Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

plyna ryby plyna

Wlasnie przegladam materialy naukowe z poradni malzenskiej. Nie wierze.

Polecane posty

Gość loll
no nie moge, "Jesli zblizenie trwa np. ok. dwoch godzn malzenstwo nie odczuwa na ogol potrzeby zblizenia nawet ponad 10 dni." :O:O:O:O żenada

\"W czasie stosunku , po przyjeciu opisanej pozycji, malzonkowie pownni odpoczywac w zupelnym bezruchu\" Bez komentarza. Z takiego seksu dzieci nie będzie

Gość spokojnie to tylko awaria
I zasada : przygotowanie - przygotowaniem moga byc nie tylko pieszczoty ale i sama bliskosc fizyczna(...)co wiecej jesli taka bliskosc trwa odpowiednio dlugo (30-45 min)moze spelniac te sama psychologiczna role co stosunek Mi się podoba;-)uwielbiam się przytulać:)

Ksiądz na religii opowiadał jeszcze większe bzdury: Tolerujesz zasady kościoła, jesteś katolikiem wierzącym w Boga- możesz wziąć ślub kościelny. Nie chcesz mieć dzieci, tolerujesz in vitro, masz zamiar brać tabletki anty- nie bierz ślubu, bo jeśli go weźmiesz i złamiesz przykazania kościoła, to ślub będzie nieważny. Nie ja to wymyśliłam, ale kościół, księża, ksiądz, który nas uczył. Wierzę w Boga, ale ślubu kościelnego nie wezmę, bo po co, mam potem wysłuchiwać, że mój ślub jest nieważny, bo mam na ramieniu plasterek antykoncepcyjny.

Moja koleżanka współżyła przed ślubem, powiedziała o tym na spowiedzi i przyznała, że ma zamiar dalej współżyć, ksiądz nie chciał jej dać rozgrzeszenia. Potem powiedziała, że do dnia ślubu będzie mieszkać i współżyć z narzeczonym- rozgrzeszenia oczywiście nie dostała. Ślubu wziąć nie mogła, bo musiałaby skłamać przed księdzem, a skłamać przed księdzem, to tak, jak skłamać przed Bogiem. Oczywiście wszyscy kłamią, ale ona chciała być w porządku i wzięli z X tylko ślub cywilny.

Gość no to jak w koncu
Ale to nie klamanie przed ksiedzem tylko przed Bogiem na spowiedzi.

Gość ej no bez jaj
jak mogą w ogóle istnieć ZASADY prwidłowego?! współżycia?????????????? kurwa, może jeszcze w szkole powinni nas tego uczyć, pod okiem nauczyciela, bo skąd można mieć pewność, że postępuje się prawidłowo???????????:O:O:O:O:O:O:O:O

Gość hyhyhyhyhy
jakby mnie stary meczyl 2 godziny to bym chyba wolala zjechac z palca...... a ksiadz to dupa...ja jestem w kraju gdzie nie ma spowiedzi przed ksiedzem...tu spowiadasz sie indywidualnie podczas eucharystii ..przed Bogiem... ksiadz se m oze naskoczyc i obtoczyc ....hhehehehe

Ksiądz na religii tłumaczył nam, że kapłan jest TYLKO pośrednikiem pomiędzy Bogiem, a spowiadającym. Skoro kłamiemy przed księdzem, to tak jakbyśmy kłamali przed Bogiem. Ludzie tłumaczą to sobie na różne sposoby: spowiadam się przed Bogiem, ksiądz mnie nie obchodzi; kłamię przed księdzem, a potem w domu przed świętym obrazkiem mówię prawdę Bogu. Albo ktoś jest w zgodzie ze sobą, albo kłamie. Jeśli chodzi o sposoby, jak z tego wybrnąć, to jest kilka opcji: - Mówisz księdzu, że mieszkałaś przed ślubem z narzeczonym i uprawiałaś z nim seks, ale obiecujesz poprawę. Na kilka m-cy przed ślubem wstrzymujecie się ze współżyciem i mieszkacie osobno- ksiądz da rozgrzeszenie. -Mówisz na spowiedzi całą prawdę i nie obiecujesz poprawy, bo nie jesteś w stanie tego zrobić, ale ksiądz jest życiowy i taki dzisiejszy i daje ci rozgrzeszenie. -Masz pecha, trafiasz na proboszcza i on nie daje ci rozgrzeszenia, bo ty nie obiecujesz poprawy. Bierzesz ślub z grzechem, bez rozgrzeszenia, nie bierzesz ślubu- wybór należy do ciebie.