Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinaka malinka

Wysoki pzoiom prolaktyny, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość malwinaka malinka

Wiem że istnieja topici na ten temat, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. zaczne od tego ze od ok 3-4 miesiecy nie miałam okresu wydawało mi sie do przejsciowe bo w tym czasie przezywalam duzy stres to nowa szkola, praca, i problemy osobiste pomyslalam ze to mialo wplyw...ale z czasem zaczelam sie niepokic co to moze byc, poszlam do ginekologa przepisala mi luteine na wywolanie i dala skierowanie na pobranie krwi na prolaktyne..okres dostalam po luteinie, w czasie zazywania luteiny poszlam na badanie krwi okazalo sie ze mam bardzo wysoka prolaktyne ponad 100, zglosilam sie do ginekologa, skierowala mnie na usg piersi i rentgen czaszki...boshe co to moze byc?

Gość Marta1983
zapytaj ginekologa.

malwinka nie panikuj za wczasu ciesz sie ze dostalas takie skierowanie bo reszta lekarzy nie robi tak poczatkowo daje leki a pozniej kieruje na badania. wiec ciesz sie moze jest wszystko ok moze masz tylko prolaktyne podniesiona choruje na to 33% kobiet nawet nie wiedzac o tym wiec mysl pozytywnie a masz juz dzieciaczki?? a masz jakies bole glowy albo zawroty ?? zobaczysz musi byc dobrze ja mialam prolaktyne 75 i jest ok wiec dostaniesz na zbicie tej prl tabletki i z czasem sie obnizy ale badania zrob dla siebie.

Gość malwinaka malinka
mam 21 lat, dzieci nie mam. boje sie bo lekarka wystraszyla mnie ze to moze byc guz.teraz przeczytalam w necie ze wysoka prolaktyna moze wywowac duzy stres lub zaburzenia watraby, tarczycy , lub nerek

malwinka moze masz tarczyce to zrob sobie tez tsh t3 i t4.pytalam cie czy boli cie glowa, masz brzydka cere? slabe wlosy? jestes szczupla osoba ?jest wiele czynnikow od ktorych prl sie podnosi?porobisz badania i dopiero bedzie jasne od czego tak masz?przebadaj sobie sama piersi na poczatek i zobacz czy masz jakies zgrubienia lub jakies kuleczki wieksze, ta twoja lekarka tez nie powinna cie tak straszyc moze wolala cie ostrzec zebys tego nie lekcewazyla.

Gość malwinaka malinka
glowa mnie nie boli, z cera i wlosami ok