Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K.N.24.

Spirala bo nie moge mieć dzieci??

Polecane posty

Gość K.N.24.

Czy to dobry wybór aby załozyć spirale jak nie moge miec dziecie ( z powodu wady serca) a i nie moge jesc tabletek bo hormony mi nie są wskazane i cuda sie dzieją ze mna ?? jak myslicie co zrobic aby zajśc w ciąze tylko nie piszcie tak jak mój lekarz ( wstrzemięźliwosć- chyba spadł z księzyca ) Pozdrawiam K.N.24

Gość jeśli jesteś pewna że nigdy
nie chcesz/nie możesz mieć biologicznych dzieci a ma to zagrażać Twojemu życiu to rozważ podwiązanie jajowodów nie jest to droga sprawa (jeśli porównać koszty z antykoncepcją) - w Polsce w prywatnych klinikach albo za granicą - np. Schwedt w Niemczech (150 euro na kartę EKUZ) jeśli jesteś mężatką to może Twój mąż podwiąże nasieniowody (wpisz w Google wazektomia) - to prostszy, bezpieczniejszy i tańszy zabieg jeśli chodzi o spirale to zwykła daje tylo 98%poewności a to chyba za mało w Twoim przypadku nie wiem czy możesz stosować Mirenę? jej skuteczność jest porównywalna ze sterylizacją, koszt niestety też i zmień lekarza bo ten jest chyba nienormalny

aha nie wiem jaka jest Twoja wada serca ale jajowody podwiązuje się pod pełnym znieczuleniem

Gość nnnppp
jajowody można podwiązac też w POPie lub ZOPie - jak cięcie cesarskie

Gość K.N.24
Dziekuje za odzew niestety jestem pewna ze nie moge miec dzieci ale tez nie moge być znieczulona wiec tu też jest problem bo tak najpiwrw myślałam ze cesarka bedzie wyjsciem ale niestey lekarz mi uswiadomił ze nie. Jest to duzy problel psychiczny i nie tylko a tym bardziej że ja jakbym nie była chora to miałabym juz dzidzie bo tak chcę Wiec jestem psychocznie wykończona i fizycznie bo ile można praocować i zajmowac sobie czas aby nie myśleć Niestety żoną jeszcze nie jestem w sierpniu będe i bedziemy sie starać o adopcję ale sami wiecie jak to jest z tą adopcja milion warunków do spełnienia obaj praca na czas nieokreślony i wiek i staż itd I tak potem człowiek nabawia sie deprechy zamiast sie leczyc wszystko lecie na łeb na szyję Pa

też nie mogę mieć dzieci. Umówiłam się z ginem na 23.04 i do tego czasu mam podjąć decyzję tabletki czy spirala. Powiem szczerze - do końca życia tabletki??? głupota, nie chcę. Spirala - już lepiej. Ale teraz się od Was dowiedziałam o podwiązaniu nasieniowodów, Napiszcie coś o tym.

ale o co chodzi z tym znieczuleniem? czy tylko narkoza nie wchodzi w grę? rozmawiałaś z lekarzem o podwiązaniu jajowodów? (niby to nielegalne ale wiadomo że jak masz kasę to wszystko załatwisz) - czy nie można go zrobić w bezpiecznym znieczuleniu? to się chyba robi laparoskopowo - nie ma pełnego cięcie brzucha tylko jakieś takie małe na pępku powodzenia z adopcją - uda się

amdo rzeczywiście jeśli nie może się lub nie chce nigdy mieć dzieci - antykonacepcja to jakaś paranoja wiadomo że nie jest to obojętne dla zdrowia jeśli chodzi o zabieg sterylizacji u kobiet: w polsce chyba robią to nielegalnie w prywatnych klinikach - zapytaj lekarza jeśli masz do niego zaufanie klinika w Schwedt- 150 euro na kartę EKUZ (wpisz w google schwedt klinika) u mężczyzn: www.wazektomia.pl - w toruniu albo wpisz w google wazektomia +siwik - dr E.Siwik z Warszawy robi zabiegi u mężczyzn oficjalnie (uważa że to nie jest nielegalne) u kobiet nie robi bo nie ma warunków (to skomplikowany zabieg) sterylizacja u mężczyzn jest dużo prostsza i bezpieczniejsza (znieczulenie miejscowe, ambulatorium) są dwa pytania: czy mężczyzna zgodzi się na to no i jaka jest gwarancja że będzie się z nim już zawsze - trzeba sobie to wszystko dokładnie przemyśleć

dzięki Dzieci nie mogę mieć, choćbym chciała. Ale to inna sprawa bo już mam. Ale czy on się zgodzi? właśnie muszę pogadać, bo ja dużo przeszłam i on w tych chwilach ze mną płakał i była ze mną. Więc mógłby też dać coś w tej kwestji od siebie - to byłaby dla mnie niejako gwarancja związku. Chociaż jak sobie o tym pomyślę - to takie trudne -wogóle mu to powiedzieć - czuję się jak kat.

Gość Madziulekkk
podwiązanie nasieniowodów? chyba was porąbało!!! ty nie mozesz miec dzieci, to ty o to zadbaj a nie okaleczasz meżczyzne by sie bzykac bez stresu, mam nadizeje ze twój facet nigdy sie na to nie zgodzi, co z was za ludzie!?!?!? :O:O:O:O:O:O

Gość ej madziulek
o co ci chodzi??? przecież dziecko to sprawa obydwojga partnerów!!! myślę że jeśli dziecko zagraża życiu kobiety, to on też m.ógły coś zrobić żeby jej nie skazywać! nie wiem ale wg mnie facet będzie o wiele szczęśliwszy mając podwiązane jajowody i ukochaną kobietę przy sobie, niż mając sprawne i chodząc na grób do swej pięknej młodej żony, która chciała dać mu dziecko ale tak to się skończyło!!! w każdym razie ja myślę że facet też jest odpowiedzialny za antykoncepcję, a przecież takie podwiązanie to najpewniejszy sposób!!!! więc ty się dziecko drogie zastanów o czym ty mówisz!!!

Gość przecież to straszne
A jak kiedyś się rozstaną? Niczego nie można wykluczyć! Mężczyzna będzie chciał związać się z inną kobietą, ale nie będzie mógł jej dać dziecka, bo będzie miał podwiązane nasieniowody- i co wtedy?

ja się nie zgadzam na rozstanie po 11 latach małżeństwa. Jesteśmy ze sobą naprawdę szczęśliwi, dobrze się rozumiemy i dogadujemy. Robimy to co lubimy i zawsze razem to robimy. Ja mu to zaproponuję, mimo że to trudny temat, ale co mi tam zapytać można. To kurde ja mam się szprycować jakimiś hormonami i wtedy jest ok???

madziulekk - wypij sobie herbatkę z melisy to sprawa jej męża czy się zgodzi czy nie wyobraź sobie że są mężczyźni którzy są gotowi na takie poświęcenie dla żony bo ją kochają u kobiety zabieg jest dużo bardziej skomplikowany, szczególnie gdy ma problemy zdrowotne antykoncepcja w tym wypadku jest niepotrzebnym obciążaniem organizmu poza tym u mężczyzny zabieg jest odwracalny (choć nie zawsze i z trudnościami), można też zamrozić swoją spermę przed zabiegiem - jest to często praktykowane na Zachodzie to czy jakiś mężczyzna się zgodzi to sprawa indywidulana - pisałam że trzeba to dokładnie przemyśleć i nie jest to łatwa decyzja ale skoro ty sprowadzasz miłość małżeńśką do "bezstresowego bzykania".... to chyba zbyt prosto traktujesz życie

ale kto sprowadza miłość do bezstresowego bzykania? Ja nie Nawet sobie pomyślałam - może tak bez bzykania - nie, nie absolutnie się nie da. Ja wiem, że dla faceta to wielkie przeżycie, ale dla mnie też te spiralki, duperelki, hormonki. Mój mąż wraca w czwartek, jest u teściów i tyra w polu, żebyśmy mieli piękne truskawki. Jak wróci usiądziemy i porozmawiamy o metodach antykoncepcji. W końcu na 23.04 jesteśmy zarejestrowani do gina i mamy podjąć jakąś dezyzję. Niech będzie wspólna.

Gość jalka
właśnie, niech będzie wspólna

amdo - moje uwagi o bzykanku były do madziulkkka nie do ciebie

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin