Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ... be happy

schudłam - chudnę - schudnę - dont worry ...

Polecane posty

Witam Jestem specjalista ds. odzywiania i suplementacji diety. Na codzień zawodowo zajmuje się m.in. walka z otyłością i nadwagą. Objaśnię może na początek czym jest nadwaga i skąd się bierze. Pomoże to Wami zrozumieć mechanizmy rządzące organizmem, Nadwaga / otyłość jest chorobą dietopochodną zwykle rozwijającą się latami, której niejednokrotnie towarzyszą inne problemy zdrowotne jak np. cukrzyca, podwyższony cholesterol, nadciśnienie, depresje, spadki energii, kłopoty ze snem, zaburzenia hormonalne itp. Ponieważ większość, bo ponad 80% chorób obecnie jest dietozależna, z tego wynika, że jest to skutek niewłaściwego odżywiania. Nasza dieta nie zaspokaja potrzeb organizmu ponieważ sposób obecnego wytwarzania jedzenia jest szybki, pełno w jedzeniu konserwantów, hormonów wzrostu, tłuszczów, wody i dodatków nadających smak. Wszystko to sprawia, że obecne jedzenie jest niepełnowartościowe co przysparza nam wielu problemów zdrowotnych. Aby temu zaradzić i wspomóc procesy zachodzące w organizmie blisko sto lat temu wynaleziono suplementy. Możemy podzielić je na 3 rodzaje: • syntetyczne- czyli wytwarzane chemicznie, to farmaceutyki imitujące witaminy, które są z założenia przyswajalne w niewielkim stopniu, a więc nie uzupełniają niedoborów, a przyjmowane dłużej niż 3 miesiące wywołują więcej szkód niż korzyści • druga kategoria to suplementy naturalne, wytwarzane z ziół i roślin. Są o niebo lepsze od syntetycznych, jednak w skutek obróbki chemicznej bądź też termicznej tracą wiele składników odżywczych co sprawia, że też do końca nie zaspokajają naszych oczekiwań. • i ostatnie, mamy suplementy otrzymywane droga ACTIVE COMPOUND. Taki suplement jest najbardziej zbliżony do żywności, a tym samym najlepszy. Jak już wspomniałam nadwaga jest skutkiem niedożywienia jakościowego organizmu. Aby uzupełnić jego braki musielibyśmy zjadać ogromne ilości jedzenia co wiąże się również z dostarczaniem do organizmu nadmiernych ilości składników z którymi organizm nie będzie potrafił sobie poradzić, a więc zacznie odkładać je w postaci komórek tłuszczowych. Tu z pomocą przychodzi nam suplementacja [active compound], czyli coś relatywnie taniego o wysokim wskaźniku skuteczności i świadomości tego co stosujemy. Programy czy to zdrowotne, czy odchudzające dobieramy indywidualnie do potrzeb organizmu. Jednocześnie program w trakcie jego trwania jest modelowany i przekształcany przez specjalistę w celu uzyskania jak najlepszych efektów. W naszym Centrum konsultacja i prowadzenie programu jest BEZPŁATNE. Czas trwania odchudzania jest trudny z góry do określenia. Jednakże gwarantujemy utratę 3 do 5 kilogramów miesięcznie i jest to odchudzanie jakościowe a nie ilościowe. Rezygnując z jedzenia, albo je ograniczając można doprowadzić jedynie do efektu jo-jo. Każda osoba indywidualnie może mieć inne tempo chudnięcia nawet do 10 kg/ mc. Odchudzanie jakościowe polega na stopniowym eliminowaniu tkanki tłuszczowej i poprawie funkcjonowania organizmu. Jeśli postępujemy zgodnie z zaleceniami, odchudzamy się raz na całe życie. Nie ma tez problemu z nadmiarem rozciągniętej skóry. Ogromny nacisk kładziemy także na uczucie głodu, które jest wynikiem braków w organizmie. W trakcie odchudzania nie towarzyszy nam uczucie głodu. Nie dopuszczamy także do osłabienia organizmu ponieważ jest ono wynikiem ograniczenia wartości odżywczych. to tak w skrócie odnośnie odchudzania, nadwagi i walki z nią. Jestem cały czas dostępna pod nr.gg: 2110989 odpowiem też na wszelkie prośby pomocy drogą mailową. pozdrawiam spec. rodzinny ds. odżywiania i suplementacji diety Marta Pawlik

Gość niniczka
hej to dzis mój 1dzien głodówki tz dopiero sie zacza bo własnie wstałam:) mam nadzieje ze uda mi sie!!!!! hm... jedni polecaja inni odradzaja te głodóeki ja ju zsama nie wiem co robic:(( wiec tak ZROBIE WSZYSTKO ZEBY SIE UDAłO!!!!! do konca tygodnia głodówka a potem c ały tydzien jogurcik rano a na obiad jabuszko/grajfru bardzo bardzo chciaąłbym schudnac i mam nadzieje ze wam tez sieuda!!!!!!!!! jak z wami zaczełam pisac to mam dla kogo":) tz wiem ze jak bede miałą cisnienie na głoda:)) to moge napisac do was podziwiam niektóre z was ze tyle udało wam sie wytrzymac na dietach,głodówkach kazda z nas chciałaby zeby to wszystko było łatwe i szybkie ale ...rzeba czasu i ja od dzis zaczyan ma mam nadzieje ze wytrzymama POZDROWIENIA..........*. .*..*....... ........ .*..*..*...* .....* ...... ...... .....*. .*............ ...... * ....*.......... ........... * . .......... ...........* ...*...... ....... ...... ....... ... .................* ....* ............ .......... ... *.*. *......*.*.* ..*. .......*......... ..........* ..... ....... *............ * .. ........*...... ....... *. ....... ...... ..............* .... ..........*...... ..... * .... ...... ..............* ....... ............*.. ........ *...... ..........* ........ ....... .........*..*.. ...... *. .*

Gość niniczka
A JA WAS POLUBIłAM!!!!!! chociaz sie nie znamy ale mam y te same ce;e i problemy!!!! powodzenia ______ #### _____________________ ____ ########### _____________ ___________ __ *############## ___________ __________ __ ################ _____________________ _ ################## _________ **##* ______ __ ################## _____ *########## ___ __ ################## ___ *############# __ Potrzeba tylko jednej minuty, ___ #################* _ ###############* _ żeby kogoś zauważyć, ____ ################# ################* _ jednej godziny, ______ ################# ############## __ żeby kogoś ocenić, _______ ################ #############= __ jednego dnia żeby kogoś polubić... ________ =############## ############ ____ __________ ######################## _____ ___________ *####################= ______ ____________ *################## ________ _____________ *############### __________ _______________ ############# ___________ ________________ ########## _____________ ________________ =#######* ______________ _________________ ###### ________________ __________________ #### _________________ __________________ ### __________________ ___________________ # _____________.

Gość niniczka
hej laseczki:))) juz zyje z 3godzinki bez jedzonka i jestem bardzo głodna:(( bardzo ale musze wytrzymac!!!!!

Gość alu_sia
Hej. nie zamierzam nikogo krytykowac za głodówki, bo sama pare razy to stosowałam i wiem jak Wam ciężko. Jestem już chyba za stara na głodówki, ale .... stosowałam dietę kopenhaską i powiem wam, ze początkowo waga spadłam mi z 73 kg na 66kg. Potem były małe problemy w domu i przestałam sie kontrolowac - waga skoczyła na 68kg - ale teraz waha sie pomiędzy 66-68 kg i nic poza tym, wiec w sumie to odniosłam jakis tam mały sukces. Od dzis znow jestem na diecie (j\w) :) Mam dwa tygodnie do jakże ważnej dla mnie imprezy a dwa miesiace do jeszcze wazniejszej... zamierzam zgubić pare kilo, zeby dobrze wygladac i jeszcze lepiej sie czuc. Kiedys... dawno dawno temu wazyłam 54 kg - i mysle ze to juz nie wróci (zostało mi po ciąży i "gubię" tą nadwyżkę już prawie 6 lat) . I nawet nie chce znow byc taka szczupła. Chce tylko pozbyc sie wałeczków na brzuchu i grubych ud. ALE: jeżdze do pracy na rowerze i ćwicze wieczorem "brzuszki". I nie pije alkoholu.... a czasami lubiłam wypic wieczorem kieliszek wytrawnego wina.... Ale moze wystarczy juz o mnie. Za Was wszystkie głodujące trzymam kciuki. My i tak wiemy ze to wyniszcza organizm, ale czasem warto:) (bierzcie witaminki, to zawsze trochę"odciązy" organizm". Odezwę sie za tydzień. Pa

Gość niniczka
nie jem juz hm...ok8godzin:((( jest mi ciezko bardzo to mój1dzien:(((( jak myslicie uda mii sie a mam postanowienie do niedzieki wytrzymac

Gość z tego co wiem to podczas
głodówki nie bierze sie zadnych witamin tak jak ktos wczesniej pisał. glodówka to taki wielki post od wszystkiego nawet od witamin w tabletkach . Podczas glodówki pije sie tylko wode. Ale do głodówki trzeba sie odpowiednio przygotowac . Na jakims forum czytałam ze najpierw przez tydzien jemy tylko warzywa i owoce , przez drugi tylko warzywa bo są najmniej kaloryczne a dopiero potem jest prawidłowa głodówka trwająca od 3 do 10 dni a potem tez trzeba z niej odpowienio wyjsc to jest przez kolejny tydzien jemy tylko warzywa.No i w koncu powoli właczamy własciwą diete. Osobiście odradzam jakikolwiek głodówek - nigdy ich nie stosowałam i nie zamierzam . Jesli mam problem z paroma kilogramami to ograniczam swoja diete do minimum -jem same jogurty , warzywa , owoce i jedna kromke razowego chleba.oczywiscie biegam i jezdze na rowerze . W ten sposob trace 3 kilo w ciągu jednego tygodnia. Uwazam ze nie trzeba sie tak katowac głodówka zeby stracic pare kilo .Zmiencie po prostu swoje nawyki zywieniowe i wreszcie troche wiecej ruchu !!!!

Dziewczyny, a może tak ruszyć tyłeczki i na jakiś rowerek ? Hm :) ? ruch, ruch, ruch ! jeszcze raz ruch ! :)

Dziewczyny, a może tak ruszyć tyłeczki i na jakiś rowerek ? Hm :) ? ruch, ruch, ruch ! jeszcze raz ruch ! :)

ja chcę schudnąć ale nie chcę głodówki !!! są jakieś diety np.owocowe albo coś???

Gość pasqdka
do MARTY :) bardzo dziękuje za miłe słowo i porady- zaglądaj do nas czasem...... jakbyś znała jakieś fajne diety, albo nazwy tych suplementów albo wogóle miała jakiś pomysł- to pisz, proszę:* dzieki i pozdrawiam:)

Gość pasqdka
do niniczka:) TRZYMAJ SIE!, tak kazał Ci napisac mój brat, który czytał mi przez ramie i mu sie podobały te serduszka:D ja nie dam rady wogóle nie jeść: będę jeść maciupko, ale cos wszamam- trudno! a moze i lepiej? sama nie wiem buziaki

Gość SŁOŃ TRABALSKI
A na czym polega ta dieta Kopenhaska? Nie mam juz nic do stracenia więc mogę spróbować;D

Gość SŁOŃ TRABALSKI
Dzisiaj tyz miałam byc, może nie tyle na głodówce ale mniej żreć. Niestety mam utrwalony nawyk w pracy, non stop musze żreć, czsami nawet nie wiem co zrem przed tym kompem, ale zrem. Jak nie mam co wsadzić do gęby lecę do sklepu!!!!Boże!!!! A wy macie takie nawyki w pracy?:)

Gość niniczka
do pasqdka wiecie co jestem zła zła na siebie sama nie udało mi sie od dzis miałam przejsc na głodówke ale wszamałam jabko:(((( zle sie z tym czuje nawet bardzo wiecie dlaczego booooooo bardzo boje sie ze nie uda mi sie znowu:((( ze jak zjadłam jabko to zaczne znów i nie dam rady:(dzieki ale nie dam chyba rady nie wiem juz co mam robic:((

Gość niniczka
do SŁOŃ TRABALSKI hej!! ja mam zupełnie to samo:(((( cały cza musze cos pochłaniac a potem sa tego skutki:( juz nie wiem co robic:((( ale zycze ci powodzenia

hej dziewczyny:) chetnie do was dolacze ... ja juz 5 dzien jestem na diecie warzywno- owocowej .. polecam goraco- jest sprawdzona i napewno o wiele lepsza od glodowki, glodowka nie oczyszcza organizmu z toksyn a wiec mozecie spodziewac sie efejtu jojo (oczywiscie nie we wszytskich przypadkach) natomiast dieta warzywno- owocowa polega na usunieciu z organizmu toksyn i wsyztskich niepotrzebnych rzeczy, spalajac przez to tluszcz w o wiele szybszym tempie. Ta diete stosuje juz chyba 4 raz i jak do tej pory w 14 dni chydlam 5- 8 kilo ... to wszystko zalezy od organizmu ... no tylko ze trzeba pamietqac o paru rzeczach : w czasie diety jemy SAME owoce i warzywa oprocz roslin straczkowych, cytrusow, kukurydzy:)

Gość magda_lena_ciekawa
A ja chce podniesc na duchu wszystkie amatorki glodowek i powiem wam ze ja jestem juz 3 dzien na glodowce...glodna nawet bardzo nie jestem,jednak czuje sie bardzo oslabiona,poprostu czasem nie mam sily....ale po przyjsciu ze szkoly przespalam sie tak z 10 minutek i od razu odzyskalam sily...nawet na spacerek wyszlam sobie pooddychac swiezym powietrzem i pomaszerowac troche aby zgubic te wstrete kilogramy...fuj;/ przede mna jeszcze 11 dni glodowki a pozniej dietka....Juz dzis wierze ze mi sie uda bo juz potrafie czujac zapach pączka zapanowac nad soba...nawet nie chce mi sie tego paczka....wyobrazacie sobie???....mysle sobie:pączek jak pączek i co z tego...fajnie ogolnie tylko to oslabienie....mam nadzieje ze przejdzie z czasem...pozdrawiam wszystkie dziewczyny i 3mam za was mocno kciuki;*;*;*;)

Gość niniczka
iewczyny nie udało i sie zjadłam jabko i jogirt i bułke czuje sie z tym bardzo zle bo najgorsze jest to ze nie udało mi sie i pewnie sie ie uda :((( niewiem juz co robic:(((

Gość LUŚKA50
Witam wszystkie dziewczynki! Dzisiaj zaczełam pierwszy dzień odchudzania, ale nie dokońca dosłownie, 1 owoc i duzo czerwonej herbaty polecam PU-ER HAICHAO TEA TJ. HERBATA CZERWONA PRASOWANA W KOSTKACH. Mozna ja kupić w aptece. Za chwilę rowerek i cwiczenia na dolna partię ciała. OCH TE WAŁECZKI!!!!!!!.Przed cwiczenie łykam L-Karniynę plusz chromem, argininą i ornityną.Pomagają w odchudzaniu .wysyłam linki do tych produktów, poczytajcie .Pozdrawiam. http://www.herbaciarnia.pl/index.php?action=herbata&type=8http: //www.twojadieta.info/artykul/l_karnityna/

Gość LUŚKA50
http://www.twojadieta.info/artykul/l_karnityna/ warto tą stronę przeczytać. Fajna strona .Dla odchudzajacych się.A jak miną wam dzień dziewczyny, nie dołujcie się jak coś nie wyjdzie smutki przelać na forum a radość czerpać ze słońca .Jutro też jest dzień może się udać przezwyciężyć słabości. Głowa do góry!!! niniczka uda ci się napewno do pasqdka zamiast kawy pij tą herbatkę co poleciłam.

Gość niniczka
do LUŚKA50 dzieki!!!! ja juz nie wiem co robic dzis sa moja urodziny i najdałam sie słodyczy:(((( wszyscy normalnie zmuszali mnie jesuuuuuuuuuuuuuuuuuu ale jestem zła,smutna strasznie:((((( od jutra za czynam na nowo!!!!!uda mi ise???? niewiem juz co robic mam nadzieje ze sie uda i głodówka do srody!!!!!!postanowiłam i zdania nie zmienie!!!!! gratuluje wam wszystkic ze jestescie takie wytrwałe!!!!! pozdrawiam

Gość LUŚKA50
do NINICZI Z okazji urodzin zycze ci duzo radosnych dni, i wytrwałości w postanowieniu.W dzień urodzin nie mozna głodować tylko sie cieszyc życiem , potraktuj te zjedzone słodycze jako prezenty urodzinowe i jutro dołacz do nas z wielkim postanowieniem UDA MI SIĘ. ALE SIE WYMONDRZAM a sama niewiem czy wytrzymam w dzień swoich urodzin 20-04 to już w piatek dla niniczki Życzenia dla Ciebie, Nie zerkaj za siebie, Idź śmiało przez życie, Podkochuj się skrycie, Kontroluj swe żądze, Zarabiaj pieniądze, Lekceważ pętaków, Unikaj cwaniaków, Przepisów przestrzegaj, Na sobie polegaj, Lecz przede wszystkim, Pokaż im wszystkim!

Gość niniczka
do LUŚKA50 dzieki!!! za zyczenia naprawde bardzo ci dziekuje!!! tak od jutra zaczym głodówke i zrobie wszystko zeby mi sie udało bede starała sie z wszystkich sił !! postaram sie i mam nadzieje ze uda mi sie! fajnie ze mam waz:) tz ze moge do was napisac fajnie ze jestescie!!!! nom w pietczek to juz niedługo wczesciejsze zyczonka!!!! presyłam a ty jestes obecnie na głodówce???? pozdrawiam ______ #### _____________________ ____ ########### _____________ ___________ __ *############## ___________ __________ __ ################ _____________________ _ ################## _________ **##* ______ __ ################## _____ *########## ___ __ ################## ___ *############# __ Potrzeba tylko jednej minuty, ___ #################* _ ###############* _ żeby kogoś zauważyć, ____ ################# ################* _ jednej godziny, ______ ################# ############## __ żeby kogoś ocenić, _______ ################ #############= __ jednego dnia żeby kogoś polubić... ________ =############## ############ ____ __________ ######################## _____ ___________ *####################= ______ ____________ *################## ________ _____________ *############### __________ _______________ ############# ___________ ________________ ########## _____________ ________________ =#######* ______________ _________________ ###### ________________ __________________ #### _________________ __________________ ### __________________ ___________________ # _____________.

Gość LUŚKA50
DO niniczki Z gory dzękuję za życzenia.Jestem pierwszy dzień na diecie bo głodówka nie moge tego nazwać, zjadłam jabłuszko i grejfruta i pije czerwona herbatkę,miałam ćwiczyć ale się rozgadałam z koleżanką na Skype i jest juz za poźno. Pozdrawiam i do jutra . Trzymam kciuki.

Do niniczka Z okazji urodzinek zyczę Ci cudów dnia codziennego: ciepłej filiżanki kawy, którą poda Ci ktoś, bliski, ciepła przyjaznego serca, wytrwałości, dużo zdrówka, miłości, aby życie zawsze układało Ci sie po Twoich myślach, spełnienia najskrytszych marzeń, gwiazdki z nieba i wszystkiego tego co Ci w życiu trzeba:) Sto Lat!! Na pewno Ci sie uda wytrwać trzymam za Ciebie mocno kciuki:) LUŚKA50 za Ciebie również trzymam kciuki za inne także:) też polecam czerwoną herbatę PU-ER i zieloną. Kolejny dzień za mną :) planuje jeszcze tak do niedzieli głodować a potem zobaczę. zaczełam też ćwiczyć :) może ta rada Wam się przyda mi to pomaga jak tylko zaczyam myśleć o jedzeniu to:biorę psa wychodze na spacer, wypijam szklanke wody, zakładam na uszy słuchawki i właczam muzykę. i o dziwo nie chodzę wkurzona z powodu braku jedzenia no ale może to działa na mnie ta pogoda i muzyka reggae ( słuchając od razu lepiej się człowiekowi robi:D przynajmniej ja tak mam) ciesze się, że jest to forum bo jakoś łatwiej jest z Wami Pozdrawiam :)

Gość niniczka
do LUŚKA50 powinnam dopiero w piatek ale wczesniej tez mozna:)) ja od dzis postanowiłam głodówke i zrobie wszystko zeby sie udało!!!!!! zycze wam wzystkim wytrwałosci w postanowieniach i miłego dnia zycze!!!

Gość niniczka
do Struny_słońca DZIEKUJE ZA ZYCZONKA!!! d dzis zaczynam głodówke trzymaj kciuki;) hm,.... polecacie ta czerwona herbatke hm... to postaram sie ja nabyc!! dzieki i powodzenia