Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

puff

skrzepy krwi w miesiaczce...

Polecane posty

co moga oznaczac liczne, drobne skrzepki krwi wydalane wraz z miesiaczka? :( czy to objaw czegos niedobrego,co zachodzi w organizmie?:(

Gość milolo
tez jestem ciekawa?

Gość to dobry objaw
ze krew bardzo dobrze krzepnie i tyle

no nie sadze...jak bylam ostatnio do ginekologa ten pytal mnie,czy wystapuja skrzepy we krwi.i mowil to tonem,ktory nie swiadczylby o \'dobroczynnosci\'wystepowania czegos takiego.tylko ze wtedy powiedzialam mu,ze nie,bo dopiero ostatnio zauwazylam u siebie cos takiego.dodam,ze okres bardzo mi sie spoznil.w ogole ostatnio sie spoznia :/

co do \"skrzepów\"...fachowcem nie jestem ...jednak z tego co mi wiadomo to co my potocznie nazywamy \"skrzepami\" jest niczym innym jak złuszczaniem się ścianki macicy która to \"ścianka\" (endo) \"narastała\" w cyklu... jeśli nie dochodzi do zapłodnienia ..własnie nastepuje to złuszczanie w przeciwnym wypadku jest to podstawa do tego aby zarodek miał sie gdzie zagnieżdzić.. mam nadzieję ze nic nie namieszałam.. ja to obseruję od dawien dawien i uważam to za normalną, naturalna kolej rzeczy....

Gość hmhmhm
hmm no właśnie....a jak biore tabl. anty i właśnie dziś też zauważyłam takie skrzepy?? to co w takim razie, skoro owulacja nie występuje a to po niej ma być to złuszczanie się normalnie.....

Drobne skrzepki to raczej nic groźnego.. Może ginekolog sugerował tym samoistne poronienie, dlatego że po poronieniu czy wywołaniu poronienia występują skrzepy ale baaardzo duże..

Gość o matulu.
Skrzepy w miesiączce są normalnym objawem i byłoby raczej źle, gdyby nie występowały wcale. Świadczą o złuszczaniu się błony co jest prawidłowe. Radzę słuchać lekarza w pełni a nie wyrywkowo to może w trakcie zdążyłabyś zapytać go o to o co pytasz tutaj i wiedziałabyś dokładnie czego konkretnie dotyczyła jego wypowiedź. W normalnej miesiączce normalne skrzepy są po prostu normalne i tyle.

Gość ojojoj trochę sprostuję
błona śluzowa jak najbardziej występuje w krwi miesiączkowej, natomiast skrzepy... sama powiedziałaś ze przyjmujesz tabletki i temu lekarz się ciebie pytał o to. Tabletki anty zwiększają krzepliwość krwi i może dochodzić do zakrzepów, byc może niezbędne są specjalistyczne badania krwi np.na czas PT, tzw wskaznik INR, albo inny czas ktory lekarz zaleci. Mialas wykonywane takie badanie przed zaczęciem brania tabletek? Jest to bardzo ważne.Naturalnie podczas zwyklego okresu krzpliwość krwi jest znacznie obniżona, właśnie by mogła być wydalona na zewnątrz.

Gość pytająca.........
a jeśli skrzepy były zarówno przed braniem tabletek , jak i w trakcie od czasu do czasu?? to jaki to ma związek z zakrzepicą powodowaną przez tabletki???