Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taotaa

co powinna wiedzieć o swoim organizmie kobieta?

Polecane posty

Gość taotaa

pytanie jak w temacie. aż wstyd się przyznać ale mając 20 lat nie do końca wiem co powinnam wiedzieć o swoim ciele i o procesach w nim zachodzących.

Gość taotaa
widzę, że nikt nie chciał mi odpisać...

Gość wwew
mam tyle lat co ty i tez nie wiem:/

ja widziałam ten topik przedtem ale nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi :P

powinnaś m.in: - znać z grubsza swój cykl miesięczny (długość, regularnosć) - wiedzieć jaką masz cerę i włosy

Gość taotaa
no właśnie chodzi mi o takie rzeczy jak wymieniła muehehehe (tylko, że o tych wymienionych akurat wiem). tylko co jeszcze? bo jak czytam, że ktoś pisze, że ma takie a taie wyniki badań, o których ja w życiu nie słyszałam to się zastanawiam czy to kobiece fanaberie czy ja też nie powinnam teog wedzieć.

taotaa ---> eee nie sugeruj się innymi bo wiele osób lubi przesadzać :P moja koleżanka np lata na jakieś echa serca i inne badania, których ja w życiu nie miałam :D np ostatnio zrobiło sie jej duszno , tak przez moment i już na drugi dzień komplet badań w szpitalu , EKG, echo serca i mase innych ale to jest chyba hipochondria :P ja mam 24 lata i jedyny lekarz do którego notorycznie chadzam to ginekolog ;) non stop żadam cytologii, dopochwowego USG i takich typowych ginekologicznych badań natomiast krew, oczy itp badam raz na rok, raz na dwa lata nie więcej ;)

bez przesady co 2 - 3 lata jeśli nic złego nie dzieje się w tzw miedzyczasie powinnaś się prześwietlić i zrobić badania krwi raz w roku do gina, potem mammografia badanie piersi (tzn samokontrola)

muehehe ---> no z tym ginem to ja przesadzam, wiem :) ale to jakieś zboczenie chyba moje :classic_cool:

teoria -> spokojnie kobieto - lepiej częściej niż wcale :D ja się nie czepiam - rozumiem że masz kłopoty

muehehe ---> no właśnie o to chodzi, ze nie mam :P ale jakoś tak się nauczyłam jak brałam tabsy i mi to do dzisiaj zostało :D :P

Gość taotaa
a ja właśnie jeszcze nigdy nie była u gina. jakoś nie czuję potrzeby, tabsów nie chcę brać. z takich poważniejszych badań raz miałam tomografię glowy i badania krwi, UDG brzucha

taotaa ---> o to chyba jednak powinnaś się przejść do ginekologa ;) wiesz tak dla pewności ;) ja zaczęłam chodzić jak miałam lat 15 i w sumie chyba też za wcześnie ale do ginekologów jakoś mnie zawsze ciągnęło :P :P :classic_cool: