Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiacamamaaaa

karmienie malucha sztucznym mlekiem a herbatki- pomozcie

Polecane posty

Gość karmiacamamaaaa

jak to jest, karmie od okolo 2 tygodni synka sztucznym mlekiem ( ma 5 miesiecy), od wczoraj dostaje zamiast jednego karmienia danie w sloiczku ( marchew+ ziemniak) , jednak nie chce za nic w swiecie wypic herbatki, nawet jak jest bardzo glodny i probuje mu podac pic to nie wypije, czy musze przepajac go ? jak to zrobic jesli nie chce? pomozcie!!!

mój synek też nie pije herbatki nie przepada za tym wiec mu nie wciskam. Od czasu do czasu wypije, ale nie czesto. Raz na pare dni. czasami nawet raz na tydzien. Pije mleko modyfikowane i je zupki. To nic złego, jak nie chce pić.

moja corcia tez nie chce pic herbatki, jak wypije 30ml na dzien to jest sukces , podaje jej przed mlekiem tylko wtedy jest to mozliwe, mam tylko nadzieje ze z soczkami bedzie lepiej:)

Gość łyżeczką
Płyny do picia możan podać łyżeczką, niekoniecznie butelką. Moje dzieci z butelki nie chciały, a łyżeczką piły. Niekoniecznie herbatkę, można sok. Albo wodę. pzdr.

Jeśli podaję się tuż po karmieniu to można sok lub herbatkę, jeśli między karmieniami to najlepiej samą wodę - nie zaburza to apetytu i rozkładu posilkow, jest bez cukru - więc i dla pierwszych ząbków lepiej a przede wszystkim przyzwyczaja dziecko do picia zwyklej wody - co na przyszłość jest dobre. Tyle teorii, a z praktyki: Moja mała też nie chce nić pić - ale ja karmię piersią wiec tak bardzo nie naciskałam, dopóki nie zaczęły się problemy z twardymi kupami:( teraz przed i po każdym karminiem podaję łyżeczką wodę - malutko wypija większość wypluwa, ale mam nadziję, że konsekwencją przyzwyczaję ją do picia.