Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to w ogóle możliwe

Można wierzyć w Boga, a nie wierzyć w kościół?

Polecane posty

Gość głosok
marchwiowym polem idzie jezus,upadł i zmarchwiwstał

Jestem za aborcją, eutanazją, antykoncepcją, in vitro, kastracją gwałcicieli, uznaję seks przedmałżeński itp.itd. Byłabym hipokrytką gdybym powiedziała, że zgadzam się z nauką kościoła. W Boga absolutnie wierzę, ale księża (w większości) są nawiedzeni. Jak ostatnio oglądałam Dziwisza w DDTVN, to z politowaniem kiwałam głową.

Gość ty nie wierysz i dobrze Ci sie
Sprawa jest prosta. W Kościoł nie można wierzyć, albo nie wierzyć. On istnieje i już, to nie ejst kwestia naszej wiary. Kościół jest namacalny i nie można wątpić, jak w istnienie Boga. Ale oczywiście można się z instytucją nie zgadzać:-)

Gość w polsce
jest jeszce duzo ciemnoty:-o

Gość do w polsce
mowisz o sobie? :P

Gość facet***80
można wierzyć w Boga i nie chodzić do kościoła. W kościół nie da się wierzyć albo nie wierzyć. Bóg jest wszędzie. W przykazaniach Bożych jest napisane "pamiętaj abyś dzień święty święcił", ale nie jest sprecyzowane, że masz to robić poprzez mszę. Bóg jest wszędzie jak już pisałem i modlić możemy się wszędzie. A tak, mamy narzucone, że najlepiej modlić się klepiąc te same regułki...

PO PIERWSZE KOSICóL to jest sekta która wyciąga pieniądze od biednych i tych którym nie zostało duzo zycia po drugie badz realista i wierz tylko w siebie widziałes boga ?? jesli nie to znaczy ze go nie ma poprostu zostałes wychowany w takiej kulturze ze wmówiono ci to wszystko tak samo jak ze slubem wcale go nie trzeba brac a juz na pewno nie w kosciele nrka poowdzenia w dlaszeej wierze licz na siebie POZYTYWNE MYSLENIE PRZEDEWSZYSTKIM

Gość do macka
Macku, a widziałeś wiatr? :D:P

do kamieniujacego - czy nie wiesz, ze w chwili smierci Jezusa zostala rozerwana zaslona w swiatyni symbolizujaca stare przymierze i juz nie obowiazuja nas prawa starego testamentu? Kto jest bez winy niech wiec rzuca. a slyszeliscie moze co sie stalo z pieniazkami przeznaczonami na budowe swiatynii opatrznosci? ciekawa historia a ja wam mowie, ze to swiatynia proznosci i nic z Bogiem wspolnego nie ma. Dla ciekawych moge wkleic link

Macku ja widzialam, widze Go codziennie w moim oddechu w szumie wiatru, w moim zyciu. Czuje jego moc, ktora sprawia, ze moje zycie trwa, ze jest wspaniale, stoi na koncu drogi, ktora ide i czeka na mnie :D

Gość srfngji
maciek, a gen, powietrze, miłość, przyjaźń, widziałeś????