Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość big26

CZY JEST COS PO CZYM DZIECI ROSNA???

Polecane posty

Gość big26

Mam 2 letniego synka jest strasznie drobniutki w porównaniu do rowiesnikow. Jatez jestem drobnej budowy mam160wzrostu a maz 173cm. Czy nasze dziecko bedzie niskie? Chcem by był wysoki, czy znacie moze cos po czym dzieci przybierały na wadze.

Gość
abstrahując od tego że twój temat jest głupi odpowiem bo może to kogoś zainteresuje. Wzrost dziecka to orientacyjnie : suma wzrostu rodziców, podzielić na 2 i dodać 10 cm. Nie, nie ma cudownego środka na porost dzieci :/

jest hormon wzrostu podawany gdy dzieci nie rosna, ale od niego sie tyje i to lekarz decyduje czy dziecko kwalifikuje sie do takiego leczenia. poza tym synek ma dopiero 2 lata...... moze poczekacie az zacznie dorastac? no i genow sie nie przeskoczy, o ile w rodzinie nie bylo wyoskich osob (przodkach) na koszykarza nie macie co liczyc

i tak w ogole.... wy chcecie-a jesli jemu bedzie dobrze nawet jesli osiagnie np 170 cm?

Gość domi26
A czy wzrost mozna odziedziczyc po pradziadkach?

Gość wbrew pozorom
dziedziczymy częściej co drugie pokolenie, nie co pierwsze, dlatego często nasze dziecko będzie podobne do dziadka a nie do ojca. Ja mam niskich rodziców, mama około 158 i tata około 170 a mój brat wywindował ponad 180 i jest podobny do dziadka. Jednak do 15 roku życia był małym, bardzo drobnym chłopcem. Także się nie martw. Jeśli Twoje dziecko nie odbiega za bardzo wzrostem od rówieśników nie ma podstaw do obaw.Co do drobnej budowy to może taki jaki urok, ale to jeszcze dziecko i dopiero po okresie dojrzewania zobaczysz jak bardzo można się zmienić w ciągu roku czy dwóch :) Pozdrawiam.

Gość do Moi
z Twoich obliczen wyszło mi, że nasze dziecko bedzie miało 185 cm wzrostu;ONie bardzo chce mi sie w to wierzyć:D

Gość tabletki na porost dzieci
karm go odpowiednio. Dieta węglowodanowa - na tym sie rośnie, do tego zboża modyfikowane, zwierzęta nadziewane hormonami (kurczaki szczególnie polecam) to może troche urośnie ponad to co geny przewidują. Może być chorowity i nieco głupawy, ale za to dorodny okaz, mamusia będzie na pewno zadowolona. W obecnie dorastającym pokoleniu widać gwałtowną zwyżkę średniej wzrostu i to jest spowodowane tymi czynnikami właśnie, tzn. głównie karmieniem ludzi paszami.

Gość Bib 26
Naprawde dzieci czesciej po dziadkach dziedzicza wzrost??? to sie załamałam bo meza rodzice sa bardzo niscy ojciec 164cm a mama 156cm. Moj tata ma 176 mama 166 czyli do niskich nie naleza. Synek z urody podobny jest do meza i jego ojca czy to znaczy ze wzrost odziedziczy po dziadku i bedzie mały????

Gość nie ma sie na to
wplywu mam syna ktory teraz bedzie miec 14 lat a ma wzrostu 174 cm przeros mnie bo mam 165 i tate za niedlugo bo tatus ma 176cm a corcia ktora teraz ma 9 lat jest malutka, w swojej klasie jest z jedna jeszcze dziewczynka najnizsza i sadze ze nie ma tu reguly

w gre wchodza głównie geny, ale tez dobre odzywianie. dawniej ludzie byli nizsi, co wynikało np. z niedozywienia. obecnie warunki zycia sa dobre więc i ludzie są wyzsi. jednak co do wzrostu to nie ma reguły. zwykle dzieci są takie jak rodzice czy dziadkowie ale znam rodzine gdzie rodzice mają około 164 i 170 cm a ich syn ma ponad 180 cm a córka 175(z tym ze nie wiem jakich mają dziadków). co do wzoru do obliczania wzrostu dzieci, to ten podany wyzej chyba sam ktos sobie wymyslił...wg niego powinnam miec 169 a mam 150 cm. ja kiedys widziałam gdzies taki wzór(na wzrost córki): od wzrostu ojca -13 +wzrost matki i podzielic na 2

Gość nie ma wpływu na wzrost
dziecko moze poźniej strzeli w gore - nie ma sie czym przejmowac. Ale mozna na wszelki wypadek zrobic badania czy nie ma problemu z sercem i tarczycą . Czasami jest tak ze dzieci z wadami serca rosną wolniej i sa drobniejsze niz rowiesnicy . Nie ,nie chce straszyc - ale zawsze mozna sprawdzic taka ewentualność .Zrob dziecku podstawowe badania zebys była spokojna. Jesli wyjda ok to znaczy ze taka jego uroda. Jedne dzieci rosną wczesniej a jedne pozniej nie ma na to reguły

Gość Paris26
Tez chce by moje dziecko było wysokie. Ja mam tylko 160cm mam nadzieje ze poda sie na mojego tate czyli swojego dziadka.

Gość aaaaaaaaaaas
a jest jakis sposob aby urosnac?

Gość aaaaaaaaaaas

Gość fittjew
odzywiaj prawidłowo dziecko, białko to budulec. A kurczaki i hormony w nich to skandal!! jak myslicie skąd się biorą 7-8 letnei dziewczynki mające okres??

Gość upuupup

ten przelicznik podany przez Moi-ę jest dość popularny ale chyba nie ma reguł co do wzrostu. z przelicznika wynika, że ja i moje rodzeństwo powinniśmy mieć po ok.171cm. ja mam 170cm ale moja starsza siostra ma 158cm, więc nie widzę szczególnej reguły

Gość upuuppu

Gość upupup

Gość moderna
M-A-L-U-U-U-T-KA ->Urosłam dokladnie tyle ile według podanego przez Ciebie wzoru powinnam:D Jestem pod wrażeniem

Gość upupuup

Gość upuupu

Gość upuupu

Gość upuupup

Gość drożdżeeeee

Gość upupupu
naprawde drozdze cos daja?