Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita27

zaraz chyba zwarjuje.

Polecane posty

jestem w 30 tc i wykryli u mnie w tym tygodnu cukrzyce ciazowa. a od dwoch dni tak mi sie chce slodkiego ze ciezko jest mi sie powstrzymac,matko jakie to straszne i meczace uczucie. nie daje juz rady. a najlepsze jest to ze niugdy nie przepadalam za slodyczami ,wredcz moglyby dla mnie nie istniec.

nie ma tu mam ktore rowniez maja cukrzyce ciazowa ???chcialabym wiedziec jak wy sobie z tym radzicie.

Masz spotkanie z dietetykiem. Najlepsze jest to, ze nastepna ciąża ma 90% szansy na te samą dolegliwość. Na tym forum najpolularniejsze choroby to, chorobu stóp, pomarszczonej twarzy, cellulit na tyłku, grzyby w lodówce na mięsie z Biedronki kupionej pół roku temu... Ale Cukrzyca Cieżarnych? ... ;) O tym wiesz najlepiej ty.

na tej stronie ktora mi podalas to juz wszystko wiem.zastanawiam sie tylko jak co niektore z tym problemem radza.

o matko i znowu nachodzi mnie niesamowita chec pochloniecia czegos slodkiego. az mi sie plakac chce.

Anito, poszukaj w supermarkecie lub w sklepie ze zdrowa zywnoscia produkty przeznaczone dla diabetykow. Mozna kupic ciasteczka i czekolade bez cukru (slodkie jak normalne). Cola light lub inny napoj bez cukru (ale nie soki z kartonu!!!). Kawe i herbate mozesz slodzic slodzikiem. Z normalnych slodyczy lody i marcepan nie podnosza tak bardzo cukru jak czekolada czy ciasto.

akkurat a ty nigdy nie mialas chyba zachcianki prawdziwej w ciąży....ale fakt anita ratunkiem jest zywnosc dla diabetyków przynajmniej sie troszke oszukasz

Ludzie głupot dziewczynie nie wypisujcie bo jeszcze skorzysta nieświadomie, wszelkiego rodzaju dosładzacze są szkodliwe dla płodu i zabronione dla kobiet ciężarnych....

no ja wlasnie kurcze nie moge nic znalezc w tych zakichanych sklepach.nawet nie wiem czy paluszki i slonecznik moge jesc. a od wody mineralnej i herbaty gorzkiej jest juz mi niedobrze.