Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usg usg usg

usg jak to naprawdę jest

Polecane posty

Gość usg usg usg

powiedzcie mi proszę czy jak np. jestem na badaniu usg i lekarz mówi że z badania wynika że jestem w 30 tygodniu ciąży, a ja powiedzmy że wiem że jestem w 28 tygodniu. czy to badanie wskazuje na tygodnie ze wzgledu na maluszka, jak jest duży? czy to badanie poprostu jest powiedzmy sie nie mylące w tych tygodniach i trzeba sie tego trzymac?

Moj lekarz mowil, ze tak naprawde miarodajne jest tylko wczesne usg, bo pozniej to juz sobie dzieciaczki roznie rosna:)

bardziej prawdziwy jest termin z miesiączki- usg niestety przekłamuje bo własnie bierze pod uwagę wymiary. chociaz z terminem z miesiączki też różnie bywa:D najlepiej jak sie wie kiedy sie płodziło dzidziusia ;) jedno jest pewne dziecko wyjdzie sobie kiedy chce:D

Gość olola
lekarz ocenia na podstawie wielkości dziecka. Zauwaz, że zawsze termin porodu jest inny wg usg i inny wg obliczeń ginekologa na podst daty ost. miesiaczki...a dziecko i tak sobie inny dzień wybierze przychodzac na swiat :)

Gość wedlug mnie
no ja np. mialam sie urodzic 24grudnia a urodzilam sie 3stycznia;)

ja miałam urodzic 4 pazdziernika z usg 17 pażdziernika z miesiączki a urodziłsam 19 października

Moj ja mialam wogole kosmos:) W ciaze zaszlam (wiem to na 100%) 5-lipca. 28 poszlam do lekarza, ale stwierdzil, ze w ciazy nie jestem:O. Poszlam po dwoch tygodniach i wyliczyl mi, ze zaciazylam 15 czerwca:D Szybciutko zmienilam gina:)

Gość usg usg usg
hmm, no bo np j też wiem to na 99% kiedy zaszłam w ciążę hihi... wg usg np 3 tygodnie temu wyszło że jestem w 31tyg ciąży, według miesiączki 31 tydzień zaczął się właśnie wczoraj, no i tak myslę sobie myślałam jak to może być naprawdę. Ja osobiście to raczej uważam że teraz idzie mój 31tyd.

Gość mlodamama
pamietajcie dziewczyny ze zaplodnienie nie nastepuje wten sam dzien kiedy sie mialo stosunek.... to moze byc nawet do 2 tygodni czasu :] pozdrawiam

Plemnik w organizmie kobiety zyje do 48 godzin i w tym czasie musi nastapic zaplodnienie:D

nie mylcie zapłodnienia z zagnieżdzeniem się zapłodnionego jaja, bo to w wyniku tego drugiego procesu powstaje ciąża. a zagnieżdzenie następuje kilka dni po zapłodnieniu zazwyczaj.

usg usg - ja na kilka dni przed terminem porodu (dokladnie 14 kweitnai) uslyszalam ze do porodu to mam jeszcze czas bo wg usg wychodzi 9 maja. wiedzialam kiedy zaszlam w ciaze wiec powiedzialam lekarzom co i jak. dziecko wg tego usg mialo wazyc ok 2600 +/- 200gram. jakiez bylo nasze zdziwienie 3 dni pozniej kiedy mala przyszla na swiat silami natury wazac... 3500 i majac 54cm dlugosci :) urodzila sie w terminie ktory praktycznie pokrywal sie z terminem wyliczonym przeze mnie a lekarze... coooz mieli dziwne miny :) a i jeszcze cos - usg liczy wiek dziecka a nie wiek ciazy. ciaza z reguly jest o te 2-3tyg starsza bo wyliczamy ja na podstawie ostatniej miesiaczki a jak wiadomo do zaplodnienia dochodzi pozniej, wiec jesli to jest twoj 30tydzien cizy to wszytsko sie zgadza ze moze byc to 28tydzien dziecka :) pozdrawiam i szczesliwego rozwiazanai zycze