Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala3567

nie moge zajsc

Polecane posty

Gość mala3567

okres mam regularnie co 27 dni , a pomimo tego nie moge zajsc , staramy sie juz od 11 miesiecy !cobyscie mi poradzily jakie badania zrobic ?

Gość red 147
idź do ginekologa, on cię pokieruje, jakie badania masz zrobic

Gość mala3567
chodze nic z tego nie wychodzi , tylko robilam badanie krwi a ja chce cos wiecej

Gość o kOOorwa
ja piedooole. prawie rok w ciąze zajść nie możesz i robilaś tylko badanie krwi? a dobrze się czujesz tam na mózgu? jak się nie może zajść w ciaże to się nie ryczy na forum i nie czeka na cud tylko robi kompleksowe badania. usg, badanie hormonów, badanie partnera!!stuknij sie w głowę i zmień ginekologa albo zacznij sie leczyć prywatnie

do wypowiedzi powyżej, to Ty się stuknij w glowę, kulturę gdzieś zgubiłaś że się wypowiadasz jak ostatni cham

badania nasienia Meza(chlopaka) plus Twoje hormony: PRL, testosteron, LH, FSH, estradiol. Jak wyjdzie ok: badanie HSG: czyli drożność jajowowodow. Ale podstawa to..lekarz znajacy sie na rzeczy i leczeniu nieplodnosci...To podstawa, leczyc sie u kogos kto wie co, gdzie i kiedy pacjenta pokierowac:) Ja 2 lata walczylam o Moj Cud: i stal sie CUD w chwili najmniej dla nas spodziewanej, nawet lekarz nie wie jak to wyszlo ( na tamta chwile niemozliwe to bylo :) Wiec zycze powodzenia i pozdrawiam:))))

Gość mala3567
dziekuje wam!!! bo ta wczesniejsza odpowiedz byla chora , az mi sie nie chcialo nic pisac

Gość mala3567
mi sie tez wydaje ze nie mam sluzu, ktoregos cyklu robilam testy owulacyjne i wyszlo mi ze mam owulacje a pomimo tego nam sie udalo !!!!!!!11

Tzn.miałaś owulacje a nie miałaś tego widocznego śluzu???Ile kosztuja takie testy na owulacje ???Ijak sie je robi???

Dziewczyny, dobra rada - najprostsze i najszybsze badanie - maz !!! Faceci nie chca sie badac, ale u nich najszybciej mozna potwierdzic lub wykluczyc problem. Po prostu jedno badanie nasienia. A statystyki podaja, ze to mezczyzni czesciej maja problem z plodnoscia niz kobiety. Jezeli maz jest OK to wtedy mozna zaczac badac siebie. Tak jak ktos wyzej napisal - usg, hormony, droznosc. Zycze powodzenia. :)

Gość mala3567
sluzu u mnie wogole nie ma , a test owulacyjny kosztuje ok 40 zl w opakowaniu jest 5 paskow , dziala na tej samej zasadzie co test ciazowy

Testy sa mylne, sama na sobie testowalam.... Najlepsza metoda sprawdzenia czy w ogole dochodzi do owulacji jest 2 razy w mcu USG dopochwowe: tzw. monitoring cyklu:) Powodzenia

Joanna, pozwolilam sobie zaglądnąć na wykresik. Gratulacje i życzę dużo zdrowia i powodzenia. Swoja droga dowiedziałas sie o ciązy w moje urodziny :D Odnośnie owulacji, faktem jest że jedyną pewną metoda potwierdzającą owulacje jest ciąża. Usg też czasem lekarz nie jest pewien, tempki też zawodzą. Chociaż mierzenie temperaturek jest najtańszą i prawie skuteczną metodą. Aczkolwiek ja jestem przykładem na to, że utrzymywanie sie temperatury dłużej niż 16 nie zawsze świadczy o ciąży. U mnie tempka podwyższona była przez 75 dni a testy negatywne :( Nawet własnie Fertitlity Friend wskazywał na ciażę, a mimo to było jej brak. A szkoda...