Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość fructa11
okres występowac może od 2 tygodni do paru miesięcy od plamienia ;) czylitak jak napisałaś ;)

Aż kilka miesięcy po?? O nie, a ja już myślałam że w szkole będę miała wyznaczony termin i nie będzie zaskoczenia... A teraz mam znowu białawy śluz, czy wy też tak macie po plamieniu, lub po okresie?

Gość Sylwia12
Tak, to normalne, ja plamienie miałam 1-6 lipiec i na początku sierpnia spodziewam się okresu, jednak nie musi on się pojawić tak dokładnie... Teraz tak jak ty mam bezbarwny śluz i to jest normalne bo rozmawiałam nawet na ten temat z mamą... Pozdrawiam i nie martw się;*

To w takim razie dzięki za odpowiedzi. Będę tu jeszcze zaglądać, w razie gdyby pojawiły się nowe odpowiedzi.

Gość fructa 11
słyszałam że okres może byc nawet 6 miesięcy po plamieniu :p trochę długo :/

Gość Maarta ; *
Ludzie pomóżcie błagam ! . Bosh...jakieś 2 dni temu miałam plamienia przedmiesiączkowe. Okres mam 1,5 roku. O matko brzuch boli jak cholera mogę tylko siedzieć i pisać na klawiaturze i gapić się w ekran monitora :(. Leki nie pomagają , wręcz przeciwnie wzięłam jedną no-spę i jeszcze gorzej :( . Co robić ? Nie mogę nawet wstać bo kuje jak cholera :(.

Gość Maarta ; *
Dodam , że miesiąc mi się okres spóźnia. Rano prawie zemdlałam. Przez bóle i nieregularne miesiączki nawet nie mogę iść na basen bo może mi wypaść :/. Nie mogę pogadać z mamą, ponieważ wyszła z siostrą na miasto , a ja sama z tatą w domu jestem :(.

Gość Maarta ; *
Urojona - myślę, że to plamienia przedmiesiączkowe. To nie przez mastrubację , bo ona nie ma wpływu na okres :).

Gość Maarta ; *
Do fructa11 - nigdy przed okresem nie miałam plamień.

Marta, niestety ci nie pomogę, pamiętam jak moją koleżankę w szkole mocno bolało to połknęła 2 tabletki ibumu i jej przeszło-ale nie polecam brać tyle tabletek, bo w końcu się uzależnisz i nawet one przestaną działać... A ty ile czasu po pierwszym plamieniu miałaś pierwszy okres?

Gość Mini1996
Dziewczyny pomóżcie!! Miałam gęsty brązowy śluz 24.06.2010r.a dziś ( po 28 dniach też w czwartek) mam taki brązowe plamienie dodam ,że nałożyłam wkładkę bo miałam brudne majtki, ale przed jej założeniem nic tam mi nie przeciekło. Nie wiem czy to już okres! Jeżeli tak to którą datę pamiętać dzisiejszą czy tą wcześniejszą???

Gość Maarta ; *
Ja nie miałam plamienia przed pierwszą miesiączką, ałć wzięłam już dziś 2 no-spy i nadal mnie boli : (.

Gość Sylwia12
Wydaje mi się że to już miesiączka, bo to plamienie wystąpiło tak regularnie... A pierwsze okresu podobno nie muszą być z samej krwi tylko taki brązowy śluz z krwią... Sama 4 miesiące miałam to plamienie i teraz na początku miesiąca było znowu więc, jeśli będę miała na początku sierpnia to to chyba jest okres...;)

Gość fructa11
maarta ; nie możesz brac tyle lekarstw ! jeśli bardzo boli cię brzuch zadzwoń do mamy i poproś żeby wróciła . masz może w domu termofor ? jeśli tak to wlej do niego gorącej wody i przyłóż do brzucha ;) albo zapytaj mamy co robic. i NIE MYŚL O TYM ŻE CIĘ BOLI :( trzymaj się ;)

Gość fructa11
mini 1996 to w 90 % jest okres;) tak mi się wydaje bo masz równy 28 dniowy odstęp ;) na początku może on miec kolor brązowy więc tym się nie przejmuj :)

Gość Mini1996
Dzięki Dziewczyny;* W takim razie którą datę mam podać pielęgniarce w szkole jeżeli spyta mię się o pierwszą miesiączkę.( Tą z przed miesiąca czy dzisiejszą)??

Gość ZaniePokojOna;///
Wiem, że pytanie trochę nie zgodne z tematem, ale muszę je zadać;/ Czy błonę dziewiczą można przebić niechcący?? To znaczy nie przez uprawianie seksu??? Jeżeli tak to piszcie i napiszcie jak i czym ją można przebić ( oczywiście nie wchodzi w grę seks)... mam małe zaniepokojenie ;//

Gość Maarta ; *
Do zaniePokojona : tak można ;d

Gość Sylwia12
Błonę można przebić np. przez niewłaściwe stosowanie tamponów

Gość Sylwia12
Mini1996 - możesz jej podać tą pierwszą datę, bo tego raczej się nie da dokładnie stwierdzić czy to było plamienie czy już okres...;-)

Gość Angelika98
hej dziewczyny ja tez prosze o pomoc chodzi o to ze mam 12 lat i takie objawy jak ale nie mam jeszcze okresu: -4 plaminia przedmiesiaczkowe -bole plecow u dolu podbrzusza i glowy od kilkunastu dni bez ustnku -sluz ale zniknal ok 1 miesic temu -wlosy lonowe i pod pachami i na nogach -jestem senna rozdrazniona brak apetytu jedynie slodycze bym jadla -nabrzmiale piersi kiedy mog dostac okres ? prosze o pomoc :)

Gość fructa11
możesz dostac okres w ciągu najbliższych tygodni albo dni . wszystkie objawy się zgadzają :D . Ale pamiętaj! możesz nie znaczy musisz ...

Gość Sylwia12
Angelika98, w pełni zgadzam się z fructą, noś przy sobie podpaski bo okres możesz dostać już niedługo, zwłaszcza, że miesiąc temu zniknął ci śluz... Pozdrawiam;*

Czy przed pierwszą miesiączką śluz może być lepki,klejący ? Bo on nie musi zniknąć,prawda? Proszę o odpowiedź . Z góry dziękuje ;]

Gość przerażona_00
Hej. 31.05 wystąpiła u mnie brązowa wydzielina z pochwy. Trwała ok. 4 dni. W środe (21.07) wieczorem wystąpiła ponownie. Następnego dnia zauważyłam na majtkach bordową wydzielina i sikając wyleciał mi jakby czerwony lub bordowy glut, potem znów brązowa wydzielina. Następnego dnia rano znów brązowa wydzielina a potem na papierze zauważyłam krew. Nie jestem pewna czy to była krew czy to brązowe. Jak sikałam wylatywały mi tez takie dziwne czerwone lub brązowe jakby zlepki tej wydzieliny. Dziś zauważyłam tylko jasno brązową wydzieline. Nie miałam wcześniej okresu, a mam już wszystkie inne objawy, oprócz bólów brzucha. Czy to była miesiączka i stałam się już kobietą czy może coś innego ;( ? Wcześniej zanim to sie zaczęło miałam jakby więcej białego śluzu niż zwykle. Pomóżcie dziewczyny ;*

Więc tak Mam -włosy łonowe, pod pachami , na nogach .. -śluz około 1,5 lat -czasem boli mnie brzuch i podbrzusze (prawy jajnik) -skończę 13 lat we wrześniu - moja mam dostała okres gdy miała 13 lat -mam zmiany nastrojów -piersi rosną mi tak z 1,5 roku . Proszę o odpowiedzi . Się pytam bo za 19 dni jadę na kolonie . Wiem, że nikt nie poda mi konkretnej daty ale chcę wiedzieć czy jest takie prawdopodobieństwo . Pisałam już na jednym forum .

Gość Sylwia12
Przerażona_00 Wydaje mi się że to był okres, miałam to samo i teraz na początku sierpnia spodziewam się kolejnej miesiączki. Jeśli za miesiąc znów będziesz to miała, to gratuluję bo stałaś się kobietą, pierwsze okresy nie muszą być z samej krwi, jeśli jednak to nie to to spodziewaj się niedługo prawdziwej miesiączki, A co do cb, (przepraszam nie pamiętam loginu) Prawdopodobnie niedługo dostaniesz okres ale nie musi to się stać koniecznie na koloni, jednak na wszelki wypadek weź ze sobą podpaski...;-) Pozdrawiam was obie;*

Gość Przerażon_00
Dziękuje ;* troche się martwiłam, no ale nawet jeśli to nie miesiączka to pewnie plamienie. A martwiłam się tym że jako jedyna z klasy nie mam miesiączki i mam już prawie 14 lat, a miałam poważne problemy z odchudzaniem ok. 2 lata temu, ale myśle że od tego czasu wszystko się już uregulowło. Tylko że jeśli ta wydzielina to była pierwsza miesiączka to powinnam powiedzieć o tym mamie a tego nie zrobiłam, tak samo jak przy pierwszym plamieniu ale wtedy nawet nie zastanawiałam się nad tym czy to okres bo wiedziałam że to plamienie bo miało brązowy kolor i nie było tam wgl krwi. A jak myślicie powinnam powiedzieć mamie i może zgłosić się do ginekologa ?