Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makkara

Mieszkania socjalne i spoldzielcze w UK

Polecane posty

Gość Wy po h..u...j tu piszecie
Nie czasem po to aby ktoś wam doradził jak szybciej dostać?Jak juz tu żyjecie to powinnyśie wiedzieć co zrobić!!!To wy jesteście rozżalone ,ze nie dostajecie a inni do okola dostaja.Nie ma mowy aby tutaj pisac pozytywnie i doradzać sobie ,bo tu pisza same rozgoryczone osoby,ktore nie chca słyszec o problemach tych ktorzy juz dostali, wo gole nie chca słyszec o tych co dostali

Gość flgkh
to jak dostac szybko to ja wiem tylko nie wiedzialam, ze trzeba sie tak upadlac do tego stopnia i przechodzic kwarantanne w przytulku dla bezdomnych nie wiadomo na jak dlugo. Mieszkac z tuptusiami, alkoholikami i cpunami i ch..j wie co jeszcze. I pomyslec, ze to byl taki fajny kraj jeszcze 10 lat temu, nie wierze co tu sie porobilo..

Gość chorobliwa zazdrosc
Lanlord was wykopał/ a to ciekawe dlaczego? to ty nie wiesz co zrobic? dałas sie wykopac? lanlord nie moze nikogo wykopac ,a jak miałas wypowiedzenie to sory mialas czas aby cos znaleźć

Gość hktkh
to ze landlord nie moze wykopac to wiem, nie jestem glupia i znam swoje prawa, ale inna agencja przejela to mieszkanie i zazyczyli sobie takie oplaty dodatkowe oprocz depozytu ze powiedzialam im fuck off i znalazlam owszem 1 bed flat i rejestruje sie na liste oczekujacych na council accomodation. Czlowiek przez tyle lat staral sie byc uczciwy ale jak oni tak graja to bede grac ich kartami. Majac 2 dzieci w wieku szkolnym predzej czy pozniej mi cos dadza.. proste

Gość hktkh
wiesz to nie zazdrosc, ja dobrze zycze ludziom ktorym sie powiodlo i sa tu szczesliwi, denerwuje mnie ze czlowiek dbal o to miejsce jak o wlasne przez tyle lat moj maz tyle tu zreperowal za wlasne pieniadze, to miejsce wyglada lepiej teraz niz jak sie do niego wprowadzilismy 7 lat temu i teraz nie moge stworzyc stabilnego domu dla dzieci i calej rodziny tylko sie przenosic z miejsca na miejsce ale jak powiedzialam, jest szansa ze sie to wkrotce skonczy :-)

Gość Ukukukuk
Tak wykopal!!!!! Bo mail takie prawo odzyskac swoja wlasnosc!!!i Do Twojej wiadomosci mail takie prawo!!!!!!!!! Byl sad I odzyskal,a mi pozostalo wyniesc sie w okreslonym terminie! Teraz jestem na emergency house!!!! Nikomu tego nie. Zycze.

Gość zrezygnowana i bezradna
Nie mam pojecia na czym to polega ze jedni dostają bardzo szybko mieszkanie socjalne nawet jak mają całkiem niezłe sytuacje a inni bedac na prawde w sytuacjach dramatycznych są olewani. Jestem tu 4 lata, mieszkam w Londynie. Przyjechalam tu z 1 dzieckiem i z mezem, wynajmowalismy pokoj i obydwoje pracowalismy na full time. Nie staralismy sie o zadne benefity pomimo ze nie zarabialismy wiele, zylismy skromnie, do tego jeszcze maz mial krotkie przerwy w pracy. Okazało sie ze jestem w ciazy. Niestety zycie tak sie potoczylo ze rozstalam sie z mezem (przemoc z jego strony wobec mnie i dziecka). Wynajmowałam mały pokoik na który wydawałam 60% mich zarobkow. Zaczelam starac sie o benefity (do dzis nie mam). Zapisałam sie na mieszkanie socjalne rok temu i cisza. Wiec jak słysze ze tu jest taka cudowna opieka socjalna to mi sie płakać chce... mieszkam z 4 miesiecznym niemowlaczkiem i 11-letnia corka w jednym małym pokoiku, w domu gdzie ludzie zmieniaja sie jak w kalejdoskopie, imprezy na pokojach po 5 razy w tygodniu, a w kuchni i lazience ile bym nie sprzatała ciagle syf, bo nikt po sobie nie sprzata.

Gość ghjjkhuku
a powiedz jaki band masz?

Gość hjukl
do zrezygnowanej i bezradnej. Ale chya jestes zarejestrowana w councilu na liste oczekujacych i co tydzien stawiasz "bid" na lokum jakie ci przysluguje zgodnie z twoim "bandem". Musisz tam pochodzic do nich i sie powyklocac niestety oraz przypomniec o sobie, popros o spotkanie w councilu z kims i przedstaw swoja sytuacje bo tak to o tobie zapomna. Takich jak ty jest na peczki teraz, wiec sama sie w sumie nie dziwie.

Gość kiloffffffffff
a ja się zastanawiam skąd te roszczenia o mieszkania,ja nadal mieszkam w Polsce i tu nawet nie ma co marzyć,że dadzą mieszkanie,trzeba sobie kupić np.na kredyt a tam pojechali Polaczki i daj ja na miejscu Anglików wogóle wam nie dawała nic

Gość hjk
ja tez jestem za tym, zeby imigrantom nie dawac mieszkan socjalnych i to bardzo, ale niestety tak nie jest , wszyscy cwani, obeznani w temacie szturmem do councilu i lapki wyciagaja, ale ja to nazywam "syndrom biedaka", jak nic nigdy nie mieli w zyciu a tu nagle Eldorado im sie klania do stop, to wariuja i nie wiedza kiedy przestac, znam wielu takich do przylazila do mojego meza pytac sie zeby im formularze powypelnial bo ani be ani me po angielsku, nie rozumieja co jest napisane ale jak benefity dostac to sie jakos umieli dowiedziec. Niestety tak jest, ale na szczescie juz to ukrocaja, domy i mieszkania juz sie niestety skonczyly bo chmara oblegla ten kraj i zajela wszystko co mozliwe, pracy nie ma bo jest przeludnienie. Dobre czasy sie skonczyly. Ponoc na szczescie maja ograniczyc naplyw imigrantow w ten sposob, ze tylko ci ktorzy sa zdrowi, maja juz nagrana prace przed wyjazdem i nigdy nie byli karani tylko moga wejsc do uk. Pozostalym wstep wzbroniony, czyli min. ciezarnym Polkom, ktore uslyszaly ze jak przyjada do uk to im sie wszystko nalezy i gotowe na nie czeka.. i tym podobnym cwaniakom i naciagaczom naszczescie przyszedl kres :-)

Gość lllllllllllillllli
czytam i czytam i tragedia nic na temat tylko same zlosliwosci;(nie rozumiem za bardzo czemu jest nagonka na te mieszkania sosjalne placi sie za nie prawie tyle samoo co za wynajem prywatny roznica w tym ze nie musisz sie tulac z dzieciakami co 2 lata na inna chate bo twoj lanloord dal ci akurat wypowiedzenie.chcialam sie tylko podzielic opinia taka ze wlasnie moja koolezanka dostala przydzial na piekne noowe mieszknie maja 2 dzieci oobydwooje pracuja normalna standartoowa roodzina tylkoo nigdy nie byloo by ich stac na kupno domu czekali 3lata doostali !!!!!wszystkim zycze powodzenia bo jesli istnieje taka mozliwosc too warto sproobowac nigdy nie wiadoomo co sie moze w zyciu przytrafic teraz masz kase za chwile moozeszj jej nie miec jestem juz 6 lat tutaj i rozne rzeczy widzialam:)

Gość zielonakartausa
ale dajcie cho9ciaz pozwolenie na zakup jakiegos domu do cholery! :D

Gość hehehehehe........
alez niektorym zylki w dupskach popekaly ze zlosci :D

Gość do IIIIIIIIIIIIIIII
to jak oboje pracuja to dlaczego nie staraja sie o kredyt albo buy rent scheme tylko zabieraja mozliwosc dostania lokum rodzinom, ktore w zyciu zostaly poszkodowane albo nie maja i nigdy nie beda mialy mozliwosci kupna bo sa np niepelnosprawni.. jak oboje maja prace to nie rozumiem jaki problem. Socjal jest dla niezaradnych zyciowo i biednych nie dla imigrantow, ktorzy chca sie jak najtanszym kosztem oblowic. Pierwszenstwo powinno byc dla rodowitych Anglikow a tacy czekaja w zapelnionych hostelach lata i to mi sie nie podoba... i tyle

Gość anty-rasistka
bo widzisz durna krowo ,nie my polacy ustalilismy prawo dawania mieszkan w tym kraju. to ze ktos sie o nie stara a ty nie........sorry ale pierdole cie i twoja strata!!!!!!!! jesli masz szanse na co-dlaczego je nie wziac??????????????? no pytam tych madralinek wszystkich :D:D:D

Gość anty-rasistka
2012] 22:08 [zgłoś do usunięcia] do IIIIIIIIIIIIIIII to jak oboje pracuja to dlaczego nie staraja sie o kredyt albo buy rent scheme tylko zabieraja mozliwosc dostania lokum rodzinom, ktore w zyciu zostaly poszkodowane albo nie maja i nigdy nie beda mialy mozliwosci kupna bo sa np niepelnosprawni.. jak oboje maja prace to nie rozumiem jaki problem. Socjal jest dla niezaradnych zyciowo i biednych nie dla imigrantow, ktorzy chca sie jak najtanszym kosztem oblowic. Pierwszenstwo powinno byc dla rodowitych Anglikow a tacy czekaja w zapelnionych hostelach lata i to mi sie nie podoba... i tyle ___________________________________________________________________________:D:D:Dja bym ci w leb strzelila wiesz!!!!! potepiasz biednych niby biednych-nazywajac ich niezaradnymi,ale dla anglikow to pelne morze darow bys dala...........noz noz mi sie otwiera na takie POLSKIE CIPY JAK TY!1

Gość to jest brytyjczykow kraj
a wy go im zniszczycie tak jak zniszczyliscie swoj, nie bedzie gdzie uciekac ratowac sie przed taka zakala jak polacy, ktorzy najpierw rozwalaja swoj oczysty kraj a potem inne, hitler powinien najpierw zagazowac wszystkich polakow a nie zydow...

Gość qaxasza
Wow, naprawde tak zniszczyli Polacy to piekne GB? A mozesz podac konkretne argumenty - co zniszczyli, jakimi dzialaniami, podeprzec to oczywiscie porzadnymi argumentami i statystykami :D Nie? Aaaaa.....tak myslalam :D

Gość a co mi tam-napiszę
A ja mam w dupie tych wszystkich ujadaczy co tak się martwią o UK.Gdyby nas nie wystawili Hitlerowi a później Stalinowi jak na tacy to dzis nie mieli by z nami problemu bo Polska była by innym krajem.A tak dzis spłacają dług wobec nas.Sami sobie zgotowali taki los,najpierw kolonie w Arfyce i Azji a potem IIWŚ.Sami się nachapali przez stulecia to dziś musza za to zapłacic,i nie oszukujmy się oni dalej czują się panami świata i na nich i ich nie robów co mają depresję bo ważą po 150kg i nie moga pracowac zapierdalają emigranci.

Gość do anty rasistka
ty rasistko czy jak jej tam, kultury to rodzice nie nauczyli dziewczynki? wypowiadam swoje zdanie, a w zamian dostaje wyzwiska od cip i jeszcze nie wiem od czego.. opanuj sie dziewucho, bo dzieki takim jak ty ten kraj i rodowici obywatele nie moga juz na nas patrzec, wystarczy poczytac (jak sie umie ;-) ) yahoo i inne ang strony internetowe, az roi sie od przesycenia jakie czuja do nas i nie tylko . Prostym jezykiem mowiac - maja nas dosyc! a problem councilowskich mieszkan niedlugo sie rozwiaze sam dla imigracji na co czekam z niecierpliwoscia :-D Milego dnia zycze.

Gość a co mi tam-napiszę
do anty rasistka-a ja mam w dupie czy mogą na nas patrzec czy nie,wielka obronczyni ucisnonych się znalazła,hahahaa.Szkoda,ze tacy madrzy nie byli jak im nasi dziadkowie dupy ratowali w czasie drugiej wojny światowej,wykorzystali nas wtedy i kopneli w dupe.Dzis też nas wykozystali jako tanią siłe robocza i teraz chca się nas pozybyc ale już im tak łatwo nie pójdzie.

Gość do anty rasistka
no to sama piszesz, ze przyjechalas, zostalas wykorzystana do prac fizycznych za min national wage (domyslam sie).. tylko gdzie wasza godnosc ludzie? gdzie ambicja. Pojechaliscie do pracy, zeby wam sie lepiej zylo i zeby cos osiagnac a zagrzaliscie dupska na coucil estate i ciagniecie benefity jak mozecie. Nie wstyd wam?

Gość a co mi tam-napiszę
pisząc nas miałam na mysli wszystkich emigrantów,a nie tylko Polaków.Nie pisałam nic o sobie gdzie mieszkam i pracuję.A żyje mi sie tu bardzo dobrze.

Gość jak zniszczylismy ten kraj
przyklady, zgadzamy sie pracowac masowo za tak stawke za jaka nie zgodzilby sie pracowac brytyjczyk, a to psuje rynek pracy, bp przcodawcy maja tania sile robocza za grosze, dodakowo ktora pracuje jakby miala w dupie ogien, za jakis czas przyjada nastepni jeszcze tansi i jeszcze szybsi, a wy zostaniecie wywaleni bo jestescie za drodzy, albo za wolni, albo schorowani przez zapierdalanie jak ruski motorek, lata leca sily coraz mniej a charowac trzeba, przyjechaliscie za lepszym zyciem, a ono sie nie pokaze wlasnie za wasza sprawa, bedziecie musieli pracowac coraz ciezej, za coraz mniej i mieszkac w uragajacych warunkach na jakie nawet w polsce byscie sie nie zgodzili, z czasem bedziecie wracac do polski bo zrozumiecie bezsens takiego istnienia, zyjac z ciaglym stresie i depresji, a tutaj pozostanie gnoj ktory narobiliscie... tak to zniszczyliscie wlasny kraj nie idac za przykladem innych narodow jak hiszpania, grecja, slowacja, czechy i strajkowac, domagac sie godnych warunkow zycia od rzadzacych, tego nie potraficie, tylko jak szczury przenosicie sie z miejsca na miejsce robiac syf, a potem uciekacie, zeby w nowym miejscu zrobic to samo, az w koncu nie bedzie dokad uciec...

Gość qaxasza
"jak zniszczylismy ten kraj" a udaloby ci sie ten caly twoj elaborat, ktory napisalas jednym zdaniem :O przerobic na normalna wypowiedz. Taka ze znakami przestankowymi, ze zdaniami. Bo tak sobie mysle, ze osoba znajaca jezyk polski na takim (pod)poziomie jak ty, to maaarniutkie pojecie ma o swiecie i prawach rzadzacych ekonomia :P Mialas podac statystyki i wiarygodne zrodla swojej ... ekhem...teoryjki :D A znow wyszedl belkot :P A z belkotu nic nie wynika. Sprobuj jeszcze raz albo wstydu sobie panna oszczedz :D

Gość pozyjesz zobaczysz
widac ty nic nie wiesz co sie dzieje w kraju w ktorym zamieszkalas

Gość qaxasza
pozyjesz zobaczysz "widac ty nic nie wiesz co sie dzieje w kraju w ktorym zamieszkalas" x Mhm :D A w jakim kraju to ja "zamieszkalam" wedlug ciebie? Nic na temat miejsca mojego zamieszkania nie pisalam :D I nadal brak panna argumentow, takich rzeczowych potwierdzajacych twoja teoryjke :D I ide o zaklad, ze porzadnego poparcia twojej tezy sie nie doczekam :D Eeehhh, szczekac to byle Burek potrafi... :P

Gość a co mi tam-napiszę
no szmacimy się,bo w PL wszyscy mają wille z basenem i nikt nie mieszka na kupie w M-3.hahahaaaa