Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makkara

Mieszkania socjalne i spoldzielcze w UK

Polecane posty

Gość lancashire
niestety moja droga ale nie nalezy ci sie mieszkanie. musialabys sprzedac mieszkanie w polsce. mieszkania socjalne i spoldzielcze sa dla osob ktore nie maja zadnych nieruchomosci i nie stac ich na kupno mieszkania. jestes brana pod uwage ze masz mieszkanie które mozesz sprzedac i w ten sposob masz ukryte oszczednosci ktore mozesz zainwestowac w kupno mieszkania na terenie uk. zeby dostawac benefity musicie jako para miec dochody nie wieksze niz 17000. ich nie interesuja twoje wydatki dlatego ze dla nich najwazniejsze jest ze stac cie na mieszkanie prad gas woda i jedzenie, najpotrzebniejsze rzeczy a według rocznych zarobkow powinno ci na to starczyc. mieszkania spoldzielcze moga dostac osoby które rocznie zarabiaja max od 40000-60000 rocznie zalezy od społdzielni i regionu, wiec moze byc managerem i tez dostac ze spoldzielni, a moze czekal 5 lat a wczesniej zarabial mniej. jedno jest pewne dla osob ktore posiadaja jakakolwiek nieruchomosc nie naleza sie socjale zreszta jest to napisane w kazdej aplkikacji. a jak ktos nie rozumie aplikacji moze poprosic o pomoc w jezyku polskim

Gość lancashire
miało byc od 0-40000 lub od 0-60000

witam.Mam pytanie odnosnie mieszkan socjalnych,mieszkamy i pracujemy w uk 2lata ja i maz z coreczka , mamy tax housing z councila ktory wynosi 300L mies plus 300 placimy landlordowi , czy my tez mozemy sie starac o miesz?I jak to wyglada jesli dostaniemy to na wlasnosc?mozna pozniej sprzedac lub wynajmowac komus , jesli np wrocilibysmy do polski.Od czego zalezy przyznawanie tych mieszkan .jesli ktos wie prosze pisac

Gość gasdaca
Kurde babo stuknij sie w leb. Kto ci da "na wlasnosc" dom?? Wynajmujesz go od councilu i normalnie placisz rent. Owszem, po iluis tam latach mnozna go wykupic (jakies preferencyjne ceny) ale nikt ci niczego nie da :O

Gość lancashire
do kiwi mozecie sie strac o mieszkanie ale nie bedzie twoje dopoki go nie wykupisz. councilowskie niektore maja rent onizony o housing benefit w niektorych nie placisz rentu ale nie dostajesz housing benefitu. a nie wykupisz go jak nie bedziesz mieszkala w nim minimum 5 lat. nie masz prawa go sprzedac ani wynajmowac nawet po wykupiniu przez kilka lat. przeczytaj poprzednie posty. bo ludzie nie pisza tego zeby powtarzac w kółko to samo.

Gość lancashire
do kiwi zapomniałam mieszkania socjalne sa dla osób które tutaj zostaja. jesli chcesz wrocic do polski council nie przyzna ci mieszkania to raz a 2 jesli dostaniesz mieszkanie i pozniej wrocisz bedziesz musiala zapłacic wartosc mieszkania jaka jest na rynku nieruchomosci a nie po cenach socjalnych. przy wypelnianiu aplikacji bedziecie musieli zdecydowac i okreslic czy wracasz czy zostajesz. pozniej podpisujesz umowe w której jest okreslone ze nie mozesz posiadac mieszkania dla własnych zyskow i kombinacji

Gość hahahahahaha.........
Tak, tak kiwi dadza ci chate za darmo na wlasnosc :D:D:D A jako dodatek dorzuca umeblowanie, wyposazenie i mercedesa. Nie moge, ludzka glupota mnie zabija :P

Witam. Jestem tu nowa i chciałam do łączyć do tego forum. Od stycznia 2010 roku budowalam mieszkania counsilowskie i pare dni temu zadzwonili do mnie ze maja dla nas domek. Pojechałam zobaczyć i po dłuższej rozmowie z ta kobieta która pokazała nam domek zgodzilam się. Teraz w poniedziałek mam umowę i klucze do odebrania. Już się niemoge doczekać jak już dostanę klucze i talon na zakup farb i zaczniemy remoncik. W końcu będziemy mieli własny kącik w którym będziemy mogli czuć sie bezpiecznie. Dom jest duży - salon kuchnia duży hool i 3 sypialnie na górze a także łazienka i wc osobno. Myśle ze długo nie czekaliśmy czytając posty. Czekam na wypowiedzi innych osób którzy tez dostali mieszkanka albo ci którzy dalej czekają na swoją szanse. Trzymam za was kciuki !!!!!

Ja czekam na odpowiedz prawie miesiąc i nic. Jest nas 3 mamy 2 małe sypialnie salonik i kuchnie staram się o mieszkanie socjalne ponieważ w mieszkaniu którym mieszkamy jest bardzo duża wilgoć pleśń mój 2,5 letni synek ma astmę ostatnio dostałam zaświadczenie od lekarza ze pleśń w mieszkaniu pogarsza stan zdrowia mojego synka ale nie wysłałam im ponieważ nie dostałam jeszcze odpowiedzi z złożenia aplikacji i podania. Dodam ze dodałam zaświadczenie synka że mam astmę problemy skórne itd ile będę jeszcze czekać na odpowiedz? I czy mamy w ogóle jakieś szanse? I jak dostane odpowiedz pisać odwołanie i załączyć to zaświadczenie ze pleśń w domu pogarsza stan zdrowia syna?

Gość Wisniowalight
jak się składa o hb i cunsilowskie to się nie pisze, że się posiada własnosciowe w PL. Oni tego nie mogą sprawdzić. :/ Pozdrawiam

Żeby złożyć o HB trzeba wziasc specjalna aplikacje i ja wypełnić a co do mieszkania wlasnosciowego w PL to niewiem ale nie powinno to koligowac przecież mieszkasz w UK i jeśli masz małe dochody to ci się należy. Czy jest ktoś tu na forum kto dostałam mieszkanie socjalne w Coventry? Bo ja dostałam wlasnie w Coventry. W poniedziałek jadę po umowę i klucze i do roboty bo chcemy wszystko zrobić na tip Top żeby na święta wielkanocne być już na swoim. Czekam na odpowiedz pozdrawiam

Gość Wisniowalight
jeśli wykażesz we wniosku, że posiadasz mieszkanie własnościowe to pomimo tego, że masz minimalne dochody w UK mieszkania nie dostaniesz i HB również.

A jeszcze jedno na początku dostaje się umowę na 1 rok z możliwością przedłużenia na czas nieokreślony po uprzednim sprawdzeniu czy np.nie zachowuje się w tym mieszkaniu aspolecznie i jak płaci się systematycznie rent. U nas za 3 sypialnie będziemy płacić 85 Funtow/ tygodniowo. Poinformowali nas ze tego domku nie będziemy mogli wykupić na wlasnosc, gdyż za ok. 2 lata ten dom będzie wyburzony, wówczas my dostaniemy nowy dom także z 3 sypialniami który będzie można wykupić po przemieszkaniu ogólnym 5 lat od pierwszej umowy. Bardzo się cieszymy z takiego wyjścia - z perspektywy otrzymania nowego domu i dalej go wynajmowania za nie wielkie pieniądze ( bo rent się nie zmieni )

Niestety ja nieznam żadnego adresu hotelu robotniczego, poszukaj w necie albo na innym poscie poszukaj bo tu tego nie znajdziesz. Powodzenia

Gość lancashire
wisniowalight kantuj kantuj a napewno dobrze na tym wyjdziesz tylko zebys któregos dnia sie nie obudzila z płaczemze zostalas ze wszystkim na lodzie. faktycznie duzy problem jest sprawdzic czy masz nieruchomosci zwlasza ze council na takie sprawdzenia ma okres czasu 15 lat

No mamy już umowę i klucze.Dostaliśmy także voucher na 1220 punktów do wykorzystania w sklepie Dulux odrazu pojechalismy kupić farby do naszego nowego domu, starczyło także na pedzelki i inne akcesoria do malowania. Od środy zaczynamy malować bo jutro przyjedzie ekipa do sprzatniecia ogrodu oraz do sciagniecia zabezpieczeń z drzwi i okien i sprawdzenia cieploty w domu. Zaczynamy szybciutko remoncik i się przeprowadzamy. Dostałam taka kartę z która mam chodzić np. Na pocztę żeby płacić rent. Święta wielkanocne w nowym domku - super !!!!

Gość hasia hania
Agnieszka, moze tak jak ja,dostaniesz tez numer i pin i bedziesz sobie mogla przez neta placic,i zglaszac reperacje,wygoda jak nie wiem.

Witam Was !!! No dostałam umowę i klucze 28/03 i zaraz na drugi dzień przyjechali zdjąć zabezpieczenia z okien i drzwi a teraz w sobotę jedziemy tam malować i przygotować dom do zamieszkania. Może ktoś wie gdzie można kupić tanio karpety na podłogi na wymiar w Coventry bo w B@Q jest strasznie drogo !!!! Czekam na info pozdrawiam

Gość A ta znowu zakłada temat
Agnieszkol30 a nie łaska napisać po polsku,że chcesz kupić wykładziny podłogowe zamiast ,,karpety,,? A wykładzin poszukaj w jakiś małych sklepikach choć cenowo nie różnią się aż tak bardzo od tych z B&Q.

Gość little confused
Witajcie mam taki mankament, mieszkam jako samotna matka z 2-letnim synkiem, mieszkanko jest juz "permanent", ja jestem "self employer" na 16 godzin, jakis czas temu poznalam kogos i chcialabym zeby z nami zamieszkal, czy w takiej sytaucji council moze zabrac mi to mieszkanie bo stwierdzi np. ze razem mamy wystarczajaco pieniedzy aby wynajac ?? Nadmieniam ze on zarabia ok. 350 tygodniowo. zastanawiam sie czy poprostu nie zrezygnowac z "self" i przedstawic tylko jego zarobki. co o tym myslicie? z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Witam jak pisałam już wcześniej 2 miesiące temu składałam aplikacje o mieszkanie socjalne. Po dwóch miesiącach dostałam aplikacje MEDICAL ASSESSMENT FORM do odesłania do spudzielni mieszkaniowej. Czy ktoś wie po co taka aplikacja? I dlaczego nie dostałam żadnej odpowiedzi tylko odrazu ze spółdzielni mieszkaniowej? Przypomnę że mój syn choruje na astmę a nasze obecne mieszkanie które wynajmujemy jest w złym stanie wilgoć pleśń, w dwóch miejscach zapada się podłoga, mieszkanie jest bardzo zimne, a łazienka jest w stanie opłakanym. Mamy dwie sypialne. Syn jest teraz pod stałą opieką specjalisty w szpitalu wizyty co dwa miesiące. Dostałam pismo z diagnozą choroby jakie leki przyjmuje itd, a drugie zaświadczenie mam od lekarza prowadzącego w przychodni ze pleśń w mieszkaniu pogarsza i rozwija chorobę syna. Czy dołączyć te zaświadczenia? Czy może ktoś mi powie co to oznacza ta aplikacja odrazu ze spółdzielni mieszkaniowej? Z góry dziękuje za pomocne odpowiedzi

Gość **nie rozumiem
Czym sie rozni mieszkanie socjalne od spoldzelczego w UK. Slyszalam tez, ze po 5 latach zamieszkiwania mozna takie mieszkanie odkupic ale ktore? Socjalne czy spoldzielcze?

Gość socjalne mozna odlkupic
spoldzielczego nie

Gość EmIIgrantkaaaa
Mam pytanie.Wraz ze swym partnerem złożylismy podanie tzn on złożył. I przyszło nam pisemko,że kwalifikujemy sie sdo one bedroom itp Przyznano nam punkty,narazie mamy malo,ale czy oni przychodza na kontrole

Gość takasobiejax
Cześć wszystkim. Jak widze wypowiedzi ludzie nie nie to az mnie roz...,.pier wiesz dlaczego bo ty ku... tez tu sierdzisz wyzywasz innych i panoszysz sie ze pracujesz a inne kobitki nie moga jezeli maja taka a nie inna sytuacje to nie moga a ty sie tak nie panosz bo jak bys pojechala teraz do polski to z glodu bys zdechla a za 40zl rodzinnego nawet bys nie przezyla dziewczynko. Zostaw innych w spokoju to jest forum zeby sobie pomagac a nie dopier... wszystkim do okola ksiezniczko. A ty co dzieciaka masz mamusia pewnie przyjechala pomoc jak sie urodzilo zebys mogla isc do pracy to pracuj i ciesz sie tym ze masz ta prace skoro inne kobiety nie daja rady to od razu nie musisz ich ponizac ty baranie jak bym cie spotkala a jak przywalila obrucila bys sie o 360st. Sama tu siedzisz bo w Polsce nie dawalas sobie rady moze i tu pracujesz ale skoro tu przyjechalas najwidoczniej mialas w Polsce taka sama sytuacje jak inne kobiety czyli brak pieniedzy!!!!!!!!! Wiedz nie nagaduj na inne jak nie chcesz pomoc to wsadz pysk w kibel

A do kogo to się miało???? Kogo ty tak wyzwalas??? Bo nie rozumiem tej Twojej wypowiedzi...

Mam pytanko;Mieszkam z zona,2 dzieci(dziewczynka7lat,chlopiec6lat)z nami mieszka moj tesc,ktory jest po operacji(rak krtani).Mieszkamy w mieszkaniu jednopokojowym od roku mamy zlozony wniosek o mieszkanie socjalne jestesmy pierwsi na liscie.Kiedy do nich dzwonie zawsze otrzymuje odpowiedz jestescie pierwsi,ale mieszkania narazie nie mamydla was.Kiedy chce sie umowic na spotkanie mowia,ze niema takiej potrzeby bo mieszkan nie ma.Co mam zrobic gdzie sie jeszcze udac zeby dostac to mieszkanie.Bede wdzieczny za rady dziekuje

Gość dzery
jakie osoby moga siestarac o mieszkanie kansilowskie

Gość biedne i niezaradne
:D council w zalozeniu jest dla tej mocno "niekumatej" czesci spoleczenstwa.