Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MŁoDoCiaNa

Co do Diane35

Polecane posty

Mam pytanko. Mam chlopaka od 8 dni biore te tabletki i jestem ciekawa czy mozemy to zrobic bez prezerwatywy? Moze to malo wazne ale jestem dziewica i nie bardzo wiem.. Przepisala mi te tabletki poniewaz mam strasznie nie regularne miesiaczki... Drugie pytanko polega na tym po jakim czasie zaczela poprawiac wam sie cera po Diane35? I czy takze mialyscie bardzo obolale piersi? Okropnie mnie bola chociaz jestem juz po okresie... Czekam na powazne odpowiedzi. Pozdrawiam

Co do tabletek Diane35, to z tego co pamietam to skutkiem ubocznym jest dzialanie antykoncepcyjne. Kolzezanka trez je zazywala,ale przede wszystkim ze wzgledu na cere. Na wszelki wypadek stosuj jeszcze jakies dodatkowe srodki zabezpieczajace

Działaja juz po pierwszej tabletce,mi sie stan skóry wogóle nie poprawił i sie zle po nich czułam więc musiałam je odstawić,teraz biore inne.

wedlug mojego skromnego zdania to Diana35 to taki lekki przezytek. Moze warto dopasowac jakies inne tabletki, ktore dzialaja glownie jako dzialanie antykoncepcyjne?

No tak heh.... ale ja zapisala mi na moje problemy z kobiecymi sprawami a pytam bo czytalam ze sa one takze skuteczne jako antykoncepcja. Pytam z ciekawosci, bo jesli nie to uzyjemy gumki :P

Mozę bolą cię dlatego,że ci nie służą.Może powinnaś też je zmienić.Co do innych zabezpieczeń podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych to decyzja należy do ciebie,bo wiesz,tabletki nie dają 100% zabezpieczenia przed zajsciem w ciąże.

Wiecie poszlam do gina bo mnie starsznie jajniki bolaly i mialam okres raz na 3-4 miesiace i to starsznie bolesny. Zrobila mi usg, wprowadzila sonde i powiedziala ze z jajnikami jest ok, ale zapisze mi tabletki a ze nie wspolzyje to mi powiedziala ze to nie ma znaczenia ale one nie dopuszczaja do owulacjim dlatego pytam czy mimo ze wcale nie dostalam ich po to by zxapobiegaly ciazy czy moge to tak potraktowac.

jezeli Twoim glównym problemem sa nieregularne miesiaczki to czemu akurat diane??? to nieodpowiedzielane ze strony lekarza. bo kazde inne, bardziej bezpieczne tabletki takze reguluja Ci cykl. jeśli masz tez problemy z cera to np cilest, rigevidon czy nawet yasmin moga Ci w nich pomóc...czemu akurat to świnstwo?

Diane to takie same tabletki anty, jak każde inne. Nie musisz dodatkowo zabezpieczać się prezerwatywą. Podczas brania tabletek anty nie dochodzi do owulacji, w przypadku Diane, również do niej nie dochodzi. Cera poprawiła mi się już po pierwszym opakowaniu, a po trzecim była zupełnie wyleczona. Nie miałam obolałych piersi, ale praktycznie plamiłam przez cały miesiąc. Wszelkie przykre objawy ustąpiły po 7-dniowej przerwie, kiedy zaczęłam kolejne opakowanie.

Gość trtr
już jesteś zabezpieczona, nie potrzebujesz niczego innego (Diane 35 działa jak najskuteczniejsze środki antykoncepcyjne) dodam że też zabezpieczałam się Diane 35 (i tylko tak), od pierwszego razu, i potem przez dwa lata

co do zabezpieczenia to dziewczyny maja racje ze jest ono tak samo skuteczne jak przy innych tabletkach. diane dopiero kilka lat temu zoastaly przerejestrowane na srodek dermatologiczny. do tej pory były normalnym antykoncpecyjnym

Gość vile
ja diane stosuje już drugi miesiąc jest skuteczna a od innych tabletek różni ją sklad hormonów który neutralizuje hormony męskie w ciele kobiety które są sprawcami np trądziku czy mocniejszego owłosienia w miejscach gdzie nie powinno go być tak dużo jesli komuś nie pomaga na cere to znaczy ze jego problem ma inną przyczynę niż hormon męski jedną z zalet tego preparatu jest cena bo diana wpisana jest do rejestru leków refundowanych i kosztuje niecałe 10 zł gdzie yasmin np 47zł