy już bede brała 1 op., więc chciałabym to jedno kupić u siebie, a tamte dwa w tamtej aptece i nie wiem, czy jak poprosze o odpis, to mi pozwolą tam zrealizować... Mam poprosić o taki specjalny, żebym mogła kupić gdzie indziej?