Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia----agnieszka---italy

dlaczego polacy nie lubia obcokrajowcow??

Polecane posty

I sie kieruja takimi glupimi stereotypami ze ja zwiazek z obcokrajowcem to zarazznaczy ze dziewczyna sie zle prowadzi. dziewczyna moze kurwic sie rownie dobrze tez z polakiem, leciec na jego pozycje, kase czy pozycje A z obcokrajowcem mozna miec tez normalny zwiazek gdzie obie strony sie kochaja i chca byc ze soba.

Gość olka...............
Ja lubie . SZCZEGOLNIE JAK BYLAM WE WLOSZECH , AUSTRI, NAWET DO NIEMIEC JAK POJADE JESTEM ZADOWOLONA .

bo niestety polki wyjeżdżając za granicę często dostają małpiego rozumu. Często, ale nie zawsze. Sam niestety byłem tego świadkiem i odczułem na własnej skórze. a poza tym, nie zapominaj że jesteśmy właśnie polakami :-)

Gość fxgrdgde
""""a poza tym, nie zapominaj że jesteśmy właśnie polakami""" no i co to z naczy ze co jestesmy gorsi ? :o nierozumiem tego najezdzania na Polakow

Gość fxgrdgde
"""tak naprawde polacy maja w dupie kto cie dyma i z kim spisz """ :D 🖐️

A skąd masz te dane? Ja tak samo lubię czy nie lubię obcokrajowców jak i Polaków. Przecież to zależy od człowieka a nie od narodowości. Inna sprawa, że wielu Polaków nie zna języków, nie zna obcokrajowców, a wygłasza jakieś stereotypowe opinie, że Niemiec to a Żyd tamto... Ale to się wkrótce skończy, pokolenie pamiętające wojnę już się zestarzało a młodzi inaczej podchodzą do problemu.

Gość olka...............
Ja rozumiem kobiety ze pragna oparcia , i opieki.Jezeli nie znajduja w Polsce to jada za granice , najczesciej do pracy i tam poznaja facetow.Tez bym chciala faceta bogatego , ale nigdy bym nie puszczala sie za pieniadze . chcialabym poznac fajnego faceta ktory daje sobie rade w zyciu .

Gość 3432432432
zwiazek z bogatym i ciagle oczekiwania to tez forma prostytucji olu...

no wlasnie szukasz faceta ktory bedzie cie utrzymywal a ty nie bedziesz nic robic a od swieta mu dasz tylka hehe :D

Gość olka........................
chyba nie wiesz co mowisz .. prostytucja to sprzedwanie klienom ciala za pieniadze.. anie poznanie faceta , zakochanie sie w nim , a to ze on sobie daje rade w zyciu jest plusem dla rodziny ktora chce zalozyc , ja dziecka nie nakarmie z pensji , domu nie postawie dzieciom nic nie dam od siebie oprocz uczucia ...nie myl zwiazku z prostytucja ..chynba ze kobieta znajduje tylko dla pieniedzy z 20 lat starszego i go nie kocha.

Ja mam meza obcokrajowca (Wlocha) i pracuje. pracuje w swoim zawodzie bo to lubie, sprawia mi satysfakcje. Oboje z mezem dosc dobrze zarabiamy. A to ze dobrze nam sie powodzi to dla mnie jest wynik naszej zaradnosci zyciowej i niczego wiecej. Przyznaje ze na samym poczatku dostalam nieco wsparcia finansowego ale to ja sie uczylam, zdawalam egzaminy na studiach i ja wkladaam w to prace i wysilek. To ze ktos zarabia to nie dlatego bo mu forsa z nieba leci tylko dlatego ze PRACUJE. Niestety wielu polskich panow nie chce tego zrozumiec. I zamiast samemu wziasc sie do roboty wola wymyslac jakies glupie stereotypy co przynosci ulge ich frustracjom.

Chyba tu pisza zakompleksioni panowie ktorzy sami sie nie moga utrzymac i mysla ze kobiete zagonia do pracy , oczywiscie o wygladzie modelki ... nIestety od zarania facet byl odpowiedxzialny za dom , rodzine .I bylo wszystko ok, pozniej rownouprawnienie (kobieta tyra, rodzi , sprzata)i zaczely sie rozwody itp...

aga w jakim rejonie Itali pracujesz/?

umbria - centrum wloch

Ale tam chyba malo turystow? Z tego co widze na mapie ,nie mas dostepu do morza? bardziej w srodku ... Jaka mentalnosc .. bardziej polnocna czy poludniowa , bo ponoc wlochy bardzo sa zroznicowane kulturowo pod wzgledem polozenia.

Italia jest piekna , sam klimat, jedzenie , kawa .

i tak jak ktoś wyżej napisał...wszystko bardziej zależy od człowieka niż narodowości. oczywiście są pewne tendencje.

Umbria rzeczywiscie dostepu do morza nie ma:(( Turystow jest duzo w Asyzu i troche w Perugii (ze wzgledu na univerek dla obcokrajowcow). Ja mieszkam kolo orvieto - tam jest najazd turystow z holandii. Mentalnosc powiedzialabym normalna europejska. Ja pracuje, maz pracuje, obowiazkami dzielimy sie wspolnie - jak to w malzenstwie. Oprocz mnie zam jeszcze pare par polsko - wloskich i wszystkie dziewczyny sa normalnie zadowolone - tez pracuja lub studiuja. zadna z nich nigdy nie narekala na jakas napastliwosc czy zaborczosc ze strony ich wloskich partnerow. Z tym zrozicowaniem polnoc - poludnie to prawda. Szczegolnie na Sycylii sa duze wplywy arabskie wiec z tego co slyszalam model rodziny jest bardziej patriarchalny oraz tam mniej kobiet pracuje za to zajmuje sie domem (wynika tez z wiekszej biedy panujacej na poludniu Wloch) choc oczywiscie nie chce generalizowac. wszystko zalezy na kogo sie trafi.

Gość pierdolicie
pewnie zostawie ojczyzne bo we wloszech jest fajny klimat,jedzenie super i kawa oj glupie,glupie cipy

Gość bo te
dziwki nasze kobiety lecą na kasę i na piękne słówka

Gość bo te
a jak taki zaczyna lać po mordzie to dobrze robi i co wtedy?wracają kobietki z podwiniętym ogonkiem:D:D

Tak masz racje , moja znajoma ma chlopaka z sycyli, pojechala do niego zostala, z tego co wiem to jest bardzo zazdrosny , i absolutnie zakaz pracy bo...wstyd w rodzinie bylby. On jest z bardzo zamoznej rodziny to moze miec takze wplyw , ale mysle ze bardziej chodzi o tradycje rodzinne .

to oczywiscie do Agi.

Gość bo te
tradycja rodzinna,powiadasz?pewnie!to chodzi też o to żeby ją lepiej kontrolować jak pieska na smyczy

Gość olunnnia
ja nie mam nic przeciwko zwiazkom z obcokrajowcami nawet bym chciala byc z jakims mi to nie przeszkadza

Jakos do Polski przyjezdza .Tam ani matka , babka nie pracowaly , wydaje mi sie ze ona wdeptala w jakies struktury mafijne ale teraz w ciazy , zasze slicznie ubrana , zadbana nigdy sie nie skarzyla .